Interjúk

Bíznak a jövőben a magyar gazdák

A nehézségek sem tántorítják el a gazdálkodókat attól, hogy megvalósítsák terveiket. Gondolataik, ötleteik vannak, ezért a beruházások lendülete 2020-ban is tovább erősödhet mondta el a lapunknak adott interjúban Nagy István agrárminiszter.  A tárcavezető szerint a következő évben több olyan jogszabályról is döntés születhet, amelyek alapve­tően határozzák meg az ágazat jövőjét. 

Nagy István agrárminiszter a PS-nek: Magyarország történetének legnagyobb fásítási programja zajlik

Fel kell készíteni a lakosságot a globális felmelegedés hatásaira, el kell nekik mondani őszintén, hogy ezt az életmódot, életformát változatlanul fenntartani nem lehet büntetlenül – nyilatkozta portálunknak adott interjújában Nagy István, aki hozzátette, “a civil szféra egyik legfontosabb szerepét abban látom, hogy segítsenek mindezt megértetni az emberekkel“.

NAGY ISTVÁN: ˝KIEMELKEDŐEN SIKERES ELSŐ NEGYEDÉVET ZÁRTUNK˝

Pachmann Péter és Takács Bence vendége voltam a Mokkában, a TV2 reggeli műsorában. A Nemzeti Földügyi Központ megalakulása mellett arról beszélgettünk, hogy idén is ötmillió tonna búzatermés várható Magyarországon. Ezzel pedig az ország ellátása biztosított, de exportra is bőven jut a magyar gabonából.

.

Agrárhagyományokkal a világ piacán

A helyben előállított mezőgazdasági termények arányának és forgalmának növelése is fontos cél. Interjú dr. Nagy István agrárminiszterrel.

Megpezsdült az élet, a „határ” az agráriumban, amióta a megyei gyökereire és kötődésére mindig is büszke miniszter vezeti az agrártárcát. Nem véletlen, hogy megbízatása után elsők között adott interjút lapunknak, és egy bő esztendő munkájába is készséggel enged bepillantást a Kelet-Magyarország olvasóinak.

Nagy István: Fontos a hagyományos, zártkerti gazdálkodás újraindítása

A kormány idén is meghirdeti a falvak és kistelepülések határain lévő zártkertek revitalizációs programját – mondta Nagy István agrárminiszter szerdán az M1-en.

.


Nagy István: A gazdák egyre inkább értik az összefogás erejét

Óriási a felelőtlenség a világban, szélsőséges gondolkodású civil szervezetek olyan igényeket fogalmaznak meg, amelyek kifejezetten a jóléti társadalmak legszűkebb körét érintik

 
Olyan EP-képviselőket kell választani, akik a magyar emberek érdekeit képviselik

Az idei évben nem volt eseménytelen a mezőgazdaság: tavasszal a fagyok okoztak gondot, aztán a rendkívüli aszály. Nagy István agrárminiszter azt mondta: negyven százalékkal kevesebb eső esett tavasszal, mint a sokéves átlag, emiatt a napokban érkezett csapadék életmentő volt. A fagykárok felmérése pedig még most is tart a gyümölcsösökben – eddig hétezer kárbejelentés érkezett. Egy éve állt fel az Agrárminisztérium – az eredményekről, a jelenlegi problémákról és a tervekről beszélgettünk Nagy István agrárminiszterrel.
Nagy István agrárminiszter a mezőgazdaság kihívásairól

A precíziós gazdálkodásra kell áttérni, ha nyereségesen akarunk gazdálkodni. Nagy István agrárminiszter az öntözés fejlesztéséről, a 4,5 millió embert érintő osztatlan közös földtulajdon problémájáról beszél interjúnkban.

 

Csak egy érdek lehet: a gazdák sikeressége

Egységes Kárpát-medencei agrárpiacban gondolkodik a budapesti agrárminisztérium. A különböző magyarországi gazdaságélénkítő befektetések fő kedvezményezettje Erdélyben a mezőgazdasági ágazat. Dr. Nagy István agrárminiszterrel Budapesten beszélgettünk.

.

Nagy István: A fiatalok számára még vonzóbbá válhat a vidéki életforma

FELÁLL AZ ÖNTÖZÉSI KÖZPONT, ŐSSZEL JÖHET A TÖRVÉNY AZ OSZTATLAN KÖZÖS TULAJDONRÓL
Nagy lehetőséget jelent az 5G hálózat a hazai agráriumban is, ennek kihasználása ugyanis jelentősen növelné a gazdák versenyelőnyét. A szaktárca ezért is kezdeményezi a középfokú agrárképzésben az agrárinformatikai oktatás újbóli bevezetését — hangsúlyozta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Nagy István.

Videóinterjú Nagy István agrárminiszterrel – Magyar Gazda 

Nagy István agrárminiszter: ki kell törni az alapanyag-termelő szerepből!

A mezőgazdasági termelés jövedelmezőségét és a versenyképességet látja a fő fejlesztendő területeknek Nagy István, aki szerint mennyiségi értelemben már vannak komoly eredmények, de jobb jövedelmezőséget kell elérni az agráriumban. Az agrárminiszter szerint az idei év legfontosabb témája a Közös Agrárpolitika lesz, amelynek költségvetésén és részletszabályain egyaránt sok múlik. 

Nagy István: Az idei az épülés éve lesz

Az egyik legfontosabb feladat a magyar érdekek védelme a közös agrárpolitikában, nem szeretnénk migrációt finanszírozni a mezőgazdaságnak járó forrásokból. A talaj tápanyagtartalma az elmúlt ötven évben tíz százalékra csökkent, s tíz éven belül globálisan negyven százalékkal több fehérjére lesz majd szükség, ez olyan veszélyeztetettséget jelent, amivel foglalkoznunk kell – mondta a Magyar Hírlapnak Nagy István agrárminiszter.

Nagy István: 2019 az épülés éve lesz

Az épülés éve lesz a 2019-es esztendő a magyar agráriumban – nyilatkozta az agrárszektor.hu-nak Nagy István agrárminiszter. A mezőgazdaság teljesítménye 2018-ban „rekordértéken stagnált”, és az ágazat a jelenlegi technikai színvonalból kihozta a maximumot, de az elbírált beruházási pályázatok kivitelezésével további hatékonyságjavulás következhet be. 

2019 az agrárium épülésének éve lesz – ígéri Nagy István miniszter, aki a gazdák kisemmizésének is véget vetne (videóinterjú!)

Nagy István azért dolgozik, hogy kitörjön a magyar agrárium “Dávid és Góliát küzdelméből”, és tisztességes hasznot érhessen el a termelő, a feldolgozó és a kereskedő egyaránt. Ehhez azonban új szövetkezési, értékesítési láncokat kell kialakítani, mert elfogadhatatlan, hogy a kereskedők akár tízszeres hasznot is elérnek, miközben a termelők egy része a csőd szélén táncol. 

Interjú Dr. Nagy István agrárminiszterrel

A magyar erdővagyon megőrzése kiemelten fontos feladata hazánk erdészetinek és vadászainak. Azonban nem lehet közömbös a civilek számára sem. Az erdészeti és vadászati hivatás megismerésére számos program ad lehetőséget. Ezekről kérdeztük Dr. Nagy István agrárminisztert.

A gazdák életét vidéken lehet megérteni

„Vidéki ember vagyok, de amikor csak tehetem, járom az országot, hogy magam is tanuljak a gazdáktól. Jobb első kézből megismerni az örömüket, a gondjaikat, a mezőgazdaságot ugyanis ott lehet a leginkább megérteni, ahol földet művelnek, vagy állatot tartanak” – mondta Nagy István agrárminiszter az Origónak.

Töretlen lendülettel 

Beszélgetés Dr. Nagy István agrárminiszterrel – Szűk két hónap telt el agrárminiszterré történt kinevezése óta. Aki figyelemmel kísérte eddigi munkáját, s az elmúlt időszakot, az tapasztalhatja, munkatempója változatlan.

Itt nincs uborkaszezon

MOZGALMAS ÉVEK VÁRNAK AZ AGRÁRIUMRA. Külső és belső változások zajlanak, igazodnia kell annak, aki talpon akar maradni. Sokat támadott földügyeinkről, a keleti veszélyről, a háztájizás lehetőségeiről és nem utolsósorban az uniós pénzügyi változásokról kérdeztük az új agrárminisztert, Nagy Istvánt.

Gazdák helyett a migránsokat támogatná Brüsszel

A PestiSrácok.hu-nak adott interjút Nagy István agrárminiszter. A tárcavezető Stefka István és Szarvas Szilveszter kérdésére arról is beszélt, hogy az ország gazdasági fejlődésének a kulcsa a magyar mezőgazdaság, de az osztatlan közös földtulajdon rendszerét meg kell szüntetni, a nemzedékváltást pedig végre kell hajtani az agráriumban.

Büszke a nyírségi gyökereire

Interjú dr. Nagy Istvánnal, az új kormány agrárminiszterével. A mai napig büszke arra, hogy a Nyírségben született, és nem felejti azt sem, milyen akadályokat kellett leküzdenie, hogy elindulhasson választott pályáján. 

Mosonmagyaróvári Városi Televízió , Hírháttér 

Vendég: dr. Nagy István agrárminiszter

A mezőgazdaság stratégiai ágazat, ezért nagy szükségünk van a fiatalokra és a tudásukra

Nagy István: A hazai baloldal teljesen feladta a vidéket, a mezőgazdasági bizottságban sincs egyetlen baloldali képviselő sem. A vidéken élők csak ránk számíthatnak.

A versenyképesség javítása a fő feladat 

interjú Nagy István miniszterrel. A gazdák széles körű összefogásában és a mezőgazdaság teljes modernizációjában látja az ágazat jövőjét a frissen kinevezett mezőgazdasági miniszter. Győr-Moson-Sopron megye Nagy István személyében már a negyedik vezetőt adta az agrártárcának.

A mezőgazdaság kihívásaitól a miniszter családi méhészetéig 

interjú dr. Nagy István agrárminiszterrel. Kinevezte Orbán Viktor negyedik kormányának minisztereit Áder János köztársasági elnök pénteken Budapesten, ezzel megalakult az új kabinet. Áder János államfő a Sándor-palotában reggel kilenckor kezdődött kinevezési ünnepségen adta át a kormány tizenhárom miniszterének megbízólevelét, köztük dr. Nagy Istvánnak, az új agárminiszternek is.

2014-2018 év képekben

Dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkár munkássága 2014 – 2018 között – képekben.

Beszámoló az elmúlt 4 év munkásságáról

dr. Nagy István országgyűlési képviselő, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkárával az elmúlt négy év eredményeit és az elkövetkezendő időszak feladatait vettük sorra.

dr. Nagy István Interjú 2014

Beszélgetés, múltidézés amolyan „NagyPistásan”. Honnan indult és hogyan jutott el idáig városunk első embere? Személyes történetek őszintén és meghatódva úgy, ahogyan talán még sohasem hallotta!

Megosztom: