Média

 • Az első körben elkapkodták a pénzt a gazdálkodók
Dátum: 2020.07.17.
Forrás: Magyar Nemzet
Link: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/az-elso-korben-elkapkodtak-a-penzt-a-gazdalkodok-8387838/
Tartalom: A vártnál is jelentősebb érdeklődés fogadta az agrárium és az élelmiszeripar válságmentő támogatási csomagját. A program első ütemében beérkezett csaknem négyezer kérelem keretösszege meghaladja a 14 milliárd forintot. A túligénylések miatt az agrártárca még a nyáron újranyitja az egyes kertészeti ágazatok és az élelmiszeripar szereplőinek elindított átmeneti támogatási programot.

 • Nagy István: lesz elegendő idénymunkás
Dátum: 2020.07.15.
Forrás: Világgazdaság
Link: https://www.vg.hu/vilaggazdasag/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/nagy-istvan-lesz-elegendo-idenymunkas-2-2397521/
Tartalom: Felkészülten várjuk a Covid–19- járvány esetleges újabb hullámát – erről is nyilatkozott a Világgazdaságnak Nagy István agrárminiszter. A személyforgalom korlátozása nem okoz gondot az idénymunkák elvégzésében.

 • Öntözési mintaprogram indul Mezőhegyesen
Dátum: 2020.07.07.
Forrás: PestiSrácok
Link: https://pestisracok.hu/ontozesi-mintaprogram-indul-mezohegyesen
Tartalom:

 • Osztatlan közös földtulajdon
Dátum: 2020.07.06.
Forrás: Híradó
Link: https://hirado.hu/videok/osztatlan-kozos-foldtulajdon/
Tartalom: videó
 • Ne kidobott pénz legyen – interjú Nagy István agrárminiszterrel
Dátum: 2020.07.06.
Forrás: Népszava
Link: https://nepszava.hu/3083981_ne-kidobott-penz-legyen-interju-nagy-istvan-agrarminiszterrel
Tartalom: Az agráriumra nagyon ráférne a strukturális átalakítás. Ennek forrását az uniós támogatásokból hasítanák ki. Ugyanakkor a cégeket továbbra sem engednék be a földpiacra – nyilatkozta a Népszavának Nagy István agrárminiszter.

 • Értékesítői szövetkezethez hasonló konstrukciót hoz létre a kormány gazdáknak
Dátum: 2020.07.02..
Forrás: Index
Link: https://index.hu/gazdasag/2020/07/02/ertekesitoi_szovetkezeteket_hoz_letre_a_kormany_gazdaknak/
Tartalom: A gazdálkodók értékesítési pozíciójának erősítése érdekében az Agrárminisztérium létrehozta a termelői integrációs szervezet intézményét – közölte Nagy István agrárminiszter a tárca közleményében.

 • Nagy István a húspiacról: túl sok az importárú az országban
Dátum: 2020.07.02..
Forrás: TV2 Mokka
Link: https://tv2.hu/mokka/336698_nagy-istvan-a-huspiacrol-tul-sok.html
Tartalom: Egy speciális jelölésnek köszönhetően pontos tudható lesz a friss zöldségek és gyümölcsök származási országa. A Mokka vendége a témában Nagy István, agrárminiszter volt, aki a jelölés módjáról és a hazai húspiacot ért változásokról is számot adott. 

 • Immár tizenkét éve „ütik a vasat” sikerrel
Dátum: 2020.06.28.
Forrás: SZON.hu
Link: https://szon.hu/kozelet/helyi-kozelet/immar-tizenket-eve-utik-a-vasat-sikerrel-video-4008509/
Tartalom: Alaposan felpezsdítették Újfehértó életét szombaton a lelkes gépészkovácsok.

 • Július közepétől ki kell írni a boltban árult gyümölcsre, hogy honnan jött
Dátum: 2020.06.27.
Forrás: 444.hu
Link: https://444.hu/2020/06/27/julius-kozepetol-ki-kell-irni-a-boltban-arult-gyumolcsre-hogy-honnan-jott
Tartalom: Nagy István agrárminiszter miniszterei rendeletben rendelte el, hogy július 15-től minden nem előre csomagolt gyümölcshöz és zöldséghez ki kell írni, hogy melyik országból származik. A rendelete alapján ha egy bolt több országból érkezett árut kínál, világosan el kell különíteni, hogy melyik halom honnan érkezett.

 • Pályázat a kistermelőkért: “Az önellátás képessége nagyon fontos”
Dátum: 2020.06.25.
Forrás: TV2 Mokka
Link: https://tv2.hu/mokka/336159_palyazat-a-kistermelokert-az-one.html
Tartalom: A magyar agrár-élelmiszeripar megerősítése érdekében az agrártárca 5,5 milliárd forintot biztosít a kistermelők lehetőségeinek javítására. A Mokka vendége a témában Nagy István, agrárminiszter volt, aki a helyi piacok megerősítésének fontosságát hangsúlyozta és kiemelte: Egyensúlyban kell fejleszteni a mezőgazdaságot.

 • Commission irks Council, Parliament by opposing two-year bridging CAP gap
Dátum: 2020.06.23.
Forrás: EURACTIV
Link: https://www.euractiv.com/section/agriculture-food/news/commission-irks-council-parliament-by-opposing-two-year-bridging-cap-gap/
Tartalom: A brüsszeli híradások is megerősítik, hogy párthovatartozástól függetlenül a tagállamok többsége és az Európai Parlament is két éves KAP átmeneti időszakot szeretne. Úgy tűnik, hogy már csak az Európai Bizottság számára nem nyilvánvaló, hogy egy év átmeneti időszak nem lesz elegendő a tagállamoknak és a gazdáknak az új KAP indulására való felkészülésre. Nekünk a magyar gazdák az elsők, nem kockáztathatjuk az őket megillető 2022-es források elvesztését!

 • Sorsdöntő beruházások kezdődnek
Dátum: 2020.06.24.
Forrás: Magyar Nemzet
Link: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/sorsdonto-beruhazasok-kezdodnek-8286078/
Tartalom: Az agrártárca százmilliárd forintos programmal indítja a nyarat. A már bejelentett állattenyésztési és kertészeti felhívások mellett öntözésfejlesztésre is pályázhatnak a gazdák – mondta lapunknak Nagy István agrárminiszter. 

 • Trianonra emlékező kiállítás nyílt a Vajdahunyad Galériában
Dátum: 2020.06.22.
Forrás: ORIGO
Link: https://www.origo.hu/kultura/20200622-a-foldfogyatkozas-trianon-100-kortars-kepzomuveszek-alkotasaibol-nyilt-kiallitas-a-vajdahunyad.html
Tartalom: Több mint 30 kortárs képzőművésznek a trianoni békediktátum centenáriumára készített alkotásából nyílt kiállítás A Földfogyatkozás – Trianon 100 címmel hétfőn Budapesten, a Vajdahunyad Galériában.

 • Az Európai Bizottság felelőtlensége miatt elveszhetnek az uniós agrártámogatások
Dátum: 2020.06.23.
Forrás: PestiSrácok
Link: https://pestisracok.hu/nagy-istvan-az-europai-bizottsag-felelotlensege-miatt-elveszhetnek-az-unios-agrartamogatasok/
Tartalom: A tagállamok többsége és a társjogalkotó Európai Parlament számára is nyilvánvaló, hogy nincs reális esély az új Közös Agrárpolitika 2022-es elindulására. Az Európai Bizottság azonban a Zöld Megállapodásban előírt teljesíthetetlen környezet- és klímavédelmi célok mielőbbi gazdákra erőltetése miatt blokkolni akarja, hogy olyan szabályozás kerüljön elfogadásra, amely két év átmeneti időszak után csak 2023-ra irányozná elő az új Közös Agrárpolitika hatályba lépését – mondta el az MTI-nek Nagy István agrárminiszter.

 • Újranyitnak a hazai Nemzeti Parkok
Dátum: 2020.06.18.
Forrás: TV2 Mokka
Link: https://tv2.hu/mokka/335650_ujranyitnak-a-hazai-nemzeti-park.html?
Tartalom: Újra látogathatóak az ország egész területén lévő Nemzeti Parkok. A részletekről Nagy István, agrárminiszter tájékoztatta a nézőket és kiemelte: Az utóbbi időszak hatalmas veszteség volt mindenki számára.  

 • Interjú Dr. Nagy István agrárminiszterrel
Dátum: 2020.06.17.
Forrás: AgroTrend
Link: https://www.agrotrend.hu/hireink/interju-dr-nagy-istvan-agrarminiszterrel
Tartalom: Az agrártárca vezetőjét a járványhelyzet mezőgazdaságra gyakorolt hatásairól, a gazdáknak nyújtott támogatásokról, valamint a szektor jelenlegi helyzetéről és a tervekről is kérdeztük.

 • Ezt nem gondoltuk volna az agrárminiszterről! – valamiért nagyon rajong!
Dátum: 2020.06.14.
Forrás: Pestisrácok
Link: https://pestisracok.hu/ezt-nem-gondoltuk-volna-az-agrarminiszterrol-valamiert-nagyon-rajong/
Tartalom: Sokan nem tudják, de a miniszter rajong a méhekért, hiszen ő maga is méhészkedik. Fontosnak tartja a hazai termékek vásárlását, a gazdák támogatását és azt, hogy az Európai Unió ne támasszon teljesíthetetlen feltételeket a tagállamok felé. 

 • 80 milliárd forint értékű pályázati csomagot hirdet meg az agrártárca
Dátum: 2020.06.13.
Forrás: Blikk
Link: https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/80-miliard-agrartarca/py981m3
Tartalom: Egyetlen helyes döntés van a koronavírus utáni helyzetben: fejleszteni kell, mert aki megáll, az lemarad, piacot veszít – vallja az agrárminiszter.

 • Fejleszteni kell, mert aki megáll, az lemarad
Dátum: 2020.06.12.
Forrás: Blogstar.hu
Link: https://aktualis.blogstar.hu/2020/06/12/nagy-istvan-fejleszteni-kell-mert-aki-megall-az-lemarad-es-piacot-veszit/96233/
Tartalom: Mindig is büszkék voltunk kiváló mezőgazdaságunkra, és most a koronavírus-járvány közepette felértékelődött a hazai termékek fontossága. Lehet-e ilyen téren önálló Magyarország, milyen pályázati lehetőségek vannak, mennyire innovatívak a magyar gazdák, milyen hazai technológiák hozhatnak áttörést? Mit tehetünk a külföldről beáramló rossz minőségű termékek ellen, hogy halad az öntözésfejlesztés, mit tesz Magyarország a méhek védelmében? Megannyi égető kérdés, de a magyar kormány ezen a téren is igyekszik a legjobbat nyújtani, ahogy arról Nagy István agrárminiszterrel készült interjúnkban meg is győződhettünk. Blogstar-interjú. 

 • Súlyos károkat okoz az aszály és a fagy
Dátum: 2020.06.11.
Forrás: TV2 Mokka
Link: https://tv2.hu/mokka/335138_sulyos-karokat-okozott-az-aszaly.html
Tartalom: Az idei év első felének időjárása komoly károkat okozott a mezőgazsaságban, ezért a kormány hatékony segítséget nyújt az aszálykárok ellensúlyozására. A Mokka vendége Nagy István, agrárminiszter volt aki a segítő program lépéseit részletezte.

 • Kompenzálja a kormány a bevételkiesést
Dátum: 2020.06.10.
Forrás: Magyar Hírlap
Link: https://www.magyarhirlap.hu/gazdasag/20200610-kompenzalja-a-kormany-a-bevetelkiesest?
Tartalom: Ellenszavazat nélkül elfogadták a gazdáknak segítséget nyújtó krízisbiztonsági rendszert a múlt héten az Országgyűlésben. Nagy István agrárminiszter lapunknak elmondta, a termelők nem csupán az időjárási, hanem egyéb kockázataikat is kezelhetik a krízisbiztosítási rendszerhez csatlakozva, ezzel az állam a kockázatok miatt bekövetkezett jövedelemingadozás mérséklését, a jövedelem stabilizálását teszi lehetővé.

 • Újabb 50 milliárdos agrártámogatás
Dátum: 2020.06.09
Forrás: Tények.hu
Link: https://tenyek.hu/belfold/335023_ujabb-50-milliardos-agrartamogat.html
Tartalom: Ötven milliárd forint értékben a teljes állattenyésztési ágazatot felöleli az a támogatási program, amelyet az agrárminisztérium hirdet meg júniusban. Nagy István agrárminiszter szerint a koronavírus-járvány utáni helyzetben a legjobb döntés a fejlesztés, mert beruházásokkal lehet növelni a versenyképességet az ágazatban.

 • A jövőt az határozza meg, hogy mennyire vagyunk versenyképesek
Dátum: 2020.06.06
Forrás: AgroInform
Link: https://www.agroinform.hu/gazdasag/a-jovot-az-hatarozza-meg-hogy-mennyire-vagyunk-versenykepesek-44180-001?
Tartalom: Dr. Nagy István agrárminiszter a szentesi Árpád-Agrár Zrt. területein, Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője, parlamenti államtitkár társaságában tett látogatása során számos aktuális intézkedést és törekvést ismertetett, amelyek mögött átgondolt és távlatokat érintő gondolkodás rejlik.

 • A mezőgazdasági termelés jövőjét fenyegeti Brüsszel
Dátum: 2020 05.23.
Forrás: Origo
Link: https://www.origo.hu/itthon/20200521-nagy-istvan-amezogazdasagi-termeles-jovojet-fenyegeti-brusszel.html?
Tartalom: A koronavírus-járvány egyik tanulsága, hogy a kihívások ellenére a magyar agrárium és a gazdák is helyt tudtak állni – véli az agrárminiszter. Nagy István szerint ezért a teljesítményért pedig köszönettel tartozunk.

 • Veszélyes a brüsszeli forgatókönyv
Dátum: 2020 05.23.
Forrás: Magyar Nemzet
Link: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/veszelyes-a-brusszeli-forgatokonyva-8149550/?
Tartalom: Az európai mezőgazdaság halálos ítéletét jelentheti az Európai Bizottság környezetvédelmi terve – nyilatkozta a lapunknak adott interjúban Nagy István, agrárminiszter.

 • Agrárminisztérium: Az európai mezőgazdaság halálos ítélete lehet, ha az Európai Bizottság javaslatai alapján hajtják végre a Green Dealt
Dátum: 2020 05.22.
Forrás: PestiSrácok
Link: https://pestisracok.hu/am-az-europai-mezogazdasag-halalos-itelete-lehet-ha-az-europai-bizottsag-javaslatai-alapjan-hajtjak-vegre-a-green-deal-t/?
Tartalom: Megoldhatatlan feladat elé állítja a gazdákat az Európai Bizottság által bemutatott Termőföldtől az asztalig, valamint a Biodiverzitás stratégia, az abban foglaltak pedig nemcsak, hogy nem teremtenek lehetőséget a gazdáknak, de egyenesen az európai mezőgazdaság jövőjét fenyegetik. Előzetes elemzések szerint a javasolt intézkedések az európai mezőgazdasági termelés 15 százalékos csökkenéséhez vezetnek majd – mondta Nagy István agrárminiszter.

 • Folyamatos a szakmai egyeztetés a fűszerpaprika-termelés fellendítéséért
Dátum: 2020 05.21.
Forrás: KORONAfm
Link: https://www.koronafm100.hu/folyamatos-a-szakmai-egyeztetes-a-fuszerpaprika-termeles-fellenditeseert/?
Tartalom: Egy évvel ezelőtt, tavaly márciusban látogatott a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. telephelyére dr. Nagy István agrárminiszter, hogy a paprikaágazat problémáiról tárgyaljon annak helyi érintettjeivel. A termelőkkel, feldolgozókkal, értékesítőkkel folytatott eszmecserét rövid sajtótájékoztató követte, amelyen a miniszter ismertette, hogy rezsitámogatás és vetőmagár-támogatást ajánlott az ágazati résztvevőknek, akiknek első kézből tájékozódott a nehézségei felől is.

 • Minden olyan feladatot sikerült elvégezni, ami nem tűrt halasztást
Dátum: 2020 05.21.
Forrás: HírTV
Link: https://hirtv.hu/magyarorszageloben/nagy-istvan-minden-olyan-feladatot-sikerult-elvegezni-ami-nem-turt-halasztast-2501902?
Tartalom: A nyugat-európai gazdaságok komoly károkat szenvednek, kelet-európai munkások hazamentek az idénymunkásokra pedig szintén nem számíthatnak. Gyakorlatilag a földön rohad el a termés. Magyarországon is vannak olyan területek, ahol nehezebben ment a munka, a járvány miatt. A magyar gazdák 25 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapnak. A részletekről Nagy István, agrárminiszter beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

 • Rádiófelvétel
Dátum: 2020 05.21.
Forrás: SlágerFM
Link: https://www.youtube.com/watch?v=QPTkItbma2Q&list=PLe_MMvd-_zmWfFi2Oizn7DPzOgqMzWwx9&index=2&t=0s&fbclid=IwAR2dQPVEjtM_3AJBkPoN_UcNk1TXiU4yPj7XkaACvTozPORUdzpvpDR_EAg
Tartalom: Hogy milyen hatással volt a koronavírus a mezőgazdaságra, miért jó, ha hazai terméket vásárolunk, és miért lenne jó, ha elterjedne a városi méhészet, erről is beszélgetünk Dr. Nagy István agrárminiszter úrral

 • Vásároljunk magyar terméket!
Dátum: 2020 05.18.
Forrás: Tények
Link: https://tenyek.hu/politika/332906_vasaroljunk-magyar-termeket.html?
Tartalom: Új, ingyenes portál köti össze a mezőgazdasági termelőket a vevőkkel. A “Termelői kosár” weboldalán már több száz őstermelő elérhetőségét megtaláljuk. Az akció célja, hogy hazai termékeket vásároljanak az emberek, ezzel is könnyebben újraindulhat a magyar gazdaság. Ebben segít a Szedd magad! akció is, amely már évek óta óriási népszerűségnek örvend.

 • Adottak a biztonságos élelmiszer-ellátás feltételei
Dátum: 2020 05.15.
Forrás: Magyar Nemzet
Link: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/adottak-a-biztonsagos-elelmiszer-ellatas-feltetelei-8120822/
Tartalom: Felértékelődött a biztonságos élelmiszer-ellátás szerepe, a veszélyhelyzet ráadásul a vásárlói tudatosságot is erősíti. Nagy István agrárminiszter szerint éppen ezért nagyon fontos, hogy hazánk a válság ideje alatt is megőrizze a mintegy 25 millió ember ellátására képes termelési kapacitásokat, s ha lehet, még tovább növelje az élelmiszer-gazdaság versenyképességét.

 • Virtuális piac nyílt a mezőgazdaság megsegítése érdekében
Dátum: 2020 05.14.
Forrás: TV2 Mokka
Link: https://tv2.hu/mokka/332466_virtualis-piac-nyilt-a-mezogazda.html
Tartalom: A mezőgazdasági terményekés termékek értékesítésének segítsége érdekében jött létre a Termelői kosár elnevezésű online tér. A témában a Mokka vendége Nagy István agrárminiszter volt, aki elmondta: A vírushelyzet új megoldásokra kényszerítette a mezőgazdaságot is. A Termelői kosárról, a változó lehetőségekről továbbá a várható trendekről Nagy István besszélt a Mokka stúdiójában.

 • Összekapaszkodunk – nagyinterjú Nagy István agrárminiszterrel
Dátum: 2020 05.09.
Forrás: TOP Agrár Magazin
Link: https://topagrarmagazin.hu/osszekapaszkodunk-nagyinterju-nagy-istvan-agrarminiszterrel/?
Tartalom: Egyre erősebb az összefogás a gazdák között, ha egyikük megbetegszik, a másik veszi át az irányítást, és fordítva, talán soha nem volt még akkora szükség erre az összekapaszkodásra, mint most – erre figyelmeztet Nagy István agrárminiszter a lapunknak adott interjúban. 

 • Egyszerűvé és gyorssá szeretné tenni a kormányzat az osztatlan közös földtulajdon felszámolását
Dátum: 2020 05.09.
Forrás: Új Mezőgazdasági Magazin
Link: https://www.facebook.com/UjMezogazdasagiMagazin/
Tartalom: Egyszerűvé és gyorssá szeretné tenni a kormányzat az osztatlan közös földtulajdon felszámolását – az erről benyújtott törvényjavaslat részleteiről beszélt kameránk előtt Nagy István – videó

 • Nagy István: ma még nem lehet megmondani, mekkora kiesést okoz a koronavírus
Dátum: 2020 05.08.
Forrás: Agrárszektor
Link: https://www.agrarszektor.hu/agrarpenzek/nagy-istvan-ma-meg-nem-lehet-megmondani-mekkora-kiesest-okoz-a-koronavirus.21636.html
Tartalom: Minden nap újabb veszteségeket okoznak a hazai agráriumnak a koronavírus-járvány miatti kereskedelmi és egyéb korlátozások, az eredményes védekezés és a gazdaság újraindítása viszont csökkenti a károkat – nyilatkozta az agrarszektor.hu-nak Nagy István agrárminiszter

 • Nagy István: Tulajdonban nem eshet csorba
Dátum: 2020 05.05.
Forrás: HírTV
Link: https://hirtv.hu/magyarorszageloben/nagy-istvan-tulajdonban-nem-eshet-csorba-2500682?
Tartalom: Osztatlan földtulajdont felszámoló rendelet elfogadása esetén akár három és fél millió ember is földhöz juthat. A részletekről Nagy István, agrárminiszter beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

 • Rendkívüli haltelepítés veszi kezdetét
Dátum: 2020 04.28.
Forrás: TV2 Mokka
Link: https://tv2.hu/mokka/330999_nagy-istvan-rendkivuli-haltelepi.html
Tartalom: Országos rendkívüli haltelepítés kezdődik az állami tulajdonú horgászvizeken a magyar haltermelők segítése érdekében, amelyről Nagy István agrárminiszter beszélt a Mokkában.

 • Agrárminiszter: Négy vírus árnyékában élünk!
Dátum: 2020 04.28.
Forrás: AgroÁgazat
Link: https://agraragazat.hu/hir/agrarminiszter-negy-virus-arnyekaban-elunk-video/
Tartalom: Az emberi életre nagy veszélyt jelentő koronavírus mellett az agráriumban nagyon nagy gazdasági károkat okoz a madárinfluenza, a sertéspestis elleni védekezés is komoly erőfeszítéseket igényel, és megjelent egy „4. vírus” is: vagyis a félelem, a pánik, amely legalább ugyan olyan negatívan befolyásolja az életünket, mint a másik három – mondta Nagy István agrárminiszter az Agrárágazatnak adott exkluzív interjújában.

 • A dísznövény ágazat mellett a teljes agráriumot minden időszakban támogatja a kormányzat
Dátum: 2020 04.27.
Forrás: AgroTrend
Link: https://www.agrotrend.hu/hireink/a-disznoveny-agazat-mellett-a-teljes-agrariumot-minden-idoszakban-tamogatja-a-kormanyzat
Tartalom: A jelenleg kialakult helyzetben a kormány minden lépést megtesz annak érdekében, hogy a munkahelyek megmaradjanak, ahogyan a jövőben is figyelembe veszi a különböző ágazatok sajátosságait.

 • Megkérdeztük az agrárminisztert, milyen segítségre számíthat az agrárium
Dátum: 2020 04.23.
Forrás: AGROINFORM
Link: https://www.youtube.com/watch?v=3hCr2e_akOc&fbclid=IwAR38QgQihtnCb8SOxZTbAR6mL5fqtW9j4myzpVp6rVHsuKStO0WbUBuP4sY
Tartalom: Exkluzív interjú Dr. Nagy István agrárminiszterrel, amelyből kiderül, hogy milyen intézkedéscsomaggal segíti a minisztérium a gazdálkodókat és milyen további intézkedések várhatók a közeljövőben.

 • Ingyen öntözővizet kapnak az aszály miatt a magyar gazdák
Dátum: 2020 04.23.
Forrás: TV2 Mokka
Link: https://tv2.hu/mokka/330116_ingyen-ontozovizet-kapnak-az-asz.html?
Tartalom: Komoly gondot okoz a gazdáknak, hogy nagyon kevés eső esett eddig idén és a teljes országot aszály sújtja. Nagy István agrárminiszter ezért lépéseket sürget, amelyekkel segíteni lehet a termelőkön.

 • Nagy István: Új piacokat is nyerhetünk a válság alatt
Dátum: 2020 04.21.
Forrás: Világgazdaság
Link: https://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagi-hirek/nagy-istvan-uj-piacokat-is-nyerhetunk-a-valsag-alatt-2194722/
Tartalom: A koronavírus okozta válságban a magyar élelmiszer-gazdaság új piacokat is nyerhet, ezért is fontos, hogy életben tartsuk a most kritikus helyzetbe került ágazatokat – mondta a Világgazdaságnak Nagy István agrárminiszter.

 • Betiltják a nyílt téri avarégetést
Dátum: 2020 04.18.
Forrás: Népszava
Link: https://nepszava.hu/3074938_betiltjak-a-nyilt-teri-avaregetest
Tartalom: A kormány eltörli az önkormányzati engedélyeket, így országosan életbe lép a kerti hulladékok eltüzelésének mindenkire, minden időszakban érvényes tilalma.
 • Az Agrárminisztérium újabb intézkedései veszélyhelyzet idején
Dátum: 2020 04.17.
Forrás: Új Mezőgazdasági Magazin
Link: https://www.facebook.com/UjMezogazdasagiMagazin/videos/444337069718611/
Tartalom: Újabb intézkedéseket jelentett be a héten Nagy István az agrárium helyzetének javítására. Ezek részletezésén túl az agrárminiszter a közös osztatlan tulajdon megszüntetéséről és az öntözés engedélyeztetéséről is beszélt műsorunk kamerája előtt.

 • Milyen intézkedésekkel segíti az Agrárminisztérium a gazdálkodókat a koronavírus okozta válság idején?
Dátum: 2020 04.17.
Forrás: Agroinform Híradó
Link: https://www.facebook.com/agroinform/videos/240588116995143/
Tartalom: Exkluzív interjú Dr. Nagy István agrárminiszterrel, amelyből kiderül, hogy milyen intézkedés-csomaggal segíti a minisztérium a gazdálkodókat és milyen további intézkedések várhatók a közeljövőben.

 • Koronavírus: Újabb jelentős döntések az agrárium támogatására
Dátum: 2020 04.16.
Forrás: TV2 Mokka
Link: https://tv2.hu/mokka/329224_koronavirus-ujabb-jelentos-donte.html?fbclid=IwAR1Id6Gg24syge9Yfxl98lJ5tW7l3m-zTroaIdB7tN2RyeJflRSqDlfNgqk
Tartalom: Újabb támogató döntéseket születtek, amiket a turizmus és vendéglátás szüneteltetése miatt kellett meghozni. Június végéig több ágazat is mentesül a munkáltatók a munkavállalóik munkabérei utáni közterhek megfizetése alól. A témáról Nagy István agrárminiszter beszélt a Mokkában.

 • Nagy István: Az agráriumban van munka
Dátum: 2020 04.14.
Forrás: HírTV
Link: https://hirtv.hu/magyarorszageloben/nagy-istvan-az-agrariumban-van-munka
Tartalom: Újabb mentőövet kapnak a kormánytól a mezőgazdaságban dolgozók. A törlesztési moratórium után kamatmentes hitelt is igénybe vehetnek a gazdák. Ennek részleteiről beszélt Földi-Kovács Andrea műsorvezetőnek a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorában Nagy István agrárminiszter.

 • Az agrárminiszter szerint a járvány idején a legfontosabb cél a mezőgazdasági munkaerő biztosítása
Dátum: 2020 04.14.
Forrás: Híradó
Link: https://hirado.hu/cikk/2020/04/14/elo-tajekoztatot-tart-az-operativ-torzs
Tartalom: Június végéig mentesülnek más gazdasági területekhez hasonlóan a munkáltatók a munkavállalóik munkabérei utáni közterhek megfizetése alól a turizmus és a vendéglátás kényszerű szüneteltetése miatt leginkább bajban lévő ágazatokban, így a díszkertészek, a bor- és szőlőtermelők, a pálinka-előállítók, a kisüzemi sörfőzdék és a vadgazdálkodási szolgáltatók is – közölte Nagy István agrárminiszter az operatív törzs keddi online sajtótájékoztatója előtt.

 • A magyar agrárium a veszélyhelyzetben is jól teljesít
Dátum: 2020 04.13.
Forrás: MédiaKlikk
Link: https://mediaklikk.hu/video/magyar-gazda-2020-04-13-i-adas/
Tartalom: Az M1-Magyar Gazda vendége voltam, ahol többek között arról beszélgettünk, hogy a magyar agrárium a veszélyhelyzetben is jól teljesít, gazdáink mindent megtesznek azért, hogy legyen élelmiszer a magyar családok asztalán. Válasszuk a hazait támogatva őket! Köszönöm a meghívást!

 • A birtokrendezés mindig egy-egy korszakot is lezár
Dátum: 2020 04.09.
Forrás: TV2 Mokka
Link: https://tv2.hu/mokka/328410_nagy-istvan-a-birtokrendezesi-ke.html
Tartalom: Az osztatlan közös földtulajdon felszámolásával évtizedes adósságát törlesztheti a magyar állam. Nagy István, agrárminiszter a Mokkában beszélt a birtokrendezésről, illetve az ezzel kapcsolaltos javaslatról. A miniszter kiemelte: szeretnénk lezárni ezt a folyamatot!

 • Nagy István: Az agrárium megerősödve kerülhet ki a járványhelyzetből
Dátum: 2020 04.03.
Forrás: HírTV
Link: https://hirtv.hu/magyarorszageloben/nagy-istvan-az-agrarium-megerosodve-kerulhet-ki-a-jarvanyhelyzetbol-2498432
Tartalom: Nagy István agrárminiszter arról is beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában, hogy szeretné, ha a boltok polcaira minél több magyar áru kerülne. Nyílt levélben fordult az élelmiszerláncokhoz az agrárminiszter. Azt kérte az üzletektől, hogy a magyar árukat helyezzék előtérbe üzleteikben – vezette fel a témát Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

 • 2 milliárd forintos pályázati lehetőség a sertés- és baromfiágazatnak
Dátum: 2020 04.03.
Forrás: HÍRADÓ
Link: https://hirado.hu/belfold/video/2020/04/03/2-milliard-forintos-palyazati-lehetoseg-a-sertes-es-baromfiagazatnak/
Tartalom: videó

 • Az állattenyésztő telepek járványvédelmére is hatalmas hangsúlyt fektet a kormány
Dátum: 2020 04.02.
Forrás: TV2
Link: https://tv2.hu/mokka/327535_az-allattenyeszto-telepek-jarvan.html
Tartalom: Kétmilliárd forintos keretösszeget lehet megpályázni a hazai sertés- és baromfiágazat járványvédelmi beruházásaira. A részletekről Nagy István agrárminiszter beszélt a Mokkában

 • Nyílt levélben fordult Nagy István az élelmiszerláncokhoz
Dátum: 2020 04.01.
Forrás: SZON.hu
Link: https://szon.hu/gazdasag/hazai-gazdasag/nyilt-levelben-fordult-nagy-istvan-az-elelmiszerlancokhoz-3805071/
Tartalom: AM Közlemény

 • Kétmilliárd forintos pályázati lehetőség a hazai sertés- és baromfiágazat járványvédelmi beruházásainak támogatására
Dátum: 2020 04.01.
Forrás: https://koronavirus.gov.hu/
Link: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/ketmilliard-forintos-palyazati-lehetoseg-hazai-sertes-es-baromfiagazat-jarvanyvedelmi
Tartalom: AM Közlemény –

 • Minden dolgos kézre szükség van a magyar agráriumban
Dátum: 2020 03.31.
Forrás: InfoStart
Link: https://infostart.hu/arena/2020/03/31/nagy-istvan-agrarminiszter
Tartalom: rádiófelvétel

 • COVID-19 és a magyar agrárium
Dátum: 2020 03.30.
Forrás: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Link: https://www.youtube.com/watch?v=PbnyG80YmMA&fbclid=IwAR3zJfKcGzb8WpqxhyqdZPogO_dkP4uKmMdii4afnAgtFuwtovR4VZkkMzU
Tartalom: Nagy István agárminiszter úrral a koronavírus-járvány jelenlegi és várható hatásait elemeztük. A beszélgetés során számos témakört érintettünk: szóba kerültek a helyi piacokkal, az áruforgalommal, a munkaerővel, az agrárium társadalmi megítélésével, az agrártámogatásokkal és az összefogással kapcsolatos kérdések.

 • Az agrárminiszter kinyittatná a bezárt piacokat
Dátum: 2020 03.28.
Forrás: 24.hu
Link: https://24.hu/belfold/2020/03/28/koronavirus-nagy-istvan-agrarminiszter-piacok/
Tartalom: A koronavírus-járvány miatt bezárt piacoknak a szabályok szigorú betartása mellett történő újranyitására szólította fel az érintett települések polgármesterét az agrárminiszter szombaton Kaposváron.  

 • A bezárt piacok újranyitását kéri az agrárminiszter
Dátum: 2020 03.28.
Forrás: Index
Link: https://index.hu/gazdasag/2020/03/28/nagy_istvan_koronavirus_piac_ujranyitas/
Tartalom: A koronavírus-járvány miatt bezárt piacoknak a szabályok szigorú betartása mellett történő újranyitására szólította fel az érintett települések polgármesterét az agrárminiszter szombaton Kaposváron.

 • A piacok újranyitása mellett érvel az agrárminiszter
Dátum: 2020 03.28.
Forrás: SONLINE
Link: https://www.sonline.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-piacok-nyitvatartasa-mellett-ervelt-szita-karoly-2202678/
Tartalom: Szita Károly Kaposvár polgármestere, és Nagy István agrárminiszter a Kaposvári Nagypiacra látogatott szombat délelőtt. videó

 • Agrárminiszter: A szabályok szigorú betartása mellett nyissák ki a piacokat
Dátum: 2020 03.28.
Forrás: Hirado.hu
Link: https://hirado.hu/belfold/kozelet/cikk/2020/03/28/agrarminiszter-a-szabalyok-szigoru-betartasa-mellett-nyissak-ki-a-piacokat
Tartalom: videó

 • Óvintézkedések a piacokon
Dátum: 2020 03.26.
Forrás: Hirado.hu
Link: https://hirado.hu/videok/ovintezkedesek-a-piacokon
Tartalom: videó

 • Helyzetértékelő interjú Dr. Nagy István Agrárminiszterrel
Dátum: 2020 03.26.
Forrás: AgroTrend
Link: https://www.agrotrend.hu/hireink/helyzetertekelo-interju-dr-nagy-istvan-agrarminiszterrel
Tartalom: Nincs élelmiszerhiány! Magyarország mezőgazdasága bőven elegendő mennyiségben képes előállítani élelmiszert! “Két vírus ellen küzdünk az egyik a koronavírus, mely az ember egészségét veszélyezteti, a másik a pánik és a félelem vírusa mely óriási károkat tud okozni.” Egyik nagy hiba a helyi piacok bezárása…

 • Zárnak a piacok a koronavírus miatt: az óvintézkedésekre figyelni kell
Dátum: 2020 03.25.
Forrás: TV2 Mokka
Link: https://tv2.hu/mokka/326534_zarnak-a-piacok-a-koronavirus-mi.html
Tartalom: Több piacot is bezártak már a koronavírus járvány miatt, többek közt Sopronban és Füzesabonyban is, de más helyekről is érkeztek észrevételek, hogy az önkormányzat bezáratná a piacokat. A Mokka vendége Nagy István agrárminiszter volt, aki a műsorvezetőknek elmondta: A bevásárlóközpont zárt légterűek, így a piac valójában, az óvintézkedések teljes betartásával és a nyitvatartás meghosszabbítása mellett jobb alternatívája lehet az ellátásnak.

 • Nagy István: Szükség van a piacokra
Dátum: 2020 03.25.
Forrás: HírTV
Link: https://hirtv.hu/ahirtvhirei/nagy-istvan-szukseg-van-a-piacokra-2497667
Tartalom: A biztonságos élelmiszer-ellátásban kulcsszerepe van a helyi piacoknak, ezért azok működése a koronavírus-járvány ideje alatt is kiemelten fontos.

 • A helyi piacok nyitva vannak, de itt is fontos az óvintézkedések betartása
Dátum: 2020 03.24.
Forrás: Koronavirus.gov.hu
Link: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/helyi-piacok-nyitva-vannak-de-itt-fontos-az-ovintezkedesek-betartasa
Tartalom: A biztonságos élelmiszer-ellátásban kulcsszerepe van a helyi piacoknak, ezért azok működése a koronavírus-járvány ideje alatt is kiemelten fontos, ugyanakkor az árusoknak és a vásárlóknak is fontos az óvintézkedések betartása – mondta el Nagy István agrárminiszter.

 • Kétféle vírussal küzd a társadalom
Dátum: 2020 03.24.
Forrás: Karc FM
Link: https://karcfm.hu/2020/03/ketfele-virussal-kuzd-a-tarsadalom-hangolo-2020-03-23/
Tartalom: Nagy István, agrárminiszter szerint komoly gondot jelenthet, hogy a koronavírus mellett a félelem is egyre terjed, felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a fertőzés lecsengésével szinte minden változni fog. Példaként említette, hogy hiába van Magyarországon Európa egyik legmodernebb csomagológyára, ha a tejesdobozokhoz az Olaszországban készülő kupakokat nem tudják beszállítani.

 • Kiszámítható átmenet
Dátum: 2020 03.23.
Forrás: Szabad Föld
Link: https://szabadfold.hu/gazdanet/kiszamithato-atmenet-278617/
Tartalom: Akár jól is járhatnak a magyar gazdálkodók azzal, hogy egy, de egyre nagyobb valószínűséggel két év lesz, mire bevezetik az új uniós agrártámogatási rendszert. Az EU vezetői ugyanis nem valószínű, hogy ősz előtt megegyeznének az egész közösség nagy költségvetéséről, s csak ezt követően lehet a Közös Agrárpolitika alapjait elfogadni. De még az is lehet, hogy a koronavírus felgyorsítja az eseményeket. A legfontosabb ügyeinkről Nagy István agrárminiszterrel beszélgettünk.

 • Elegendő élelmiszert termelünk
Dátum: 2020 03.23.
Forrás: Kisalföld
Link: https://www.kisalfold.hu/kozelet/helyi-kozelet/elegendo-elelmiszert-termelunk-6917292/
Tartalom: A magyar mezőgazdaság 25 millió ember ellátására képes és termeli meg a szükséges alapanyagokat, élelmiszereket. Határozottan ki tudom jelenteni, hogy a hazai élelmiszer-ellátás biztonságos – emelte ki a Kisalföldnek adott interjúban Nagy István agrárminiszter, akivel az átalakult fogyasztói szokásokról, az áruforgalom biztosításáról is beszélgettünk.

 • Milliós agrárminiszteri támogatás a mosonmagyaróvári kórháznak
Dátum: 2020 03.20.
Forrás: Kisalföld
Link: https://www.kisalfold.hu/kozelet/helyi-kozelet/millios-agrarminiszteri-tamogatas-a-korhaznak-6907764/?fbclid=IwAR1jo-sn2QOnGkVZbN0VcoTcEX9x6tlvGyORgwUfzwLZ_CtcA5qN8ldgwL0
Tartalom: Anyagilag is támogatja az egészségügyi dolgozókat és a koronavírus-járvány elleni védekezést Nagy István agrárminiszter. A tárcavezető egymillió forintot ajánlott fel a Mosonmagyaróvár és Vonzáskörzete Lakosságának Egészségügyi Ellátásáért Alapítványnak.

 • Jut-e elég étel a magyarok asztalára koronavírus-járvány idején?
Dátum: 2020 03.19.
Forrás: PestiSrácok
Link: https://pestisracok.hu/jut-e-eleg-etel-a-magyarok-asztalara-koronavirus-jarvany-idejen/?fbclid=IwAR2BpPQLk5iYf7pfJ0J0oBVsOiNapuH23H1Ok9pmrtChOGwAwCVicjCNv0w
Tartalom: Minden jel szerint Magyarország stratégiája a koronavírus elleni küzdelemben, hogy ellaposítsák, elhúzzák a fertőzések számának tetőzését, így adódik a kérdés: meddig kell otthon maradnunk, meddig kell két méterre kerülgetnünk a másikat, dörzsölni a kezünket a fertőtlenítővel, és hogy mit fogunk addig enni? Lesz-e elég kaja? Az elmúlt hetek bevásárlási láza a lakosság nagyfokú aggodalmára utal, amikor bizony előjönnek a génekben tárolt háborús tapasztalatok és mindenki felhalmoz. Utánajártunk, valójában mennyire kell aggódnunk az élelmiszerhiány miatt; előfordulhat-e, hogy exporttilalom lép életbe, hogy maradjon elég étel a magyar asztalokon…

 • Nagy István agrárminiszter: “Bőséggel van élelmiszer és termék”
Dátum: 2020 03.18.
Forrás: TV2 Mokka
Link: https://tv2.hu/neoplayer/tv2/embed/325700_nagy-istvan-agrarminiszterbosegg.html
Tartalom: Videó

 • Európai híradó: Belföldi fogyasztási zavar biztosan nem várható
Dátum: 2020 03.13.
Forrás: HírTV
Link: https://hirtv.hu/europaihirado/europai-hirado-belfoldi-fogyasztasi-zavar-biztosan-nem-varhato-2496879
Tartalom: Pusztító hatása lehet a világgazdaságra a koronavírus-járványnak. Veszély leselkedik a magyar gazdaságra is, de nekünk van egy arany tartalékunk, a mezőgazdaság. A HírTV Európai híradó című eheti adásában a mezőgazdaság volt a téma, a koronavírus esetleges hatásairól, a közös agrárpolitikáról és a magyar agrárium régi-új piacairól Nagy István agrárminiszter beszélt.

 • Agráröröklés, generációváltás, agrármarketing
Dátum: 2020 03.12.
Forrás: Agrárminisztérium podcast
Link: https://soundcloud.com/user-93587354/agrohang-az-agrarminiszterium-podcastje-2-resz-agrarorokles-generaciovaltas-agrarmarketing
Tartalom: Mi is az az agrár-öröklés, és melyek a legfontosabb buktatói? Hogyan segíti a kormány, hogy az érdeklődő fiatalok gazdává válhassanak? Milyen korszerű marketingeszközök állnak a szakemberek rendelkezésére a mezőgazdaságban? Hogy lehet vonzóvá tenni az agrárkarriert már a legkisebbek körében? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Nagy István agrárminiszterrel, és Ondré Péterrel, az Agrármarketing Centrum ügyvezető igazgatójával.

 • Kék Bolygó
Dátum: 2020 03.10.
Forrás: MTVA
Link: https://www.facebook.com/nagyistvan.movar/videos/860883794333802/
Tartalom: Az Agrárminisztérium aktív szerepet vállal a klímaváltozás mérséklésében. A tárca intézkedésiről: a beporzók védelméről, az öntözésfejlesztésről és az erdősítésről a közszolgálati televízió Kék bolygó című magazinműsorában beszéltem.

 • Az agrárminiszter a zöldprogramról
Dátum: 2020 03.09.
Forrás: Új Mezőgazdasági Magazin
Link: https://www.facebook.com/UjMezogazdasagiMagazin/videos/1587052481457819/
Tartalom: Erdőtelepítés, öntözésfejlesztés, a méhészeti tevékenység adómentessége – ezek is a kormány klímavédelmi programjának részei. Nagy István agrárminiszter a Portfolio konferencián hangsúlyozta, a gazdálkodás során a versenyképességre törekvésnek a természet iránti felelősségérzettel kell párosulnia. A miniszter műsorunknak beszélt a földértékesítési programról is, amely olyan állami tulajdonú földek értékesítését jelenti, amelyek osztatlan tulajdonban vannak és három hektárnál kisebbek.

 • Új Mezőgazdasági Magazin
Dátum: 2020 03.08.
Forrás: ATV
Link: http://www.atv.hu/videok/video-20200306-uj-mezogazdasagi-magazin-2020-03-08-2-resz
Tartalom: Videó

 • Délutáni találkozás – közéleti beszélgetés
Dátum: 2020 03.05.
Forrás: Katolikus Rádió
Link: https://www.katolikusradio.hu/musoraink/adas/515804?fbclid=IwAR38eKR1ycpQufnOgM9BHxSocMVrn1APvVaIgPCjCthfO4Pj37HpxjcSfKg
Tartalom: Hol áll a magyar mezőgazdaság nemzetközi összehasonlításban? Hogyan érvényesíthetők a klímavédelmi célok? Miért éppen a méhészek kapnak adómentességet? Miért kell felszámolni az osztatlan közös tulajdonú földterületeket?
A műsor vendége Nagy István agrárminiszter.

 • Agrárminiszter: A forrásokat is biztosítani kell az európai környezetvédelmi megállapodáshoz
Dátum: 2020 03.04.
Forrás: Hirado.hu
Link: https://hirado.hu/kulfold/cikk/2020/03/04/agrarminiszter-a-forrasokat-is-biztositani-kell-az-europai-kornyezetvedelmi-megallapodashoz
Tartalom: Az európai környezetvédelmi megállapodás (European Green Deal) számos lehetőséget rejt magába a gazdák számára, amelyeket csak úgy lehet teljesíteni, ha a finanszírozást is biztosítják hozzá – mondta Nagy István agrárminiszter szerda reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában.

 • Jelentős fejlesztés indult a szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft.-nél
Dátum: 2020 02.28.
Forrás: Új Mezőgazdasági Magazin
Link: https://www.facebook.com/watch/?v=1391833967686946
Tartalom: A tervek szerint 10 év múlva már ötször annyi vetőmagot állít elő a szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft., mint jelenleg. Ezt az a mintegy 300 millió forintos kiszombori vetőmagüzemi beruházás teszi lehetővé, amihez a kormány 460 millió forintos tőkeemelést biztosított a cégnek. Gabonakutató Nonprofit Kft. 

 • Adómentes lesz a méhészeti tevékenység
Dátum: 2020 02.27.
Forrás: TV2
Link: https://tv2.hu/mokka/323191_adomentes-lesz-a-meheszeti-tevek.html
Tartalom: Videó – A méhészek támogatását a klímavédelmi intézkedések fontos alappillérének nevezte Nagy István, agrárminiszter és bejelentette, hogy a méhészeti termékek értékesítéséből származó bevételek személyi jövedelemadó-mentességet élveznek majd.

 • Nagy István: Rendet kell tenni a borágazatban
Dátum: 2020 02.24.
Forrás: Origo
Link: https://www.origo.hu/gazdasag/20200224-vilaggazdasag-nagy-istvan-rendet-kell-tenni-a-boragazatban.html
Tartalom: Bortörvény-módosítási javaslaton dolgozik az agrártárca, amellyel bezárnák a most még létező kiskapukat.

 • Szja-mentes lesz a méhészeti termékek értékesítése
Dátum: 2020 02.22.
Forrás: Híradó
Link: https://hirado.hu/belfold/video/2020/02/22/agrarminiszter-szja-mentes-lesz-a-meheszeti-termekek-ertekesitese
Tartalom: videó

 • Komolyan gondoljuk az éghajlatváltozás elleni küzdelmet!
Dátum: 2020 02.21.
Forrás: Mandiner
Link: https://mandiner.hu/cikk/20200221_nagy_istvan_interju
Tartalom: „Jogos társadalmi elvárás a teremtett környezetünk iránti felelősségérzet” – vallja Nagy István. Az agrárminiszterrel méhekről, erdősítésről, étkezési trendekről, szemléletformálásról és hamis parasztromantikáról is beszélgettünk az új kormányzati klímastratégia kapcsán. 

 • Balkányban járt az agrárminiszter
Dátum: 2020 02.20.
Forrás: SZON.hu
Link: https://szon.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/balkanyban-jart-az-agrarminiszter-3708603/
Tartalom: Gazdafórumra hívta a régió gazdálkodóit a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatósága.

 • Kinek védjük meg a világot, ha nem lesz, aki benne éljen? – A klímavédelmi akcióterv részleteit ismertette Nagy István
Dátum: 2020 02.20.
Forrás: PestiSrácok
Link: https://pestisracok.hu/kinek-vedjuk-meg-a-vilagot-ha-nem-lesz-aki-benne-eljen-a-klimavedelmi-akcioterv-reszleteit-ismertette-nagy-istvan/
Tartalom: “Ha nem vállalunk gyereket, akkor kiért is fogjuk védeni a környezetet? Kinek védjük meg a világot, ha végül nem lesz, aki benne éljen?” – fogalmazott portálunknak Nagy István csütörtöki sajtótájékoztatóját követően, ahol egyebek mellett bejelentette: a klímavédelmi akcióterv keretében minden születendő gyermek után tíz fát ültet el a kormány.

 • Vetőmagüzemi beruházás kezdődik Kiszomboron
Dátum: 2020 02.19.
Forrás: NAIK
Link: https://www.naik.hu/hirek/vetomaguzemi-beruhazas-kezdodik-kiszomboron?fbclid=IwAR2vQQJbg0OcMzm-rL7RMlCuCIlno1kzTY9CKMI0llz88pF670kwMvsZa64
Tartalom: Vetőmagüzemi beruházást és ezzel összefüggésben 460 millió forintos tőkeemelést jelentett be kedden Szegeden a Gabonakutatóba Nagy István agrárminiszter. A Kiszomboron megvalósulófejlesztés kapcsán időkapszulát is elhelyeztek Újszegeden, a GK kertjében.

 • Bővülnek az iskola- és óvodakertek
Dátum: 2020 02.11
Forrás: Magyar Mezőgazdaság
Link: https://magyarmezogazdasag.hu/2020/02/11/bovulnek-az-iskola-es-ovodakertek
Tartalom: Az Agrárminisztérium támogatásának köszönhetően 100 iskola-és óvodakert jöhet létre és újulhat meg az Országos Iskolakert-fejlesztési Program harmadik üteme keretében. A tárca, az Iskolakertekért Alapítvány és a Kék Bolygó Alapítvány közös programja az idei évben 50 óvodakertet és 50 iskolakertet támogat az első ütemben elindított megyei mentorkertek országos hálózatának egyidejű fejlesztése mellett. A programra már lehet pályázni. Részvételi felhívás itt: http://www.iskolakertekert.hu/index.php/hu/kiirasok/3-utem-2020

 • Génbank-Semex Magyarország Kft. 30. évforduló
Dátum: 2020 01.31.
Forrás: Génbank-Semex Magyarország Kft.
Link: https://www.facebook.com/semexhungary
Tartalom: Tisztelettel és örömmel köszöntöttük Dr. Nagy István agrárminiszter urat, mesterséges állomásunk 30. évfordulója alkalmából szervezett tenyésztői összejövetelünkön, ahol a hazai szarvasmarha tenyésztésben résztvevő egyesületek mindegyike képviseltette magát.

 • Ázsiából importált hamis méz érkezik Európába
Dátum: 2020 01.30.
Forrás: TV2 Mokka
Link: https://tv2.hu/mokka/319574_azsiabol-importalt-hamis-mez-erk.html
Tartalom: Dr. Nagy István agrárminiszter mesélt a Mokka műsorvezetőinek arról az ökológiai problémáról, amely akár az egész jövőnket felülírhatja, ugyanis a klinikai körülmények között előállított méz nagy veszélybe sodorhatja az élővilágunkat.

 • Lendületben az erdőtelepítések
Dátum: 2020 01.29.
Forrás: Magyar Nemzet
Link: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/lenduletben-az-erdotelepitesek-7719185/
Tartalom: Mintegy 11 ezer hektárnyi új erdő létrehozásához járulhat hozzá a közeljövőben a Vidékfejlesztési program, az eddig elnyert pályázatoknak köszönhetően az elmúlt években mintegy 6500 hektáron valósultak meg telepítések.

 • Lehetőséget jelent a magyar gazdáknak az uniós zöld fordulat
Dátum: 2020 01.28.
Forrás: EuroNews
Link: https://hu.euronews.com/2020/01/27/lehetoseget-jelent-a-magyar-gazdaknak-az-unios-zold-fordulat
Tartalom: A magyar kormány támogatja, hogy minél előbb új címkézési szabályokat vezessen be az EU a mézeknél. Erről Nagy István magyar mezőgazdasági miniszter beszélt Brüsszelben, ahol magyar és spanyol méhészekkel találkozott az agrárminiszterek ülése előtt.

 • A Baráthegyi Majorság helyreállítását támogatja az Agrárminisztérium
Dátum: 2020 01.24.
Forrás: AGROTREND
Link: https://www.agrotrend.hu/hireink/a-barathegyi-majorsag-helyreallitasat-tamogatja-az-agrarminiszterium
Tartalom: Egymillió forinttal támogatja az Agrárminisztérium a Szimbiózis Alapítvány által működtetett rehabilitációs Baráthegyi Majorságot, az erről szóló támogatói okiratot Szinay Attila közigazgatási államtitkár adta át Jakubinyi László kuratóriumi elnök részére Miskolcon.

 • Mi nem akárkik, magyarok vagyunk
Dátum: 2020 01.19.
Forrás: Demokrata
Link: https://demokrata.hu/magyarorszag/mi-nem-akarkik-magyarok-vagyunk-2-196450/
Tartalom: Az idén szeretnénk az integrációk erősítésében előrelépni. A magyar gazdáknak rosszak a tapasztalataik. Beverték őket a téeszbe, kifosztották a vagyonukból. És amikor már működött volna a rendszer, akkor meg szétesett.

 • Eredményes évet zárt a magyar agrárium
Dátum: 2020 01.13.
Forrás: Híradó
Link: https://hirado.hu/videok/eredmenyes-evet-zart-a-magyar-agrarium
Tartalom: videó

 • Fókuszban a generációváltás
Dátum: 2020 01.13.
Forrás: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Link: http://nak.hu/tajekoztatasi-szolgaltatas/mezogazdasagi-termeles/101062-fokuszban-a-generaciovaltas
Tartalom: Folytatódik a vidékfejlesztés és az agrárium megerősítése 2020-ban, a gazdák kiszámíthatóságra és stabilitásra számíthatnak a támogatáspolitikában – mondta Nagy István agrárminiszter január 12-én, vasárnap a szaktárca évindító sajtótájékoztatóján.

 • Nagy István: Eredményes évet zárt a magyar agrárium
Dátum: 2020 01.13.
Forrás: Magyar Nemzet
Link: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/nagy-istvan-eredmenyes-evet-zart-a-magyar-agrarium-7666541/
Tartalom: Eredményes évet zárt a magyar agrárium és a fejlesztések, bővítések 2020-ban is folytatódnak – mondta Nagy István agrárminiszter hétfőn az M1 aktuális csatornán. Hozzátette: 2019-ben mintegy 3 százalékkal bővült az agrárium teljesítménye az azt megelőző évhez képest.

 • Egyre hangsúlyosabb tényező az agrárium a nemzetgazdaságban – Nagy István a 2020-as tervekről
Dátum: 2020 01.12.
Forrás: Pesti Srácok
Link: https://pestisracok.hu/egyre-hangsulyosabb-tenyezo-az-agrarium-a-nemzetgazdasagban-nagy-istvan-a-2020-as-tervekrol/?fbclid=IwAR2QUIZV-6v65N5Z32ITOQ3joGJCRg5_kvPJBvWR09PDgQa_VJo9KjR5S2g
Tartalom: Elengedhetetlen a bizalom visszaállítása a gazdatársadalomban – hangsúlyozta portálunknak Nagy István agrárminiszter, aki vasárnapi sajtótájékoztatóján a 2020-as célokat ismertetve kiemelten hangsúlyozta a generációváltás szükségességét.

 • Nagy István: Idén folytatódik a vidékfejlesztés és az agrárium megerősítése
Dátum: 2020 01.12.
Forrás: Híradó
Link: https://hirado.hu/belfold/gazdasag/cikk/2020/01/12/nagy-istvan-iden-folytatodik-a-videkfejlesztes-es-az-agrarium-megerositese
Tartalom: Folytatódik a vidékfejlesztés és az agrárium megerősítése 2020-ban, a gazdák kiszámíthatóságra és stabilitásra számíthatnak a támogatáspolitikában – mondta Nagy István agrárminiszter vasárnap a szaktárca évindító sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Nagy István: Több mint 450 milliárddal támogatják a magyar gazdálkodókat idén
Dátum: 2020 01.12.
Forrás: Mandiner
Link: https://mandiner.hu/cikk/20200112_nagy_istvan_tobb_mint_450_milliarddal_tamogatjak_a_magyar_gazdalkodokat_iden
Tartalom: Folytatódik a vidékfejlesztés és az agrárium megerősítése 2020-ban, a gazdák kiszámíthatóságra és stabilitásra számíthatnak a támogatáspolitikában; ahogy Nagy István agrárminiszter vasárnap a szaktárca évindító sajtótájékoztatóján elmondta.

 • Nagy István: Folytatódik a Vidékfejlesztési Program
Dátum: 2020 01.12.
Forrás: Hír TV
Link: https://hirtv.hu/hirtv_gazdasagi_hirei/nagy-istvan-folytatodik-a-videkfejlesztesi-program-2493188
Tartalom: 2020-ban is folytatódik a Vidékfejlesztési Program – jelentette be az agrárminiszter. Nagy István elmondta: több mint 20 millió ember ellátására képes a magyar mezőgazdaság, aminek nagy szerepe van a foglalkoztatásban és a gazdasági növekedésben is

 • Nagy István agrárminiszter – Sikeres év van mögöttünk
Dátum: 2020 01.04.
Forrás: Kisalföld
Link: https://www.kisalfold.hu/kozelet/helyi-kozelet/nagy-istvan-agrarminiszter-sikeres-ev-van-mogottunk-6697599/
Tartalom: A közlekedésszervezés és az utak állapota prioritás, hiszen megnőtt a térség mobilitása – hangsúlyozta a Kisalföldnek Nagy István agrárminiszter, Mosonmagyaróvár és környéke országgyűlési képviselője, akivel áttekintettük a 2019-es esztendő legfőbb fejlesztéseit, változásait, de a közeljövő irányvonalairól is érdeklődtünk.

 • Az öntözés közérdek
Dátum: 2020.01.02.
Forrás: Magyar Hírlap
Link: https://www.magyarhirlap.hu/gazdasag/20200101-az-ontozes-kozerdek
Tartalom: A törvényben meghatározott intézkedésekkel a minisztérium fontos szerepet vállal abban, hogy az öntözéses beruházások megfeleljenek a környezetvédelmi előírásoknak

 • Szép eredmények és jelentős beruházások – Jól teljesített az agrárium 2019-ben
Dátum: 2019.12.30.
Forrás: Híradó
Link: https://hirado.hu/belfold/gazdasag/cikk/2019/12/30/szep-eredmenyek-es-jelentos-beruhazasok-jol-teljesitett-az-agrarium-2019-ben
Tartalom: Szép eredményeket értek el a gazdálkodók, pedig nem volt könnyű évük. A növénytermesztésben a szélsőséges időjárás okozott gondokat. Nehézségekkel kezdődött az év, a rendkívül száraz tél és tavasz sok aggodalomra adott okot, nem kedvezett a repcének és a kalászosoknak.

 • A mezőgazdaság teljesítményéhez a legkisebb és a legnagyobb gazdák sikere egyaránt nélkülözhetetlen (Videó)
Dátum: 2019.12.30.
Forrás: AgroTrend
Link: https://www.agrotrend.hu/hireink/az-agrarium-teljesitmenyehez-a-legkisebb-es-a-legnagyobb-gazdak-sikere-egyarant-nelkulozhetetlen
Tartalom: Több mint tíz éve agrárbéke van hazánkban, a mezőgazdaságot szervező társaságok, szervezetek és a Minisztérium kölcsönösen kialakítottak egy olyan közeget, melyben a gazdák érdemben tudnak dolgozni.

 • Interjú a miniszterrel: a vidék ismét megmutatta az erejét
Dátum: 2019.12.30.
Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei hírportál
Link: https://szon.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/a-videk-ismet-megmutatta-az-erejet-3602241/
Tartalom: Van, amiben a magyar mezőgazdaság teljesítményét csak Belgium és Dánia múlta felül. Interjú dr. Nagy István agrárminiszterrel.

 • Nagy István: Korszerűbb, modernebb, eredményesebb agrárium készül és épül 2020-ban
Dátum: 2019.12.29.
Forrás: Hír TV
Link: https://hirtv.hu/nyolcas/nagy-istvan-korszerubb-modernebb-eredmenyesebb-agrarium-keszul-es-epul-2020-ban-2492588
Tartalom: Milyenek a magyar vidék XXI. századi kilátásai? Hogyan lehet vonzóvá tenni a fiatalok számára az agráriumot? G. Fodor Gábor vendége A Nyolcasban Nagy István agrárminiszter volt, akivel a magyar vidék sorsáról, az agrárium helyzetéről, sőt még a méhészkedésről is beszélgetett.

 • “Létkérdés, hogy apáink unokái már szót értsenek egymással”(PS-VIDEÓ)
Dátum: 2019.12.29.
Forrás: Pesti Srácok
Link: https://pestisracok.hu/letkerdes-hogy-apaink-unokai-mar-szot-ertsenek-egymassalps-video/
Tartalom: Eltelt 30 év, az új generációnak hangot kell találnia. Létkérdés, hogy apáink unokái már szót értsenek egymással, megbízzanak egymásban – hangsúlyozta a portálunknak adott interjújában Nagy István a gazdák előtt álló legnagyobb kihívásokkal kapcsolatban. Az agrárminiszter hozzátette, akik ezt az együttműködést létre tudják hozni, egy egészen új dimenzióba lépnek

 • Magyar segítséggel hoznak létre mintafarmokat Afrikában
Dátum: 2019.12.27.
Forrás: Híradó
Link: https://hirado.hu/kulfold/kulgazdasag/cikk/2019/12/27/magyar-segitseggel-hoznak-letre-mintafarmokat-afrikaban
Tartalom: Mintafarmokat hoz létre nyolc afrikai országban az Agrárminisztérium, hogy erősítse a térség gazdaságát, stabilitását és ezzel a népességmegtartó erejét – hangzott el az M1-en.

 • Biztos perspektíva a mezőgazdaságban
Dátum: 2019.12.23.
Forrás: Magyar Mezőgazdaság
Link: https://magyarmezogazdasag.hu/2019/12/23/biztos-perspektiva-mezogazdasagban
Tartalom: Javuló termelékenység és teljesítmény, növekvő agrárexport és beruházási kedv, stabilitás és kiszámíthatóság. A problémák és a még megoldásra váró feladatok ismeretében is pozitív a magyar mezőgazdaság helyzete 2019 végén az agrárminiszter szerint. Nagy István úgy látja, az agráriumnak biztos perspektívája van, ezért a befektetéseknek is itt van a legjobb helye, itt térülnek meg a legjobban.

 • Új utakon az RMGE-Maros – Év végi számvetés
Dátum: 2019.12.03.
Forrás: Népújság
Link: https://www.e-nepujsag.ro/articles/uj-utakon-az-rmge-maros?fbclid=IwAR3OZ_rS55QrV__p9crgVB2Wok1tnqTRTpHZIAp4yVNJBi6hX2EI2mQtqjo#.Xf8Gug3RpQN.facebook
Tartalom: Sikeres évet zárt az RMGE-Maros szervezet. Mint ismeretes, Csomos Attilát Fazakas Miklós váltotta fel az elnöki székben. Sikerült bekapcsolódniuk a magyar mezőgazdasági minisztérium által támogatott falugazdászhálózat-kiépítési programba, számos szakmai rendezvényt szerveztek, folytatódtak a tanfolyamok, tapasztalatcserék, szakmai bemutatók, igyekeztek tovább ápolni, kiterjeszteni a szakmai kapcsolatrendszert hazai és külföldi intézményekkel, más gazdaszervezetekkel. 

 • Az Agrárminisztérium is csatlakozott a Magyar Református Szeretetszolgálat adventi gyűjtőakciójához
Dátum: 2019.12.20.
Forrás: Jobbadni.hu
Link: https://jobbadni.hu/az-agrarminiszterium-is-csatlakozott-a-magyar-reformatus-szeretetszolgalat-adventi-gyujtoakciojahoz/
Tartalom: Első alkalommal vett részt az Agrárminisztérium a Magyar Református Szeretetszolgálat adventi adománygyűjtési akciójában.

 • Álmom az újra élhető és élő vidék
Dátum: 2019.12.20.
Forrás: Szabad Föld
Link: https://szabadfold.hu/gazdanet/almom-az-ujra-elheto-es-elo-videk-276782/
Tartalom: A szegénység szinonimájától vezet-e gyorsforgalmi út a fiatalokat vonzó falvak ideájáig? Az egykor Európa éléskamrájának számító magyar vidék milyen esélyekkel indul az új uniós költségvetési időszak ádáz versengésében? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Nagy István agrárminiszterrel, akinek konkrét cselekvési terve van a teremtett környezet megvédésére a klímahisztéria üres lózungjaival szemben.

 • Jövőre teljesen átalakul az öntözéses gazdálkodás rendszere
Dátum: 2019.12.11.
Forrás: Híradó
Link: https://hirado.hu/belfold/video/2019/12/11/jovore-teljesen-atalakul-az-ontozeses-gazdalkodas-rendszere/
Tartalom: A Ma Reggel vendége: Nagy István agrárminiszter

 • Jövőre teljesen átalakul az öntözéses gazdálkodás rendszere
Dátum: 2019.12.10.
Forrás: Origo
Link: https://www.origo.hu/gazdasag/20191210-jovo-ev-elejetol-teljesen-atalakul-ontozeses-gazdalkodas-rendszere.html?utm_source=hirkereso
Tartalom: Az Országgyűlés 171 igen és 17 nem szavazattal elfogadta az Agrárminisztérium öntözéses gazdálkodásról szóló törvényjavaslatát.

 • Bíznak a jövőben a magyar gazdák
Dátum: 2019.12.10.
Forrás: Magyar Nemzet
Link: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/biznak-a-jovoben-a-magyar-gazdak-7571225/
Tartalom: A nehézségek sem tántorítják el a gazdálkodókat attól, hogy megvalósítsák terveiket. Gondolataik, ötleteik vannak, ezért a beruházások lendülete 2020-ban is tovább erősödhet – mondta el a lapunknak adott interjúban Nagy István agrárminiszter. A tárcavezető szerint a következő évben több olyan jogszabályról is döntés születhet, amelyek alapve­tően határozzák meg az ágazat jövőjét. 

 • Átadták Az év kiváló magyar méze 2019 díjat
Dátum: 2019.12.07.
Forrás: Demokrata
Link: https://demokrata.hu/kultura/atadtak-az-ev-kivalo-magyar-meze-2019-dijat-186062/?fbclid=IwAR0YfdEAwCa1X_WjFIKrW-bSHIJFzubDWVoJ8bZcI5fgDWOt-H9R4Vxkmdk
Tartalom: A 12. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon szombaton hirdették ki a fajtamézek versenyének eredményét és az idei év legjobb magyar mézét.

 • A Magyar Pálinka Napján Győrbe érkezett Szent Miklós ereklyéje
Dátum: 2019.12.07.
Forrás: Kisalföld
Link: https://www.kisalfold.hu/helyi-ertek/a-magyar-palinka-napjan-gyorbe-erkezett-szent-miklos-ereklyeje-6624969/
Tartalom: Tizennegyedik alkalommal ünnepelték a pálinkát Szent Miklós napján. December 6-a Szent Miklós napja ami egyben a Magyar Pálinka Napja is. Ebből az alkalomból a Magyar Pálinka Lovagrend – immáron – rendezte meg ünnepségét.

 • Az Év Agrárembere kitüntető díj elismerésében komoly életutak kapnak szerepet (Videó)
Dátum: 2019.12.06.
Forrás: AgroTrend
Link: https://www.agrotrend.hu/hireink/az-ev-agrarembere-kitunteto-dij-elismereseben-komoly-eletutak-kapnak-szerepet-video
Tartalom: A magyar agrárium presztizsének erősítésében az agrár szakembereknek jut a legtöbb és legfelelősségteljesebb feladat, akik a jövő generációjának is mutatják az utat.

 • A méhek kipusztulása ellen küzd egy új európai egyesület
Dátum: 2019.11.22.
Forrás: EuroNews
Link: https://hu.euronews.com/2019/11/21/tobb-europai-mehet-tobb-europai-mezet?fbclid=IwAR0CaLoZ_eX9gLmYIziON2LekY3Mx2Jmr7A4Zjh_XZnHqnODJysht0O5NDM
Tartalom: Csütörtökön a budapesti Vajdahunyad várában alakult meg az Egyesület az Európai Méhekért, melynek legfőbb célkitűzése, hogy megóvja az uniót a méhek kipusztulásától és a rossz minőségű, kínai mezek túlsúlyától. Az alapszabályt 10 ország, 20 méhésze írta. Már az első ülésen megszületett egy védjegy, amely a 100%-ban európai méhek és termelők által előállított mézeken lesz látható.

 • Az élelmiszer-gazdaság a legjobb befektetés
Dátum: 2019.11.19.
Forrás: VilágGazdaság
Link: https://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagi-hirek/az-elelmiszer-gazdasag-a-legjobb-befektetes-2-1876689/
Tartalom: A beindult fejlesztések már a mezőgazdaság és az élelmiszeripar hatékonyságának javulásában is látszanak, az agráröröklés rendezése és a mezőgazdasági adózási rendszer megújítása, valamint az integrációkat erősítő szabályozási környezet pedig a következő évtől felerősítheti ezt a folyamatot – mondta a Világgazdaságnak Nagy István agrárminiszter.

 • Stratégia a baromfiágazat fejlesztésére
Dátum: 2019.11.15.
Forrás: VilágGazdaság
Link: https://www.vg.hu/vallalatok/mezogazdasag/strategia-a-baromfiagazat-fejlesztesere-2-1870722/
Tartalom: A hazai baromfiágazat 2020 és 2025 közötti fejlesztési lehetőségeit bemutató stratégiát készítettek a szakmai szervezetek. Ennek megvalósulása esetén minden termékpályán jelentősen növekedne a kibocsátás, amelynek piaca a javaslat készítői szerint biztosítva van.

 • Az agrárcégeknek is kihívás a brexit
Dátum: 2019.11.15.
Forrás: Magyar Nemzet
Link: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/az-agrarcegeknek-is-kihivas-a-brexit-7494008/
Tartalom: A SZAKTÁRCA MINDENT MEGTESZ A ZAVARTALAN EXPORTÉRT – Nem csak az európai uniós agrárforrások szűkülhetnek az Egyesült Királyság távozásával, a brexit a mezőgazdaság és az élelmiszeripar szinte minden területén új helyzet elé állítja az ágazat szereplőit. A kilépés az egyes termékekre vonatkozó előírásokban, engedélyekben is változást hoz majd, ami a vámkezelés mellett tovább bonyolíthatja a kereskedelmi kapcsolatokat.

 • Nagy István: “A fiataloknak ültetjük a fákat”
Dátum: 2019.11.14.
Forrás: TV2
Link: https://tv2.hu/mokka/311240_nagy-istvan-a-fiataloknak-ultetj.html
Tartalom: Erdőtelepítési mintaprogram indul Magyarországon, melynek fontosságára közös faültetéssel hívják fel az emberek figyelmét. Nagy István, agrárminiszter a Mokkában mesélt a programról.

 • Nagy István: Az agrártárca egyik válasza az éghajlatváltozásra a faültetés
Dátum: 2019.11.12.
Forrás: Hír TV
Link: https://hirtv.hu/magyarorszageloben/nagy-istvan-az-agrartarca-egyik-valasza-az-eghajlatvaltozasra-a-faultetes-2490218
Tartalom: A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Nagy István agrárminiszter Földi-Kovács Andrea vendégeként többek között a fásítási programról és az Európai Bizottság azon tervéről beszélgetett, mely szerint az agrártámogatás összege csökkenhet.
A klímaváltozás kihívásaira az erdőgazdálkodás hatékony válaszokat adhat

 • Elkezdődött az Országfásítási Program
Dátum: 2019.11.04.
Forrás: Híradó
Link: https://hirado.hu/belfold/kozelet/cikk/2019/11/04/elkezdodott-az-orszagfasitasi-program
Tartalom: Hétfőn elkezdődött az Országfásítási Program, a most induló ültetési szezonban az állami erdőgazdaságok saját területeiken több mint 550 hektár új erdőt telepítenek, ehhez kétmillió facsemetét és csaknem 100 tonna makkot használnak fel – közölte az Agrárminisztérium az MTI-vel.

 • Nagy István: Az ellenzék is elismerte az agrártárca eredményeit
Dátum: 2019.11.02.
Forrás: Pesti Srácok
Link: https://pestisracok.hu/nagy-istvan-az-ellenzek-is-elismerte-az-agrartarca-eredmenyeit/
Tartalom: A bizottsági meghallgatáson ismét azzal szembesült az ellenzék, hogy míg nagyon sokan a soraikból politikai tőkéjüket azzal igyekeznek kovácsolni, hogy ki tud minél fantasztikusabb, a valóságtól elrugaszkodó kijelentéseket tenni a természetvédelem kapcsán, addig mi csendben tettük a dolgunkat – hangsúlyozta portálunknak Nagy István, akit az Országgyűlés Fenntartható Fejlődési Bizottságának keddi ülése kapcsán kérdeztünk. 

 • Jó hírt kaptak a sörrajongók: itthon rég elfeledett alapanyag termesztése indult újra
Dátum: 2019.10.18.
Forrás: AgrárSzektor
Link: https://www.agrarszektor.hu/noveny/jo-hirt-kaptak-a-sorrajongok-itthon-reg-elfeledett-alapanyag-termesztese-indult-ujra.17139.html
Tartalom: Egészséges, jó minőségű komló termett Kastélyosdombón, ahol a HEINEKEN Hungária és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kezdeményezésében hátrányos helyzetű családok indították újra a hazai komlótermesztést. Az egy évvel ezelőtt ültetett komló sikerét látva, az Agrárminisztérium egy idén októberben benyújtható pályázat keretében hektáronként hatmillió forintos állami támogatást nyújt vállalkozó családoknak, hogy komlót termesszenek.

 • Az agrár-külkereskedelem egyenlege 20 százalékkal javult az első fél évben
Dátum: 2019.10.19.
Forrás: AgroInform
Link: https://www.agroinform.hu/gazdasag/az-agrar-kulkereskedelem-egyenlege-20-szazalekkal-javult-az-elso-fel-evben-41606-001?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=HIRpromo&utm_content=41606
Tartalom: A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek kivitele 4714 millió euró, behozatala 3042 millió euró volt az első fél évben, az export 11,2 százalékkal, az import 6,8 százalékkal nőtt, az agrár-külkereskedelem aktívuma 1672 millió euró volt, 279 millió euróval, 20 százalékkal több, mint 2018 első fél évében.

 • Ma nyílik a pénzcsap: ennyi forintra számíthatnak a gazdák jogcímenként
Dátum: 2019.10.16.
Forrás: AgrárSzektor
Link: https://www.agrarszektor.hu/agrarpenzek/ma-nyilik-a-penzcsap-ennyi-forintra-szamithatnak-a-gazdak-jogcimenkent.17083.html
Tartalom: A területalapú támogatás 1200 hektár alatt alapesetben összesen 75 ezer forint körül alakul hektáronként, ebből bő 52 ezer forint érkezik most a bankszámlákra (70 százalék előleg). 1200 hektár felett csak a zöldítési részösszegre számíthat a gazdaság. Az őszi munkák lassan a végükhöz érnek, és befolynak az értékesített gabonáért, napraforgóért is a várt összegek. Itt az ideje szétnézni, milyen fejlesztésekre érdemes felhasználni a bevételeket.

 • Nagy István: Jövő tavasztól a fiatalok is bekapcsolódhatnak Magyarország eddigi legnagyobb fásítási programjába
Dátum: 2019.10.06.
Forrás: Pesti Srácok
Link: https://pestisracok.hu/nagy-istvan-jovo-tavasztol-a-fiatalok-is-bekapcsolodhatnak-magyarorszag-eddigi-legnagyobb-fasitasi-programjaba/
Tartalom: A fiatalok körében széleskörű egyetértés van az éghajlatváltozás elleni fellépés szükségességéről. Az ő energiájuk, tenni akarásuk adhat újabb lökést hazánk történetének legnagyobb fásítási programjának is – jelentette ki Nagy István egy szakújságíróknak tartott háttér-beszélgetésen. Az agrárminiszter hozzátette: “nekik, értük ültetjük a fákat, joguk van arra, hogy ott lehessenek az első kapavágásnál”, ezért várhatóan jövő tavasztól a fiatalok is részt vehetnek az ország fásításában.

 • Nagy István: „Az külön öröm számomra, hogy alig van munkanélküliség”
Dátum: 2019.10.05.
Forrás: Kisalföld
Link: https://www.kisalfold.hu/kozelet/helyi-kozelet/nagy-istvan-az-kulon-orom-szamomra-hogy-alig-van-munkanelkuliseg-6447579/
Tartalom: A választások előtt értékelésre kértük Nagy István agrárminisztert. Mosonmagyaróvár és térsége országgyűlési képviselője szerint a dinamikus fejlődés éveit hagyjuk magunk mögött, de még „útközben vagyunk”. A térség polgármesterei szépen éltek a pályázati lehetőségekkel: „Nem látok olyan települést, ahol ne pezsgő élet folyna. Persze van még tennivalónk, utakat kell felújítani, javítani kell a közlekedésen.”

 • Nagy István: A magyar agrárium termékei sikerre vannak ítélve
Dátum: 2019.09.27.
Forrás: Pesti Srácok
Link: https://pestisracok.hu/nagy-istvan-a-magyar-agrarium-termekei-sikerre-vannak-itelve/
Tartalom: Aki meg akarja tapasztalni, milyen gazdag a magyar agrárium, és hogy a XXI. század sokszínűségében milyen egyedi és különböző tud maradni, az látogasson ki az OMÉK-ra – jelentette ki a PestiSrácok.hu-nak adott interjújában Nagy István.

 • A mezőgazdaság lehet az új világ győztese
Dátum: 2019.09.27.
Forrás: Magyar Nemzet
Link: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/a-mezogazdasag-lehet-az-uj-vilag-gyoztese-7342181/
Tartalom: Korszakváltás küszöbén áll a magyar agrárium, egyedülálló adottságainkra és értékeinkre építve, korszakos jelentőségű fejlesztéseket tűztünk ki célul – jelentette ki csütörtökön Nagy István agrárminiszter a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár, az OMÉK megnyitóján.

 • 1200 hektár állami földdel segítik a hátrányos helyzetű települések lakosságát
Dátum: 2019.09.26.
Forrás: AgroFórum
Link: https://agroforum.hu/agrarhirek/agrarkozelet/1200-hektar-allami-folddel-segitik-a-hatranyos-helyzetu-telepulesek-lakossagat/
Tartalom: Az Agrárminisztérium és a Nemzeti Földügyi Központ nyilvános pályázatot hirdetett települési önkormányzatok számára, melynek keretében állami földek ingyenes használatára szerezhettek jogosultságot.
 • Nagy István: A gazdák azok, akik mindent megtesznek a környezetük megóvásáért
Dátum: 2019.09.25.
Forrás: Hír TV
Link: https://hirtv.hu/magyarorszageloben/nagy-istvan-a-gazdak-azok-akik-mindent-megtesznek-a-kornyezetuk-megovasaert-2487869
Tartalom: A Hír TV Magyarország élőben című műsorában témaként górcső alá került a mezőgazdaság helyzete. A stúdióba invitált vendég – Nagy István agrárminiszter – Velkovics Vilmos kérdésére elmondta: támogatni kell a gazdákat, hogy jól kezeljék az éghajlatváltozás kihívásait. 

Megosztom: