2020 augusztus

 • A hazai termékek megvásárlásával a munkahelyeket is védik a vásárlók
Dátum: 2020.08.28.
Forrás: TV2
Link: https://tv2.hu/mokka/341405_a-hazai-termekek-megvasarlasaval.html
Tartalom: Biztonságosabb és egészségesebb is hazai termékeket, élelmiszereket vásárolni. A témában a Mokka vendége volt Nagy István agrárminiszter. Videó

 • „A víz áldás”
Dátum: 2020.08.27.
Forrás: Magyar Hírlap
Link: https://www.magyarhirlap.hu/gazdasag/20200827-a-viz-aldas
Tartalom: Nagy István: A járvány feladta a leckét, de jól vizsgáztunk – Az erdőgazdálkodás az egyetlen kedvező szénmérlegű ágazat…

 • Összeöntötték a megyében összegyűjtött búzát a Magyarok Kenyeréhez
Dátum: 2020.08.25.
Forrás: Kisalföld
Link: https://www.kisalfold.hu/kozelet/helyi-kozelet/osszeontottek-a-megyeben-osszegyujtott-buzat-a-magyarok-kenyerehez-fotok-10184078/
Tartalom: A megyében összegyűjtött búzát a csornai malomban őrölik meg, majd egy része „itthon” marad és megyebeli rászorulókhoz kerül. Másik részét az országos gyűjtőpontra viszik és onnan osztják majd el a jótékony szervezetekhez. A csornai ünnepségen Nagy István agrárminiszter arról beszélt, hogy embert próbáló időkön vannak túl a termelők

 • Baloldali mítoszokat rombolt le Nagy István
Dátum: 2020.08.20.
Forrás: Világgazdaság
Link: https://www.vg.hu/vallalatok/mezogazdasag/baloldali-mitoszokat-rombolt-le-nagy-istvan-2887079/
Tartalom: Minden – jellemzően politikai megfontolások mentén született – tanulmány, valamint az azokból megrendelésre készült és a kormány földbirtok-politikáját támadó felszólalás, újságcikk hangzatos, de a tényekkel hadilábon álló megállapítások ellenére Magyarországon 2010 és 2020 között csökkent a nagybirtokok és a gazdasági társaságok által művel területek nagysága, a kis és közepes méretű gazdálkodók javára, a kormány agrárpolitikájának köszönhetően – közölte Vadai Ágnes baloldali képviselő „Kisbirtokos vízió, nagybirtokos valóság?” című írásbeli kérdésére adott válaszában Nagy István agrárminiszter.

 • 500 fát ültet 2023-ig a Magyarországi Baptista Egyház
Dátum: 2020.08.17.
Forrás: HírTV
Link: https://hirtv.hu/video/239355
Tartalom: videó

 • Európai központú lehet az állatbörze
Dátum: 2020.08.16.
Forrás: Tények
Link: https://tenyek.hu/belfold/340496_europai-kozpont-lehet-az-allatborze.html?
Tartalom: Vadonatúj, nyolc hektáros helyszínen tarthatták meg Közép-Európa egyik legnagyobb kisállatbörzéjét a galambászok és kisállattenyésztők Monoron.
A koronavírus-járvány miatt ők is nehéz helyzetbe kerültek, idén eddig nem tudták megtartani a rendkívül népszerű vásárt. Most azonban az eddiginél is nagyobb helyszínen találkozhattak.

 • El kell hitetnünk a fiatalokkal, hogy a gazdálkodás jó buli
Dátum: 2020.08.12.
Forrás: 888.hu
Link: https://888.hu/big-pikcsor/nagy-istvan-a-888-nak-el-kell-hitetnunk-a-fiatalokkal-hogy-a-gazdalkodas-jo-buli-4266352/
Tartalom: A magyar agrárium máig nem heverte ki a kommunizmus átkos időszakát, amikor a gazdálkodó tulajdonosokból alkalmazottakat csináltak. Az agrárminiszter nagyinterjújában azt is elmondta lapunknak: feltett szándéka, hogy ennek az évtizedes átoknak a kárait felszámolja, és a fiatalok számára is vonzó életpályává tegyék a gazdálkodást. „Mert amíg ember lesz a Földön, addig enni kell, és ehhez a gazdálkodók munkája elengedhetetlen.”

 • Ősszel fogadhatják el az új bortörvényt
Dátum: 2020.08.12.
Forrás: Világgazdaság
Link: https://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagi-hirek/osszel-fogadhatjak-el-az-uj-bortorvenyt-2-2751731/
Tartalom: Idő- és költségmegtakarítást hozhat a borászoknak a szakmai egyeztetések után várhatóan őszre elkészülő bortörvény, amely az ágazat fehéredését és a fogyasztók pontosabb tájékoztatását is magával hozza – mondta a Világgazdaságnak Nagy István agrárminiszter.

 • Fejlesztések a vidék megmaradásáért
Dátum: 2020.08.09.
Forrás: Tények
Link: https://tenyek.hu/politika/339863_fejlesztesek-a-videk-megmaradasa.html
Tartalom: A Vidékfejlesztési program támogatásai óriási lehetőséget nyújtanak azoknak, akik elkötelezettek a magyar vidék megmaradása és az agrárium fejlesztése iránt.
A kormány számára emellett fontos a vidéken élő családok megerősítése is. Ilyen támogatásból sikerült fejleszteni a Kistény majort is Szakmáron. Nagy István agrárminiszter azt mondta, hogy a program másik nagy területe az öntözésfejlesztés és az öntözéses gazdálkodás támogatása.


 • Innovatív és környezetbarát technológiák, támogatások a vidék és az agrárium fejlesztésére
Dátum: 2020.08.09.
Forrás: Magyar Nemzet
Link: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/innovativ-es-kornyezetbarat-technologiak-tamogatasok-a-videk-es-az-agrarium-fejlesztesere-8492592/
Tartalom: A Vidékfejlesztési program (VP) támogatásai komoly lehetőséget jelentenek mindazoknak, akik elkötelezettek a magyar vidék megmaradása és a magyar agrárium fejlesztése iránt – hívta fel a figyelmet Nagy István agrárminiszter Szakmáron, a Kistény major fejlesztéseinek projektátadóján.

 • Borhetek az összefogás jegyében
Dátum: 2020.08.08.
Forrás: Tények
Link: https://tenyek.hu/belfold/339828_borhetek-az-osszefogas-jegyeben.html
Tartalom: Idén is nagyon sokan kíváncsiak a Balatonfüredi borhetekre.A térség legnépszerűbb gasztronómiai fesztiválján a vidék legjobb borait, közel 300 félét kóstolhatnak meg a látogatók. Az egész augusztusban zajló programsorozat megnyitóján Nagy István agrárminiszter a borászok támogatását célzó 1,8 milliárd forintos csomagot jelentett be. A kormány így segít a koronavírus-járvány okozta nehézségek leküzdésében.

 • Alaptalan állítások a balatoni helyzetről
Dátum: 2020.08.07.
Forrás: Magyar Hírlap
Link: https://www.magyarhirlap.hu/gazdasag/20200807-alaptalan-allitasok-a-balatoni-helyzetrol
Tartalom: Tételesen cáfolja az LMP-s Kendernay János által megfogalmazott, csúsztatásokkal és féligazságokkal teli vádakat lapunknak Nagy István agrárminiszter

 • Megvalósulhat az adómentes pálinkafőzés az unióban
Dátum: 2020.08.06.
Forrás: Magyar Nemzet
Link: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/megvalosulhat-az-adomentes-palinkafozes-az-unioban-8477955/
Tartalom: Magyarország következetesen kiállt amellett, hogy a saját célra történő pálinkafőzés adómentes legyen, és ez most megvalósulhat uniós szinten is – tájékoztatta Tállai András a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-t.

 • Indulhat a borászatok rohama a kárenyhítési támogatásokért
Dátum: 2020.08.06.
Forrás: Magyar Nemzet
Link: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/indulhat-a-boraszatok-rohama-a-karenyhitesi-tamogatasokert-8476929/
Tartalom: Jelentős érdeklődésre számít a borászatok részéről az agrártárca a koronavírus-járvány gazdasági hatásait enyhíteni hivatott átmeneti támogatási programban. Az első pályázatokat augusztus 10-től lehet benyújtani, az igénylésekhez szükséges igazolásokat azonban már most érdemes beszerezniük az érintetteknek.

 • Az ország kenyere biztosítva van!
Dátum: 2020.08.04.
Forrás: AgroTrend
Link: https://www.agrotrend.hu/hireink/az-orszag-kenyere-biztositva-van
Tartalom: „15 millió magyar ember van a világban és nagyon jól szemlélteti, hogy 15 millió búzaszem együtt, milyen erőt képvisel.” – Interjú Dr. Nagy István agrárminiszterrel.

Megosztom: