2020. December

 • Nagy lökést kap az agrárium felzárkózása
Dátum: 2020.12.28.
Forrás: Világgazdaság
Link: https://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagi-hirek/nagy-lokest-kap-az-agrarium-felzarkozasa-2-3451621/
Tartalom: A mezőgazdaság és az élelmiszeripar a pandémiás helyzetben is bizonyította stratégiai jelentőségét, és most jó esély van arra, hogy a következő uniós ciklusban a fejlesztésre fordítható brüsszeli forrásokat a lehetséges maximális mértékkel egészítse ki a nemzeti költségvetés. Ez példátlan ütemű fejlődést indíthat el a magyar élelmiszer-gazdaságban – mondta lapunknak Nagy István agrárminiszter.

 • Év végi beszélgetés Nagy István agrárminiszterrel
Dátum: 2020.12.27.
Forrás: Új Mezőgazdasági Magazin FB
Link: https://www.facebook.com/UjMezogazdasagiMagazin/videos/216024396795024/UzpfSTEzNzc0MzE2OTU4MjgxMzI6MjcxNDcyNzQ0NTQzMTg3Nw/
Tartalom: Stratégiai ágazattá vált 2020-ban az agrárium, és társadalmi elismertséget is hozott a gazdálkodóknak, mert ez az év megmutatta, hogy bármi történjék, az embereknek élelmiszerre van szükségük. Nagy István agrárminiszter év végi interjújában is köszönetet mondott a mezőgazdaságban dolgozóknak, és reményét fejezte ki, hogy 2021-ben még jövedelmezőbb lesz az ágazat

 • Nagy István a Krokodilagyban: Timmermans és a brüsszeliták valójában a magyar gazdák támogatását akarták elvenni
Dátum: 2020.12.26.
Forrás: PestiSrácok
Link: https://pestitv.pestisracok.hu/2020/12/26/krokodilagy-2020-12-26/
Tartalom: Tudta, hogy az alma, a gyertya a karácsonyfán az összetartozás egyik szimbóluma? Hallott a a pánikvírusról? Hogy vészelte át a magyar vidék a pandémia évét? Ez is kiderül a Krokodilagy ünnepi adásából, ahol Nagy István agrárminiszter, Nagyné Legény Ildikó és Jámbor Dénes voltak Fábry Szabolcs vendégei. 

 • Ellenszélben is sikeres a magyar vidék
Dátum: 2020.12.25.
Forrás: Szabad Föld
Link: https://szabadfold.hu/gazdanet/ellenszelben-is-sikeres-a-magyar-videk-285204/
Tartalom: A világjárvány rámutatott arra is, milyen meghatározó szerepe van hazánk életében a vidéknek, a jól működő agráriumnak. A jövőről gondolkodva sem kerülhetők meg tehát azok a kérdések, amelyek a vidéken élő emberek sorsát, a mezőgazdaság fejlődését érintik. Ezekről beszélgettünk Nagy István miniszterrel.

 • A gazdák helytállása tiszteletet érdemel
Dátum: 2020.12.23.
Forrás: Szon.hu
Link: https://szon.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/a-gazdak-helytallasa-tiszteletet-erdemel-4696108/#
Tartalom: A mezőgazdaság és az agrárium egésze stratégiai ágazat, hiszen bármilyen rendkívüli helyzet is álljon elő, az embereknek mindennap enniük kell. Erről, a magyar gazdák érdekében hozott intézkedésekről, a védelmükre uniós színtéren vívott csatákról is nyilatkozott lapunknak dr. Nagy István agrárminiszter.

 • Győzött a józan ész: két év átmeneti időszak következik a Közös Agrárpolitikában
Dátum: 2020.12.23.
Forrás: Kormany.hu
Link: https://kormany.hu/hirek/gyozott-a-jozan-esz-ket-ev-atmeneti-idoszak-kovetkezik-a-kozos-agrarpolitikaban
Tartalom: Az EU Tanácsa elfogadta a KAP 2021-es és 2022-es évekre vonatkozó szabályait rögzítő átmeneti rendeletet.

 • Pallagról indultam…
Dátum: 2020.12.19.
Forrás: Debreceni Egyetem – Balásházy Gyakorló Suli
Link: https://www.youtube.com/watch?v=zfHBUcgKLNI&feature=share
Tartalom: Dr. Nagy István agrárminiszter beszél arról, miért olyan fontos ágazat az agrárium és miért volt jó Balásházysnak lenni. Köszönjük miniszter úr támogatását!

 • Kivédték a gazdák a vírusokat, nőtt az agrárium stratégiai szerepe
Dátum: 2020.12.19.
Forrás: Magyar Nemzet
Link: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/kivedtek-a-gazdak-a-virusokat-nott-az-agrarium-strategiai-szerepe-9123458/
Tartalom: Komoly kiesést okozott a koronavírus-járvány a magyar mezőgazdaságban, ugyanakkor rámutatott a hazai agrárium ütésállóságára és a hazai termékek fontosságára. Érdemben nőtt a helyi piacok forgalma, végérvényesen teret nyert az online kereskedelem. A járvány ellenére megmaradt a beruházási igény, egyre látványosabbá téve a vidék fejlődését – hangsúlyozta Nagy István a lapunknak adott interjúban.

 • Folytatjuk az agrárium megújítását
Dátum: 2020.12.18.
Forrás: Magyar Mezőgazdaság
Link: https://magyarmezogazdasag.hu/2020/12/18/folytatjuk-az-agrarium-megujitasat
Tartalom: Az időjárási szélsőségek, a munkaerőhiány, a növényegészségügyi gondok mellett soha nem tapasztalt kihívással is szembesültek a gazdálkodók idén. A koronavírus-járvány miatt a kertészek is nehezített pályán dolgoztak. A rendkívüli év tapasztalatain kívül egyebek közt a várható ültetvénytelepítési, öntözési támogatásokról, a családi gazdaságok szerepéről is kérdeztük Nagy István agrárminisztert.

 • Az idei esztendő a válságállóság próbája volt – Év végi beszélgetés Nagy István agrárminiszterrel
Dátum: 2020.12.17.
Forrás: Magyar Mezőgazdaság
Link: https://magyarmezogazdasag.hu/2020/12/17/az-idei-esztendo-valsagallosag-probaja-volt-ev-vegi-beszelgetes-nagy-istvan
Tartalom: A rendkívüli körülmények között is megmutatkozott, mennyire válságálló a hazai mezőgazdaság, nyilatkozta lapunknak Nagy István agrárminiszter, aki azt is hangsúlyozza, hogy az európai gazdák nem a teremtett környezetünk ellenségei, ők éppen azért és úgy dolgoznak, hogy fenntartható módon állítsanak elő kiváló minőségű és biztonságos termékeket.

 • Az élmezőnyben a magyar agrárium termelékenysége
Dátum: 2020.12.16.
Forrás: Világgazdaság
Link: https://www.vg.hu/vallalatok/mezogazdasag/a-magyar-agrarium-termelekenysege-erosodhet-a-negyedik-legnagyobbat-3434218/
Tartalom: Az idei időjárási viszontagságok mellett a koronavírus-járvány sem tett jót az európai agráriumnak, többek között ezért is csökkenhetett átlagosan 4 százalékkal a mezőgazdaságban dolgozók termelékenységi mutatója az unióban.

 • Közösek a céljaink, de nem az agrárium lejáratása hozza el a zöldfordulatot – Nagy István a PS-nek reagált a Greenpeace vádjaira
Dátum: 2020.12.14.
Forrás: Pesti Srácok
Link: https://pestisracok.hu/kozosek-a-celjaink-de-nem-az-agrarium-lejaratasa-hozza-el-a-zoldfordulatot-nagy-istvan-a-ps-nek-reagalt-a-greenpeace-vadjaira/
Tartalom: Kemény kritikát jelentetett meg nemrégiben a Népszava a Greenpeace élővilág- és agrártémáiért felelős munkatársának tolmácsolásában, melyben többek közt azzal vádolták a kormányt és az Agrárminisztériumot, hogy a nemzetközi vegyszerlobbi befolyása alatt áll és szándékosan gátolja az Európai Uniót a zöldfordulat megvalósításában az agrárium terén.

 • Méltatlan, pártos vádak a magyar agrárium ellen
Dátum: 2020.12.12.
Forrás: Magyar Nemzet
Link: https://magyarnemzet.hu/velemeny/meltatlan-partos-vadak-a-magyar-agrarium-ellen-9093278/
Tartalom: NAGY ISTVÁN AGRÁRMINISZTER REAGÁLÁSA „AZ EU-S PÉNZEK NÉLKÜL MAGYARORSZÁG OTT TARTANA, AHOL MOLDÁVIA” CÍMŰ, A FRANKFURTER ALLGEMEINE ZEITUNGBAN MEGJELENT CIKKRE

 • A magyar gazdák idén is kitettek magukért – Interjú Dr. Nagy István agrárminiszterrel
Dátum: 2020.12.08.
Forrás: AGROTrend
Link: https://www.agrotrend.hu/hireink/a-magyar-gazdak-iden-is-kitettek-magukert—interju-dr-nagy-istvan-agrarminiszterrel
Tartalom: Az agrártárca vezetője a hazai mezőgazdaság idei évét értékelve a gazdatársadalom helytállását, valamint a magyar mezőgazdaság különleges erejét és összetartását emelte ki. Mátrai Zoltán, az Agrotrend Csoport tulajdonosa emellett természetesen az egyik legnagyobb horderejű történésről, a családi gazdaságokat érintő elfogadott jogszabályról is kérdezte az agrárminisztert.

 • A nyáron átadott méhkeréki termelői piacon vásárolt kedden dr. Nagy István
Dátum: 2020.12.01.
Forrás: BEOL.hu
Link: https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-nyaron-atadott-mehkereki-termeloi-piacon-vasarolt-kedden-dr-nagy-istvan-3500611/
Tartalom: Méhkerékre látogatott kedden dr. Nagy István agrárminiszter, ahol Tát Margit polgármester és Goron Zsolt alpolgármester társaságában megnézte a helyi termelői piacot, a tésztakészítő üzemet, a Marhamajor Kft. telephelyét, a kígyóuborkákkal foglalkozó Kóra Krisztián kertészetét, valamint a zöldség- és gyümölcsfelvásárlással foglalkozó Bondár Attila telephelyét.

 • Rengeteg szemetet szállítottak el ősszel az erdőkből
Dátum: 2020.12.01.
Forrás: Kormány.hu
Link: https://kormany.hu/hirek/rengeteg-szemetet-szallitottak-el-osszel-az-erdokbol
Tartalom: Az állami erdőgazdaságok az őszi időszakban 1100 köbméter illegálisan lerakott hulladékot gyűjtöttek össze az általuk kezelt erdőterületen a Tisztítsuk meg az országot! program keretében. A munka azonban még korántsem ért véget, az Agrárminisztérium irányítása alá tartozó erdőgazdaságok és nemzeti parkok területén év végéig folyamatos a hulladékmentesítés.

 • Akár félmilliárd forintra bírságolhatók a rosszabb terméket kínáló multik
Dátum: 2020.12.01.
Forrás: Pesti Srácok
Link: https://pestisracok.hu/akar-felmilliard-forintra-birsagolhatok-a-rosszabb-termeket-kinalo-multik/
Tartalom: Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatként lesz szankcionálható a kettős minőség 2022 májusától, miután az Országgyűlés ellenszavazat nélkül elfogadta a fogyasztóvédelmi törvény módosítását kedden – hívta fel a figyelmet az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Megosztom: