2020 június

 • Immár tizenkét éve „ütik a vasat” sikerrel
Dátum: 2020.06.28.
Forrás: SZON.hu
Link: https://szon.hu/kozelet/helyi-kozelet/immar-tizenket-eve-utik-a-vasat-sikerrel-video-4008509/
Tartalom: Alaposan felpezsdítették Újfehértó életét szombaton a lelkes gépészkovácsok.

 • Július közepétől ki kell írni a boltban árult gyümölcsre, hogy honnan jött
Dátum: 2020.06.27.
Forrás: 444.hu
Link: https://444.hu/2020/06/27/julius-kozepetol-ki-kell-irni-a-boltban-arult-gyumolcsre-hogy-honnan-jott
Tartalom: Nagy István agrárminiszter miniszterei rendeletben rendelte el, hogy július 15-től minden nem előre csomagolt gyümölcshöz és zöldséghez ki kell írni, hogy melyik országból származik. A rendelete alapján ha egy bolt több országból érkezett árut kínál, világosan el kell különíteni, hogy melyik halom honnan érkezett.

 • Pályázat a kistermelőkért: „Az önellátás képessége nagyon fontos”
Dátum: 2020.06.25.
Forrás: TV2 Mokka
Link: https://tv2.hu/mokka/336159_palyazat-a-kistermelokert-az-one.html
Tartalom: A magyar agrár-élelmiszeripar megerősítése érdekében az agrártárca 5,5 milliárd forintot biztosít a kistermelők lehetőségeinek javítására. A Mokka vendége a témában Nagy István, agrárminiszter volt, aki a helyi piacok megerősítésének fontosságát hangsúlyozta és kiemelte: Egyensúlyban kell fejleszteni a mezőgazdaságot.

 • Commission irks Council, Parliament by opposing two-year bridging CAP gap
Dátum: 2020.06.23.
Forrás: EURACTIV
Link: https://www.euractiv.com/section/agriculture-food/news/commission-irks-council-parliament-by-opposing-two-year-bridging-cap-gap/
Tartalom: A brüsszeli híradások is megerősítik, hogy párthovatartozástól függetlenül a tagállamok többsége és az Európai Parlament is két éves KAP átmeneti időszakot szeretne. Úgy tűnik, hogy már csak az Európai Bizottság számára nem nyilvánvaló, hogy egy év átmeneti időszak nem lesz elegendő a tagállamoknak és a gazdáknak az új KAP indulására való felkészülésre. Nekünk a magyar gazdák az elsők, nem kockáztathatjuk az őket megillető 2022-es források elvesztését!

 • Sorsdöntő beruházások kezdődnek
Dátum: 2020.06.24.
Forrás: Magyar Nemzet
Link:https://magyarnemzet.hu/gazdasag/sorsdonto-beruhazasok-kezdodnek-8286078/
Tartalom: Az agrártárca százmilliárd forintos programmal indítja a nyarat. A már bejelentett állattenyésztési és kertészeti felhívások mellett öntözésfejlesztésre is pályázhatnak a gazdák – mondta lapunknak Nagy István agrárminiszter. 

 • Trianonra emlékező kiállítás nyílt a Vajdahunyad Galériában
Dátum: 2020.06.22.
Forrás: ORIGO
Link: https://www.origo.hu/kultura/20200622-a-foldfogyatkozas-trianon-100-kortars-kepzomuveszek-alkotasaibol-nyilt-kiallitas-a-vajdahunyad.html
Tartalom: Több mint 30 kortárs képzőművésznek a trianoni békediktátum centenáriumára készített alkotásából nyílt kiállítás A Földfogyatkozás – Trianon 100 címmel hétfőn Budapesten, a Vajdahunyad Galériában.

 • Az Európai Bizottság felelőtlensége miatt elveszhetnek az uniós agrártámogatások
Dátum: 2020.06.23.
Forrás: PestiSrácok
Link: https://pestisracok.hu/nagy-istvan-az-europai-bizottsag-felelotlensege-miatt-elveszhetnek-az-unios-agrartamogatasok/
Tartalom: A tagállamok többsége és a társjogalkotó Európai Parlament számára is nyilvánvaló, hogy nincs reális esély az új Közös Agrárpolitika 2022-es elindulására. Az Európai Bizottság azonban a Zöld Megállapodásban előírt teljesíthetetlen környezet- és klímavédelmi célok mielőbbi gazdákra erőltetése miatt blokkolni akarja, hogy olyan szabályozás kerüljön elfogadásra, amely két év átmeneti időszak után csak 2023-ra irányozná elő az új Közös Agrárpolitika hatályba lépését – mondta el az MTI-nek Nagy István agrárminiszter.

 • Újranyitnak a hazai Nemzeti Parkok
Dátum: 2020.06.18.
Forrás: TV2 Mokka
Link: https://tv2.hu/mokka/335650_ujranyitnak-a-hazai-nemzeti-park.html?
Tartalom: Újra látogathatóak az ország egész területén lévő Nemzeti Parkok. A részletekről Nagy István, agrárminiszter tájékoztatta a nézőket és kiemelte: Az utóbbi időszak hatalmas veszteség volt mindenki számára.  

 • Interjú Dr. Nagy István agrárminiszterrel
Dátum: 2020.06.17.
Forrás: AgroTrend
Link: https://www.agrotrend.hu/hireink/interju-dr-nagy-istvan-agrarminiszterrel
Tartalom: Az agrártárca vezetőjét a járványhelyzet mezőgazdaságra gyakorolt hatásairól, a gazdáknak nyújtott támogatásokról, valamint a szektor jelenlegi helyzetéről és a tervekről is kérdeztük.

 • Ezt nem gondoltuk volna az agrárminiszterről! – valamiért nagyon rajong!
Dátum: 2020.06.14.
Forrás: Pestisrácok
Link: https://pestisracok.hu/ezt-nem-gondoltuk-volna-az-agrarminiszterrol-valamiert-nagyon-rajong/
Tartalom: Sokan nem tudják, de a miniszter rajong a méhekért, hiszen ő maga is méhészkedik. Fontosnak tartja a hazai termékek vásárlását, a gazdák támogatását és azt, hogy az Európai Unió ne támasszon teljesíthetetlen feltételeket a tagállamok felé. 

 • 80 milliárd forint értékű pályázati csomagot hirdet meg az agrártárca
Dátum: 2020.06.13.
Forrás: Blikk
Link: https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/80-miliard-agrartarca/py981m3
Tartalom: Egyetlen helyes döntés van a koronavírus utáni helyzetben: fejleszteni kell, mert aki megáll, az lemarad, piacot veszít – vallja az agrárminiszter.

 • Fejleszteni kell, mert aki megáll, az lemarad
Dátum: 2020.06.12.
Forrás: Blogstar.hu
Link: https://aktualis.blogstar.hu/2020/06/12/nagy-istvan-fejleszteni-kell-mert-aki-megall-az-lemarad-es-piacot-veszit/96233/
Tartalom: Mindig is büszkék voltunk kiváló mezőgazdaságunkra, és most a koronavírus-járvány közepette felértékelődött a hazai termékek fontossága. Lehet-e ilyen téren önálló Magyarország, milyen pályázati lehetőségek vannak, mennyire innovatívak a magyar gazdák, milyen hazai technológiák hozhatnak áttörést? Mit tehetünk a külföldről beáramló rossz minőségű termékek ellen, hogy halad az öntözésfejlesztés, mit tesz Magyarország a méhek védelmében? Megannyi égető kérdés, de a magyar kormány ezen a téren is igyekszik a legjobbat nyújtani, ahogy arról Nagy István agrárminiszterrel készült interjúnkban meg is győződhettünk. Blogstar-interjú. 

 • Súlyos károkat okoz az aszály és a fagy
Dátum: 2020.06.11.
Forrás: TV2 Mokka
Link: https://tv2.hu/mokka/335138_sulyos-karokat-okozott-az-aszaly.html
Tartalom: Az idei év első felének időjárása komoly károkat okozott a mezőgazsaságban, ezért a kormány hatékony segítséget nyújt az aszálykárok ellensúlyozására. A Mokka vendége Nagy István, agrárminiszter volt aki a segítő program lépéseit részletezte.

 • Kompenzálja a kormány a bevételkiesést
Dátum: 2020.06.10.
Forrás: Magyar Hírlap
Link: https://www.magyarhirlap.hu/gazdasag/20200610-kompenzalja-a-kormany-a-bevetelkiesest?
Tartalom: Ellenszavazat nélkül elfogadták a gazdáknak segítséget nyújtó krízisbiztonsági rendszert a múlt héten az Országgyűlésben. Nagy István agrárminiszter lapunknak elmondta, a termelők nem csupán az időjárási, hanem egyéb kockázataikat is kezelhetik a krízisbiztosítási rendszerhez csatlakozva, ezzel az állam a kockázatok miatt bekövetkezett jövedelemingadozás mérséklését, a jövedelem stabilizálását teszi lehetővé.

 • Újabb 50 milliárdos agrártámogatás
Dátum: 2020.06.09
Forrás: Tények.hu
Link: https://tenyek.hu/belfold/335023_ujabb-50-milliardos-agrartamogat.html
Tartalom: Ötven milliárd forint értékben a teljes állattenyésztési ágazatot felöleli az a támogatási program, amelyet az agrárminisztérium hirdet meg júniusban. Nagy István agrárminiszter szerint a koronavírus-járvány utáni helyzetben a legjobb döntés a fejlesztés, mert beruházásokkal lehet növelni a versenyképességet az ágazatban.

 • A jövőt az határozza meg, hogy mennyire vagyunk versenyképesek
Dátum: 2020.06.06
Forrás: AgroInform
Link: https://www.agroinform.hu/gazdasag/a-jovot-az-hatarozza-meg-hogy-mennyire-vagyunk-versenykepesek-44180-001?
Tartalom: Dr. Nagy István agrárminiszter a szentesi Árpád-Agrár Zrt.területein, Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője, parlamenti államtitkár társaságában tett látogatása során számos aktuális intézkedést és törekvést ismertetett, amelyek mögött átgondolt és távlatokat érintő gondolkodás rejlik.

Megosztom: