2020 május

 • A mezőgazdasági termelés jövőjét fenyegeti Brüsszel
Dátum: 2020 05.23.
Forrás: Origo
Link: https://www.origo.hu/itthon/20200521-nagy-istvan-amezogazdasagi-termeles-jovojet-fenyegeti-brusszel.html?
Tartalom: A koronavírus-járvány egyik tanulsága, hogy a kihívások ellenére a magyar agrárium és a gazdák is helyt tudtak állni – véli az agrárminiszter. Nagy István szerint ezért a teljesítményért pedig köszönettel tartozunk.

 • Veszélyes a brüsszeli forgatókönyv
Dátum: 2020 05.23.
Forrás: Magyar Nemzet
Link: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/veszelyes-a-brusszeli-forgatokonyva-8149550/?
Tartalom: Az európai mezőgazdaság halálos ítéletét jelentheti az Európai Bizottság környezetvédelmi terve – nyilatkozta a lapunknak adott interjúban Nagy István, agrárminiszter.

 • Agrárminisztérium: Az európai mezőgazdaság halálos ítélete lehet, ha az Európai Bizottság javaslatai alapján hajtják végre a Green Dealt
Dátum: 2020 05.22.
Forrás: PestiSrácok
Link: https://pestisracok.hu/am-az-europai-mezogazdasag-halalos-itelete-lehet-ha-az-europai-bizottsag-javaslatai-alapjan-hajtjak-vegre-a-green-deal-t/?
Tartalom: Megoldhatatlan feladat elé állítja a gazdákat az Európai Bizottság által bemutatott Termőföldtől az asztalig, valamint a Biodiverzitás stratégia, az abban foglaltak pedig nemcsak, hogy nem teremtenek lehetőséget a gazdáknak, de egyenesen az európai mezőgazdaság jövőjét fenyegetik. Előzetes elemzések szerint a javasolt intézkedések az európai mezőgazdasági termelés 15 százalékos csökkenéséhez vezetnek majd – mondta Nagy István agrárminiszter.

 • Folyamatos a szakmai egyeztetés a fűszerpaprika-termelés fellendítéséért
Dátum: 2020 05.21.
Forrás: KORONAfm
Link: https://www.koronafm100.hu/folyamatos-a-szakmai-egyeztetes-a-fuszerpaprika-termeles-fellenditeseert/?
Tartalom: Egy évvel ezelőtt, tavaly márciusban látogatott a Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. telephelyére dr. Nagy István agrárminiszter, hogy a paprikaágazat problémáiról tárgyaljon annak helyi érintettjeivel. A termelőkkel, feldolgozókkal, értékesítőkkel folytatott eszmecserét rövid sajtótájékoztató követte, amelyen a miniszter ismertette, hogy rezsitámogatás és vetőmagár-támogatást ajánlott az ágazati résztvevőknek, akiknek első kézből tájékozódott a nehézségei felől is.

 • Minden olyan feladatot sikerült elvégezni, ami nem tűrt halasztást
Dátum: 2020 05.21.
Forrás: HírTV
Link: https://hirtv.hu/magyarorszageloben/nagy-istvan-minden-olyan-feladatot-sikerult-elvegezni-ami-nem-turt-halasztast-2501902?
Tartalom: A nyugat-európai gazdaságok komoly károkat szenvednek, kelet-európai munkások hazamentek az idénymunkásokra pedig szintén nem számíthatnak. Gyakorlatilag a földön rohad el a termés. Magyarországon is vannak olyan területek, ahol nehezebben ment a munka, a járvány miatt. A magyar gazdák 25 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kapnak. A részletekről Nagy István, agrárminiszter beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

 • Rádiófelvétel
Dátum: 2020 05.21.
Forrás: SlágerFM
Link: https://www.youtube.com/watch?v=QPTkItbma2Q&list=PLe_MMvd-_zmWfFi2Oizn7DPzOgqMzWwx9&index=2&t=0s&fbclid=IwAR2dQPVEjtM_3AJBkPoN_UcNk1TXiU4yPj7XkaACvTozPORUdzpvpDR_EAg
Tartalom: Hogy milyen hatással volt a koronavírus a mezőgazdaságra, miért jó, ha hazai terméket vásárolunk, és miért lenne jó, ha elterjedne a városi méhészet, erről is beszélgetünk Dr. Nagy István agrárminiszter úrral

 • Vásároljunk magyar terméket!
Dátum: 2020 05.18.
Forrás: Tények
Link: https://tenyek.hu/politika/332906_vasaroljunk-magyar-termeket.html?
Tartalom: Új, ingyenes portál köti össze a mezőgazdasági termelőket a vevőkkel. A „Termelői kosár” weboldalán már több száz őstermelő elérhetőségét megtaláljuk. Az akció célja, hogy hazai termékeket vásároljanak az emberek, ezzel is könnyebben újraindulhat a magyar gazdaság. Ebben segít a Szedd magad! akció is, amely már évek óta óriási népszerűségnek örvend.

 • Adottak a biztonságos élelmiszer-ellátás feltételei
Dátum: 2020 05.15.
Forrás: Magyar Nemzet
Link: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/adottak-a-biztonsagos-elelmiszer-ellatas-feltetelei-8120822/
Tartalom: Felértékelődött a biztonságos élelmiszer-ellátás szerepe, a veszélyhelyzet ráadásul a vásárlói tudatosságot is erősíti. Nagy István agrárminiszter szerint éppen ezért nagyon fontos, hogy hazánk a válság ideje alatt is megőrizze a mintegy 25 millió ember ellátására képes termelési kapacitásokat, s ha lehet, még tovább növelje az élelmiszer-gazdaság versenyképességét.

 • Virtuális piac nyílt a mezőgazdaság megsegítése érdekében
Dátum: 2020 05.14.
Forrás: TV2 Mokka
Link: https://tv2.hu/mokka/332466_virtualis-piac-nyilt-a-mezogazda.html
Tartalom: A mezőgazdasági terményekés termékek értékesítésének segítsége érdekében jött létre a Termelői kosár elnevezésű online tér. A témában a Mokka vendége Nagy István agrárminiszter volt, aki elmondta: A vírushelyzet új megoldásokra kényszerítette a mezőgazdaságot is. A Termelői kosárról, a változó lehetőségekről továbbá a várható trendekről Nagy István besszélt a Mokka stúdiójában.

 • Összekapaszkodunk – nagyinterjú Nagy István agrárminiszterrel
Dátum: 2020 05.09.
Forrás: TOP Agrár Magazin
Link: https://topagrarmagazin.hu/osszekapaszkodunk-nagyinterju-nagy-istvan-agrarminiszterrel/?
Tartalom: Egyre erősebb az összefogás a gazdák között, ha egyikük megbetegszik, a másik veszi át az irányítást, és fordítva, talán soha nem volt még akkora szükség erre az összekapaszkodásra, mint most – erre figyelmeztet Nagy István agrárminiszter a lapunknak adott interjúban. 

Egyszerűvé és gyorssá szeretné tenni a kormányzat az osztatlan közös földtulajdon felszámolását

Dátum: 2020 05.09.
Forrás: Új Mezőgazdasági Magazin
Link: https://www.facebook.com/UjMezogazdasagiMagazin/
Tartalom: Egyszerűvé és gyorssá szeretné tenni a kormányzat az osztatlan közös földtulajdon felszámolását – az erről benyújtott törvényjavaslat részleteiről beszélt kameránk előtt Nagy István – videó

 • Nagy István: ma még nem lehet megmondani, mekkora kiesést okoz a koronavírus
Dátum: 2020 05.08.
Forrás: Agrárszektor
Link: https://www.agrarszektor.hu/agrarpenzek/nagy-istvan-ma-meg-nem-lehet-megmondani-mekkora-kiesest-okoz-a-koronavirus.21636.html
Tartalom: Minden nap újabb veszteségeket okoznak a hazai agráriumnak a koronavírus-járvány miatti kereskedelmi és egyéb korlátozások, az eredményes védekezés és a gazdaság újraindítása viszont csökkenti a károkat – nyilatkozta az agrarszektor.hu-nak Nagy István agrárminiszter

 • Nagy István: Tulajdonban nem eshet csorba
Dátum: 2020 05.05.
Forrás: HírTV
Link: https://hirtv.hu/magyarorszageloben/nagy-istvan-tulajdonban-nem-eshet-csorba-2500682?
Tartalom: Osztatlan földtulajdont felszámoló rendelet elfogadása esetén akár három és fél millió ember is földhöz juthat. A részletekről Nagy István, agrárminiszter beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Megosztom: