2020 március

 • Minden dolgos kézre szükség van a magyar agráriumban
Dátum: 2020 03.31.
Forrás: InfoStart
Link: https://infostart.hu/arena/2020/03/31/nagy-istvan-agrarminiszter
Tartalom: rádiófelvétel

 • COVID-19 és a magyar agrárium
Dátum: 2020 03.30.
Forrás: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
Link: https://www.youtube.com/watch?v=PbnyG80YmMA&fbclid=IwAR3zJfKcGzb8WpqxhyqdZPogO_dkP4uKmMdii4afnAgtFuwtovR4VZkkMzU
Tartalom: Nagy István agárminiszter úrral a koronavírus-járvány jelenlegi és várható hatásait elemeztük. A beszélgetés során számos témakört érintettünk: szóba kerültek a helyi piacokkal, az áruforgalommal, a munkaerővel, az agrárium társadalmi megítélésével, az agrártámogatásokkal és az összefogással kapcsolatos kérdések.

 • Az agrárminiszter kinyittatná a bezárt piacokat
Dátum: 2020 03.28.
Forrás: 24.hu
Link: https://24.hu/belfold/2020/03/28/koronavirus-nagy-istvan-agrarminiszter-piacok/
Tartalom: A koronavírus-járvány miatt bezárt piacoknak a szabályok szigorú betartása mellett történő újranyitására szólította fel az érintett települések polgármesterét az agrárminiszter szombaton Kaposváron.  

 • A bezárt piacok újranyitását kéri az agrárminiszter
Dátum: 2020 03.28.
Forrás: Index
Link: https://index.hu/gazdasag/2020/03/28/nagy_istvan_koronavirus_piac_ujranyitas/
Tartalom: A koronavírus-járvány miatt bezárt piacoknak a szabályok szigorú betartása mellett történő újranyitására szólította fel az érintett települések polgármesterét az agrárminiszter szombaton Kaposváron.

 • A piacok újranyitása mellett érvel az agrárminiszter
Dátum: 2020 03.28.
Forrás: SONLINE
Link: https://www.sonline.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-piacok-nyitvatartasa-mellett-ervelt-szita-karoly-2202678/
Tartalom: Szita Károly Kaposvár polgármestere, és Nagy István agrárminiszter a Kaposvári Nagypiacra látogatott szombat délelőtt. videó

 • Agrárminiszter: A szabályok szigorú betartása mellett nyissák ki a piacokat
Dátum: 2020 03.28.
Forrás: Hirado.hu
Link: https://hirado.hu/belfold/kozelet/cikk/2020/03/28/agrarminiszter-a-szabalyok-szigoru-betartasa-mellett-nyissak-ki-a-piacokat
Tartalom: videó

 • Óvintézkedések a piacokon
Dátum: 2020 03.26.
Forrás: Hirado.hu
Link: https://hirado.hu/videok/ovintezkedesek-a-piacokon
Tartalom: videó

 • Helyzetértékelő interjú Dr. Nagy István agrárminiszterrel
Dátum: 2020 03.26.
Forrás: AgroTrend
Link: https://www.agrotrend.hu/hireink/helyzetertekelo-interju-dr-nagy-istvan-agrarminiszterrel
Tartalom: Nincs élelmiszerhiány! Magyarország mezőgazdasága bőven elegendő mennyiségben képes előállítani élelmiszert! „Két vírus ellen küzdünk az egyik a koronavírus, mely az ember egészségét veszélyezteti, a másik a pánik és a félelem vírusa mely óriási károkat tud okozni.” Egyik nagy hiba a helyi piacok bezárása…

 • Zárnak a piacok a koronavírus miatt: az óvintézkedésekre figyelni kell
Dátum: 2020 03.25.
Forrás: TV2 Mokka
Link: https://tv2.hu/mokka/326534_zarnak-a-piacok-a-koronavirus-mi.html
Tartalom: Több piacot is bezártak már a koronavírus járvány miatt, többek közt Sopronban és Füzesabonyban is, de más helyekről is érkeztek észrevételek, hogy az önkormányzat bezáratná a piacokat. A Mokka vendége Nagy István agrárminiszter volt, aki a műsorvezetőknek elmondta: A bevásárlóközpont zárt légterűek, így a piac valójában, az óvintézkedések teljes betartásával és a nyitvatartás meghosszabbítása mellett jobb alternatívája lehet az ellátásnak.

 • Nagy István: Szükség van a piacokra
Dátum: 2020 03.25.
Forrás: HírTV
Link: https://hirtv.hu/ahirtvhirei/nagy-istvan-szukseg-van-a-piacokra-2497667
Tartalom: A biztonságos élelmiszer-ellátásban kulcsszerepe van a helyi piacoknak, ezért azok működése a koronavírus-járvány ideje alatt is kiemelten fontos.

 • A helyi piacok nyitva vannak, de itt is fontos az óvintézkedések betartása
Dátum: 2020 03.24.
Forrás: Koronavirus.gov.hu
Link: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/helyi-piacok-nyitva-vannak-de-itt-fontos-az-ovintezkedesek-betartasa
Tartalom: A biztonságos élelmiszer-ellátásban kulcsszerepe van a helyi piacoknak, ezért azok működése a koronavírus-járvány ideje alatt is kiemelten fontos, ugyanakkor az árusoknak és a vásárlóknak is fontos az óvintézkedések betartása – mondta el Nagy István agrárminiszter.

 • Kétféle vírussal küzd a társadalom
Dátum: 2020 03.24.
Forrás: Karc FM
Link: https://karcfm.hu/2020/03/ketfele-virussal-kuzd-a-tarsadalom-hangolo-2020-03-23/
Tartalom: Nagy István, agrárminiszter szerint komoly gondot jelenthet, hogy a koronavírus mellett a félelem is egyre terjed, felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a fertőzés lecsengésével szinte minden változni fog. Példaként említette, hogy hiába van Magyarországon Európa egyik legmodernebb csomagológyára, ha a tejesdobozokhoz az Olaszországban készülő kupakokat nem tudják beszállítani.

 • Kiszámítható átmenet
Dátum: 2020 03.23.
Forrás: Szabad Föld
Link: https://szabadfold.hu/gazdanet/kiszamithato-atmenet-278617/
Tartalom: Akár jól is járhatnak a magyar gazdálkodók azzal, hogy egy, de egyre nagyobb valószínűséggel két év lesz, mire bevezetik az új uniós agrártámogatási rendszert. Az EU vezetői ugyanis nem valószínű, hogy ősz előtt megegyeznének az egész közösség nagy költségvetéséről, s csak ezt követően lehet a Közös Agrárpolitika alapjait elfogadni. De még az is lehet, hogy a koronavírus felgyorsítja az eseményeket. A legfontosabb ügyeinkről Nagy István agrárminiszterrel beszélgettünk.

 • Elegendő élelmiszert termelünk
Dátum: 2020 03.23.
Forrás: Kisalföld
Link: https://www.kisalfold.hu/kozelet/helyi-kozelet/elegendo-elelmiszert-termelunk-6917292/
Tartalom: A magyar mezőgazdaság 25 millió ember ellátására képes és termeli meg a szükséges alapanyagokat, élelmiszereket. Határozottan ki tudom jelenteni, hogy a hazai élelmiszer-ellátás biztonságos – emelte ki a Kisalföldnek adott interjúban Nagy István agrárminiszter, akivel az átalakult fogyasztói szokásokról, az áruforgalom biztosításáról is beszélgettünk.

 • Jut-e elég étel a magyarok asztalára koronavírus-járvány idején?
Dátum: 2020 03.19.
Forrás: PestiSrácok
Link: https://pestisracok.hu/jut-e-eleg-etel-a-magyarok-asztalara-koronavirus-jarvany-idejen/?fbclid=IwAR2BpPQLk5iYf7pfJ0J0oBVsOiNapuH23H1Ok9pmrtChOGwAwCVicjCNv0w
Tartalom: Minden jel szerint Magyarország stratégiája a koronavírus elleni küzdelemben, hogy ellaposítsák, elhúzzák a fertőzések számának tetőzését, így adódik a kérdés: meddig kell otthon maradnunk, meddig kell két méterre kerülgetnünk a másikat, dörzsölni a kezünket a fertőtlenítővel, és hogy mit fogunk addig enni? Lesz-e elég kaja? Az elmúlt hetek bevásárlási láza a lakosság nagyfokú aggodalmára utal, amikor bizony előjönnek a génekben tárolt háborús tapasztalatok és mindenki felhalmoz. Utánajártunk, valójában mennyire kell aggódnunk az élelmiszerhiány miatt; előfordulhat-e, hogy exporttilalom lép életbe, hogy maradjon elég étel a magyar asztalokon…

 • Nagy István agrárminiszter: „Bőséggel van élelmiszer és termék”
Dátum: 2020 03.18.
Forrás: TV2 Mokka
Link: https://tv2.hu/neoplayer/tv2/embed/325700_nagy-istvan-agrarminiszterbosegg.html
Tartalom: Videó

 • Európai híradó: Belföldi fogyasztási zavar biztosan nem várható
Dátum: 2020 03.13.
Forrás: HírTV
Link: https://hirtv.hu/europaihirado/europai-hirado-belfoldi-fogyasztasi-zavar-biztosan-nem-varhato-2496879
Tartalom: Pusztító hatása lehet a világgazdaságra a koronavírus-járványnak. Veszély leselkedik a magyar gazdaságra is, de nekünk van egy arany tartalékunk, a mezőgazdaság. A HírTV Európai híradó című eheti adásában a mezőgazdaság volt a téma, a koronavírus esetleges hatásairól, a közös agrárpolitikáról és a magyar agrárium régi-új piacairól Nagy István agrárminiszter beszélt.

 • Agráröröklés, generációváltás, agrármarketing
Dátum: 2020 03.12.
Forrás: Agrárminisztérium podcast
Link: https://soundcloud.com/user-93587354/agrohang-az-agrarminiszterium-podcastje-2-resz-agrarorokles-generaciovaltas-agrarmarketing
Tartalom: Mi is az az agrár-öröklés, és melyek a legfontosabb buktatói? Hogyan segíti a kormány, hogy az érdeklődő fiatalok gazdává válhassanak? Milyen korszerű marketingeszközök állnak a szakemberek rendelkezésére a mezőgazdaságban? Hogy lehet vonzóvá tenni az agrárkarriert már a legkisebbek körében? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Nagy István agrárminiszterrel, és Ondré Péterrel, az Agrármarketing Centrum ügyvezető igazgatójával.

 • Kék Bolygó
Dátum: 2020 03.10.
Forrás: MTVA
Link: https://www.facebook.com/nagyistvan.movar/videos/860883794333802/
Tartalom: Az Agrárminisztérium aktív szerepet vállal a klímaváltozás mérséklésében. A tárca intézkedésiről: a beporzók védelméről, az öntözésfejlesztésről és az erdősítésről a közszolgálati televízió Kék bolygó című magazinműsorában beszéltem.

 • Az agrárminiszter a zöldprogramról
Dátum: 2020 03.09.
Forrás: Új Mezőgazdasági Magazin
Link: https://www.facebook.com/UjMezogazdasagiMagazin/videos/1587052481457819/
Tartalom: Erdőtelepítés, öntözésfejlesztés, a méhészeti tevékenység adómentessége – ezek is a kormány klímavédelmi programjának részei. Nagy István agrárminiszter a Portfolio konferencián hangsúlyozta, a gazdálkodás során a versenyképességre törekvésnek a természet iránti felelősségérzettel kell párosulnia. A miniszter műsorunknak beszélt a földértékesítési programról is, amely olyan állami tulajdonú földek értékesítését jelenti, amelyek osztatlan tulajdonban vannak és három hektárnál kisebbek.

 • Új Mezőgazdasági Magazin
Dátum: 2020 03.08.
Forrás: ATV
Link: http://www.atv.hu/videok/video-20200306-uj-mezogazdasagi-magazin-2020-03-08-2-resz
Tartalom: Videó

 • Délutáni találkozás – közéleti beszélgetés
Dátum: 2020 03.05.
Forrás: Katolikus Rádió
Link: https://www.katolikusradio.hu/musoraink/adas/515804?fbclid=IwAR38eKR1ycpQufnOgM9BHxSocMVrn1APvVaIgPCjCthfO4Pj37HpxjcSfKg
Tartalom: Hol áll a magyar mezőgazdaság nemzetközi összehasonlításban? Hogyan érvényesíthetők a klímavédelmi célok? Miért éppen a méhészek kapnak adómentességet? Miért kell felszámolni az osztatlan közös tulajdonú földterületeket?
A műsor vendége Nagy István agrárminiszter.

 • Agrárminiszter: A forrásokat is biztosítani kell az európai környezetvédelmi megállapodáshoz
Dátum: 2020 03.04.
Forrás: Hirado.hu
Link: https://hirado.hu/kulfold/cikk/2020/03/04/agrarminiszter-a-forrasokat-is-biztositani-kell-az-europai-kornyezetvedelmi-megallapodashoz
Tartalom: Az európai környezetvédelmi megállapodás (European Green Deal) számos lehetőséget rejt magába a gazdák számára, amelyeket csak úgy lehet teljesíteni, ha a finanszírozást is biztosítják hozzá – mondta Nagy István agrárminiszter szerda reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában.

Megosztom: