2020. November

 • Nagy István miniszter látogatása Máriapócson
tum: 2020.11.27.
Forrás: NYÍREGYHÁZI EGYHÁZMEGYE
Link: https://www.nyirgorkat.hu/?q=hir&id=4404
Tartalom: Simicskó István a KDNP frakcióvezetőjének társaságában érkezett Máriapócsra hazánk agrárminisztere. Nagy István a látogatás alkalmával megismerkedett a kegytemplom illetve a könnyező Istenszülő ikon történetével, faültetésben közreműködött majd egy egyeztető tárgyaláson átvette azt az előterjesztést, ami Máriapócs „hungarikummá” nyilvánítására tesz javaslatot. 

 • Földadóval sarcolná a gazdákat Márki-Zay Péter és a baloldal
tum: 2020.11.21.
Forrás: Magyar Nemzet
Link: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/foldadoval-sarcolna-a-gazdakat-marki-zay-peter-es-a-baloldal-8984165/
Tartalom: Elsőként került a gazdák megadóztatása a baloldal napirendjére a tervezett lakossági megszorítások mellett. Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, az ellenzéki összefogás egyik lehetséges kulcsembere a helyi földterületek mintegy negyven százalékát érintő adót vezetne be januártól. A termőföld megadóztatása ugyanakkor nem lehetséges, így az Alkotmánybíróság várhatóan semmissé teszi azt.

 • Exkluzív interjú Nagy István agrárminiszterrel
tum: 2020.11.20.
Forrás: Pesti TV
Link: https://pestitv.pestisracok.hu/2020/11/20/exkluziv-interju-nagy-istvan-agrarminiszterrel/
Tartalom: videó

 • 12 ezer fát ültetnek országszerte
tum: 2020.11.19.
Forrás: TV2
Link: https://tenyek.hu/belfold/351997_12-ezer-fat-ultetnek-orszagszerte.html
Tartalom: Kizöldülnek a települések országszerte, az Agrárminisztérium fásítási programjának keretében ugyanis több mint 12 ezer fát ültetnek …
… csaknem 500 településen. Céljuk, hogy bővítsék a zöldterületeket, és javítsák a települések levegőminőségét. Az agrárminiszter szerint a rendszerváltozás óta nem volt Magyarországon olyan fásítási kezdeményezés, ami annyi települést mozgatott volna meg, mint a településfásítási program.

 • Nem veszélyezteti a környezetet és a vízkészletet a kútamnesztia
tum: 2020.11.20.
Forrás: Magyar Nemzet
Link: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/nem-veszelyezteti-a-kornyezetet-es-a-vizkeszletet-a-kutamnesztia-8978564/
Tartalom: Nem veszélyezteti a vízkészleteket a kútamnesztiaként emlegetett törvénymódosító javaslat, sőt az illegálisan fúrt, mezőgazdasági öntözést szolgáló kutak szankciómentes bejelentésének lehetőségével pontosan arra törekszünk, hogy feltérképezzük azok valós számát és a felhasznált vízmennyiséget – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Nagy István agrárminiszter.

 • Jöhet a kútamnesztia
tum: 2020.11.18.
Forrás: Index
Link: https://index.hu/belfold/2020/11/18/vizgazdalkodasi_torveny_kutamnesztia/
Tartalom: Kútamnesztiát hirdetne a kormány a vízgazdálkodási törvény módosításával, ezzel a korábban illegálisan létesített öntöző kutak szabályossá tételét oldanák meg – írja az MTI.
NAGY ISTVÁN AGRÁRMINISZTER EXPOZÉJÁBAN ELMONDTA, HOGY A FELSZÍNI VÍZKÉSZLET NEM ELEGENDŐ AZ ÖNTÖZÉSI IGÉNYEK KIELÉGÍTÉSÉRE, MIVEL SOK HELYEN NEM VAGY DRÁGÁN LENNE ELÉRHETŐ A VÍZFELSZÍN ALATTI VÍZKÉSZLET HASZNÁLATA.

 • Frans Timmermans felelőtlen hozzáállásával az európai gazdák támogatását veszélyezteti
tum: 2020.11.16.
Forrás: Kormány.hu
Link: https://kormany.hu/hirek/frans-timmermans-felelotlen-hozzaallasaval-az-europai-gazdak-tamogatasait-veszelyezteti
Tartalom: Frans Timmermans a külföldi sajtóorgánumoknak tett nyilatkozataiban a KAP-ra vonatkozó bizottsági javaslatok visszavonásával fenyegetőzött, ha nem valósulnak meg az általa vízionált, a gazdák számára teljesíthetetlen zöld célok. Ezzel semmibe venné a társjogalkotó Mezőgazdasági és Halászati Tanács és az EP több mint két éves munkáját és teljes bizonytalanságba taszítaná uniós termelők százezreit.

 • Megnyílt a legkisebb gazdálkodókat segítő Vidékfejlesztési Pályázat
tum: 2020.11.11.
Forrás: Kormány.hu
Link: https://kormany.hu/hirek/megnyilt-a-legkisebb-gazdalkodokat-segito-videkfejlesztesi-palyazat
Tartalom: Az Agrárminisztérium a legkisebb mezőgazdasági termelők számára, tevékenységük támogatása és lehetőségeik bővítése érdekében a Vidékfejlesztési Program keretében 15.000 eurónak megfelelő forintösszegű, 5 évre nyújtott, egyösszegű átalány támogatást biztosít termelő tevékenységük fejlesztésére.

 • Nagy István: Meg kell találnunk az egyensúlyt a fenntarthatóság és a versenyképesség között
átum: 2020.11.11.
Forrás: Vasárnap.hu
Link: https://vasarnap.hu/2020/11/11/nagy_istvan_agrarminiszter_v4_fenntarhatosag/
Tartalom: „A visegrádi országoknak köszönhetően a testület elfogadta, hogy a koronavírus-járvány miatt további támogatásban részesüljenek az állattartók” – nyilatkozta lapunknak Nagy István agrárminiszter, akivel a térség és Magyarország fenntartható mezőgazdaságáról beszélgettünk.

 • Magyarország sikeres a LIFE programok megvalósításában
átum: 2020.11.03.
Forrás: Kormány.hu
Link: https://kormany.hu/hirek/magyarorszag-sikeres-a-life-programok-megvalositasaban
Tartalom: Több mint 3 milliárd forintból valósult meg hazánk egyik legjelentősebb természetvédelmi beruházása – jelentette ki dr. Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára kedden, a Legelőtavak élőhely-kezelése a Hortobágyon” című LIFE projekt zárórendezvényén.

 • Tudták, hogyan szüretelik a komlót Magyarországon?
Dátum: 2020.10.24.
Forrás: Magyar Nemzet
Link: https://magyarnemzet.hu/mindmegette/tudtak-hogyan-szuretelik-a-komlot-magyarorszagon-8890466/
Tartalom: Kastélyosdombón járt a Mindmegette csapata egy komlószüreten, ahol azon túl, hogy megtudtuk, hogyan takarítják be ezt az értékes termést, elképesztően sok új információval lettünk gazdagabbak. És azt tudták, hogy a komlót az emberiség már több, mint egy évezrede alkalmazza gyógynövényként?

Megosztom: