2021. Június

 • Nagy István: sikeresen megvédtük a kisgazdaságok érdekeit – Megszületett az egyezség a következő hét év agrártámogatási rendszeréről
Dátum: 2021.06.21.
Forrás: Pesti Srácok
Link: https://pestisracok.hu/nagy-istvan-sikeresen-megvedtuk-a-kisgazdasagok-erdekeit-megszuletett-az-egyezseg-a-kovetkezo-het-ev-agrartamogatasi-rendszererol/
Tartalom: Óriási erőfeszítések árán, Magyarország vezetésével sikerült megvédeni a kisgazdaságok érdekeit – fogalmazott portálunknak adott interjújában Nagy István, akit a hétfőn elfogadott, hét évre szóló EU-s közös agrárpolitika kapcsán kerestünk meg. Az agrárminiszter kiemelte: „nem a kitűzött célok tekintetében volt az Európai Parlament és a tagállamok között a vita, hanem az ahhoz vezető út megtalálásában”, amelynek  eredményeként a minisztereket tömörítő Tanács végül meggyőzte az Európai Parlamentet, hogy vonja vissza a gazdálkodást ellehetetlenítő javaslatait.

 • Brüsszel a gazdák ellen van
Dátum: 2021.06.21.
Forrás: Demokrata
Link: https://demokrata.hu/demokrata-ajanlo/brusszel-a-gazdak-ellen-van-396936/
Tartalom: A hagyományos vidéki életformába nem tudnak behatolni a normalitást veszélyeztető ideológiák. Ezért akarják felszámolni ezt az életformát – mondta a Demokratának Nagy István agrárminiszter.

 • Javulni fog Szigetköz vízgazdálkodása
Dátum: 2021.06.21.
Forrás: Tények
Link: https://drive.google.com/file/d/17AP-90i921Wa30j1twgCatzsU5R85_Ob/view
Tartalom: videó

 • Áttörés a szigetszentmiklósi olajszennyezés ügyében
Dátum: 2021.06.16.
Forrás: Police.hu
Link: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/attores
Tartalom: A szigetszentmiklósi olajszennyezés ügyében természetkárosítás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki egy férfit a budapesti rendőrök. Videóinterjú a nyomozás vezetőivel.

 • Hungarikum pályázat eredményhirdetése
Dátum: 2021.06.16.
Forrás: Tények
Link: https://drive.google.com/file/d/1UjOjxHrlbimuF4O2czOuWY-kk1u2U4jV/view
Tartalom: videó

 • A kormány a kisgazdákat támogatja: Íme a gazdaellenes petíció részletei
Dátum: 2021.06.10.
Forrás: Tv2
Link: https://tv2play.hu/mokka/peticio_a_gazdaellenes_programok_ellen_a_kormany_a_kisgazdakat_tamogatja
Tartalom: videó

 • Tovább kell vinni egyes támogatásokat
Dátum: 2021.06.07.
Forrás: Világgazdaság
Link: https://www.vg.hu/vallalatok/mezogazdasag/tovabb-kell-vinni-egyes-tamogatasokat-2-3817054/
Tartalom: Nem közeledtek az álláspontok az Európai Unió közös agrárpolitikájáról folyó tárgyalások legutóbbi fordulójában. Nagy István agrárminiszter szerint fontos, hogy mielőbb egyezségre jussanak, de az időtényezőnél is sokkal lényegesebb a megállapodás minősége.

 • Dr. Pálmai Ottó Az Év Agrárembere 2020 győztese!
Dátum: 2021.06.05.
Forrás: AgrárÁgazat
Link: https://agraragazat.hu/hir/palmai-otto-gyoztes-2020-azevagrarembere-mezogazdasag/
Tartalom: Hatalmas feladat a társadalmi szerepvállalás. A szakmai tudásban, az elhivatottságban és a mezőgazdaságért tett önzetlen munkában példaértékű Dr. Pálmai Ottó munkássága, aki ezúttal Az Év Agrárembere díjat nyerte el a szakmai zsűritől a siófoki gálán. 

 • A tagállamok világossá tették, nem kérnek Brüsszel agrárdiktátumából
Dátum: 2021.06.05.
Forrás: Magyar Nemzet
Link: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/a-tagallamok-vilagossa-tettek-nem-kernek-brusszel-agrardiktatumabol-9894866/
Tartalom: Kompromisszum helyett az európai gazdák ellehetetlenülését eredményező diktátumot próbált a tagállamokra erőltetni az Európai Parlament (EP) a múlt heti uniós csúcson, meghiúsítva ezzel a megállapodás létrejöttét az új közös agrárpolitikáról (KAP). Javaslatukban a Frans Timmermans bizottsági alelnök által erőltetett irreális, csak Brüsszel népszerűségének kedvező, túlzott mértékű zöldcélok szerepelnek. A 27 tagállam minisztere példátlan egyetértésben utasította vissza ezt a diktátumot – hangsúlyozta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Nagy István.

 • Nincs megállapodás: Befagytak a tárgyalások Brüsszelben
Dátum: 2021.06.03.
Forrás: TV2 Mokka
Link: https://tv2play.hu/mokka/nincs_megallapodas_befagytak_a_targyalasok_brusszelben
Tartalom: videó

 • Még nem ért véget a tejharc
Dátum: 2021.06.01.
Forrás: Index
Link: https://index.hu/gazdasag/2021/06/01/koronavirus-magyarorszagon-tejipar-fejlesztes-nagy-istvan-palyazat-tej-termektanacs-tej-vilagnap/
Tartalom: Nagyot lépett előre a hazai tejtermelés az elmúlt tíz évben, mostanra a csatlakozás előttinél kisebb állatlétszám mellett is meghaladja az évi 1,9 milliárd litert az előállított tejmennyiség, ami mintegy 16 százalékos növekedés egy évtized alatt.

Megosztom: