2021. Március

 • Öt év múlva rá sem fogunk ismerni a vidékre – Interjú Nagy István agrárminiszterrel
Dátum: 2021.03.30.
Forrás: Portfolió
Link: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210330/ot-ev-mulva-ra-sem-fogunk-ismerni-a-videkre-interju-nagy-istvan-agrarminiszterrel-474746
Tartalom: Soha nem látott mértékű pénzt tervez fordítani a kormány a vidék felzárkóztatására a következő években és ehhez hozzáigazítja nemcsak a pályázatokat, de az egész intézményrendszert – tudtuk meg Nagy Istvántól. 

 • Gyorsan rendezhető az osztatlan közös földtulajdon problémája
Dátum: 2021.03.29.
Forrás: Magyar Nemzet
Link: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/gyorsan-rendezheto-az-osztatlan-kozos-foldtulajdon-problemaja-9583550/
Tartalom: Közel harminc év után részben elkezdődött januártól az osztatlan közös tulajdonban lévő földterületeken a hatékony birtokrendezés. Nagy István agrárminiszter a Magyar Nemzetnek adott interjúban kiemelte: a korábbi kísérletekkel ellentétben a törvény gyors rendezést kínál, és rugalmasan viszonyul a felek akaratához. 

 • Eljön a galambok kora
Dátum: 2021.03.26.
Forrás: Demokrata
Link: https://demokrata.hu/magyarorszag/eljon-a-galambok-kora-363296/
Tartalom: Vissza kell hozni a múltat, és szép jövőt építeni belőle! Ez az agrártárca Nemzeti húsgalambprogramjának célja. Egyszerű halandó nem is gondolná, a tradíciók feltámasztásán kívül mennyi lehetőség rejlik ebben az elképzelésben. Egy görbeházai tenyészetben jártunk.

 • Nagy István: Mindenkit támogatunk, aki tenni akar a fával borított területek növekedéséért
Dátum: 2021.03.23.
Forrás: PestiSrácok
Link: https://pestisracok.hu/nagy-istvan-mindenkit-tamogatunk-aki-tenni-akar-a-faval-boritott-teruletek-novekedeseert/
Tartalom: Nemcsak a természeti környezet megóvásában, hanem a lakosság, és különösen a fiatalok fenntartható szemléletmódjának formálásában fontos a Településfásítási Program,  amely a magyar vidéki települések számára kínál segítséget a klímaváltozás káros hatásainak csökkentésére – többek közt erről beszélt portálunk megkeresésére Nagy István agrárminiszter, akit a nagy sikerű Program második ütemének részleteiről kérdeztünk.

 • Nagy István: nem lehet hagyni, hogy ennyi nyereséget vigyenek ki az országból a külföldi kiskereskedők
Dátum: 2021.03.22.
Forrás: Növekedés.hu
Link: https://novekedes.hu/interju/nagy-istvan-nem-lehet-hagyni-hogy-ennyi-nyereseget-vigyenek-ki-az-orszagbol-a-kulfoldi-kiskereskedok
Tartalom: Az elkövetkező hét évben 4265 milliárd forintot fordít a kormány a magyar vidék, mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztésére – nyilatkozta a növekedés.hu-nak Nagy István, agrárminiszter. 

 • Néhány év alatt megduplázódott a horgászok száma – interjú Nagy István agrárminiszterrel
Dátum: 2021.03.19.
Forrás: BprsOnline
Link: https://www.borsonline.hu/aktualis/nagy-istvan-agrarminiszter-interju/225608
Tartalom: Kedvence a haltepertô és a dunai halászlé, leginkább a Mosoni-Duna varázsolja el, és bár a méhészet a szenvedélye, a horgászásra is több idôt szeretne szakítani Nagy István, az Agrárminisztérium minisztere, aki a halak napja alkalmából adott interjút. 

 • Nagy István: Garantált és biztonságos a magyar élelmiszerellátás
Dátum: 2021.03.16.
Forrás: HírTV
Link: https://hirtv.hu/magyarorszageloben/nagy-istvan-garantalt-es-biztonsagos-a-magyar-elelmiszerellatas-2518675
Tartalom: Akár 20 millió ember ellátására is képes a magyar mezőgazdaság. Nagy István agrárminiszter szerint a hazai élelmiszeripar a járványhelyzetben is sikeresen vette az akadályokat – vezette fel a beszélgetést Földi-Kovács Andrea műsorvezető. Majd felidézte, hogy egy éve arról szóltak a hírek, hogy a tartós élelmiszerekből bevásároltak az emberek, üresek voltak a boltok polcai.

 • Válságálló a magyar mezőgazdaság
Dátum: 2021.03.11.
Forrás: Világgazdaság
Link: https://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagi-hirek/valsagallo-a-magyar-mezogazdasag-2-3614137/
Tartalom: Alig érintette a koronavírusjárvány az agrárkülkereskedelmünket – legalábbis ez derül ki a statisztikai adatok elemzéséből. 

 • Nagy István agrárminiszter: az ellenzék még az állatvédelemből is politikai kérdést csinált
Dátum: 2021.03.09.
Forrás: PestiSrácok
Link: https://pestisracok.hu/nagy-istvan-agrarminiszter-az-ellenzek-meg-az-allatvedelembol-is-politikai-kerdest-csinalt/
Tartalom: Elmaradt az állatvédelem kérdésében a pártokon felüli összefogás, mivel gyarló az ellenzék, és ebből is politikai kérdést kreált – fogalmazott portálunk megkeresésére Nagy István, hozzátéve, még a tavaszi időszakban megszülethetnek azok a törvények és rendeletek, amelyek szükségesek ahhoz, hogy Magyarországon az állatvédelem szilárd lábakon álljon.

 • A kormány a harmadik hullám alatt is biztosítja a hazai élelmiszerellátást
Dátum: 2021.03.09.
Forrás: TV2 MOKKA
Link: https://tv2play.hu/mokka/a_kormany_a_harmadik_hullam_alatt_is_biztositja_a_hazai_elelmiszerellatast
Tartalom: videó

 • Tóth Vera motiválta a fogyásban: így lett tehenészből az agrártárca feje Nagy István
Dátum: 2021.03.06.
Forrás: Blikk
Link: https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/nagy-istvan-toth-vera-fogyas-toth-vera-agrartarca/ljzkt8q
Tartalom: Tóth Verának hála jó sok kilótól megszabadult, mint mondta, enélkül talán már nem is élne. Interjú Nagy Istvánnal, az agrártárca vezetőjével.

 • Újabb támadás a magyar gazdák ellen
Dátum: 2021.03.04.
Forrás: Magyar Nemzet
Link: https://magyarnemzet.hu/velemeny/ujabb-tamadas-a-magyar-gazdak-ellen-9461543/
Tartalom: Magyarország agrárminisztereként méltánytalannak tartom azt a hazugságcunaminak is nevezhető 82 oldalas beszámolót, amely a közös agrárpolitika jelenlegi tárgyalási szakaszában egyértelműen a biztonságos, jó minőségű élelmiszert előállító és családjuk napi megélhetését a mezőgazdaságból szerző magyar és európai gazdálkodókat segíteni kívánó európai agrárpolitika, a vidék ellen irányul. Ez a támadás összhangban áll az európai zöldpártok többi hasonló „offenzívájával”.

 • Kiemelkedő mértékben javult a magyar mezőgazdaság termelékenysége
Dátum: 2021.03.02.
Forrás: Világgazdaság
Link: https://www.vg.hu/vallalatok/mezogazdasag/nagy-istvan-kiemelkedo-mertekben-javult-a-magyar-mezogazdasag-termelekenysege-3591487/
Tartalom: Jelentősen javult a magyar mezőgazdaság termelékenysége 2010 és 2020 között, s ennek következtében érdemi felzárkózás ment végbe a régi tagországokhoz – mutatott rá a Világgazdaságnak nyilatkozó Nagy István agrárminiszter.

 • Ökológiai gazdálkodás: Magyarország a világ legdinamikusabban fejlődő országai között
Dátum: 2021.03.02.
Forrás: Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet
Link: https://www.biokutatas.hu/hu/page/show/okologiai-gazdalkodas-magyarorszag-a-vilag-legdinamikusabban-fejlodo-orszagai-kozott
Tartalom: A legfrissebb nemzetközi adatok szerint Magyarország az ökológiai gazdálkodásba vont területek bővülését tekintve a tizedik legdinamikusabban fejlődő ország a világon.
Megosztom: