2021. Szeptember

  • Interjú a Magyar Katolikus Rádióban
Dátum: 2021.09.08.
Forrás: Katolikus Rádió
Link: https://www.katolikusradio.hu/archivum.php?firstaudioid=17&mev=2021&mho=09&mnap=08&mora=17&mperc=30
Tartalom: hangfájl

  • Az idén is jól teljesítenek az exportőrök
Dátum: 2021.09.08.
Forrás: Világgazdaság
Link: https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2021/09/iden-is-jol-teljesitenek-az-exportorok
Tartalom: Az év első felében jobban nőtt a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek exportja, mint a behozatala, így tovább bővült az egyenleg – mondta a VG-nek Nagy István agrárminiszter. Ez azt jelentette, hogy az agrártermékek szaldója adta a teljes nemzetgazdaság külkereskedelmi többletének több mint a felét.

  • Nemzeti túlsúly a kereskedelemben
Dátum: 2021.09.03.
Forrás: Magyar Nemzet
Link: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/2021/09/nemzeti-tulsuly-a-kereskedelemben
Tartalom: Megvalósulni látszik a kormány 2010 óta képviselt patrióta gazdaságpolitikája szerint elképzelt nemzeti túlsúly a kiskereskedelemben is a média, az energiaipar és a bankszektor után. Erre utal, hogy a francia tulajdonú Auchan üzletláncban kisebbségi tulajdonrészt vásárol Magyarország egyik vezető befektetéskezelő cégcsoportja, az Indotek.

  • Jellinek Dániel az Auchanban – a bankok és az energiaipar után az élelmiszerláncoknál is beindul a magyar gőzhenger
Dátum: 2021.09.01.
Forrás: Telex
Link: https://telex.hu/gazdasag/2021/09/01/jellinek-daniel-indotekje-bevasarol-a-hazai-auchanba-elindul-a-magyar-henger-az-elelmiszerlancoknal
Tartalom: Legyen olyan nagy hipermarketlánc, amiben van magyar tulajdon! Régi álmuk volt ez a jobboldali politikusoknak, legutóbb Lázár János fejtegette, hogy a nagy láncok hazai tulajdona nélkül hiú ábránd az agráriumban érdemben növelni a magyar hozzáadott értéket. Az első lépés most megtörténhet: a magyar Indotek szándéknyilatkozatot írt alá a francia Auchan tulajdonosaival. Mindez nem egyedülálló, a franciáknak ilyen együttműködésük volt például Kínában az Alibabával is.
Megosztom: