2022. Augusztus

  • Nagy István: Büszkék lehetünk arra, amit elődeink elértek
Dátum: 2022.08.20.
Forrás: Híradó
Link: https://hirado.hu/belfold/cikk/2022/08/20/nagy-istvan-buszkek-lehetunk-arra-amit-elodeink-elertek
Tartalom: Büszkék lehetünk mindarra, amit elődeink elértek, arra az értékre, amit teremtettek – mondta Nagy István agrárminiszter a Mesterségek Ünnepén tartott kenyérszentelésen szombaton a budai Várban.

  • Sokkolóan hat, hogy az ország egyes területein egyáltalán nincs termés
Dátum: 2022.08.19.
Forrás: Index.hu
Link: https://index.hu/belfold/2022/08/19/nagy-istvan-a-gazdak-nehez-helyzetben-vannak-ebbol-kell-remenyt-kovacsolni/
Tartalom: Történelmi mértékű aszály sújtja egész Európát – mondta az Indexnek adott interjújában Nagy István agrárminiszter, akivel arról is beszélgettünk, hogy több mint egymillió hektáron került veszélybe a termés egy része, az Alföldön vannak olyan területek, ahonnan nem lesz mit betakarítani.

  • A magyar erdőket eszünk ágában sincs kivágni!
Dátum: 2022.08.19.
Forrás: Híradó.hu
Link: https://hirado.hu/belfold/cikk/2022/08/19/nagy-istvan-a-magyar-erdoket-eszunk-agaban-sincs-kivagni
Tartalom: „Bőven van fa, van tartalék, a magyar erdők biztonságban vannak az energia-veszélyhelyzetben is” – ezt mondta az agrárminiszter. Nagy István szerint rengeteg tévhit jelent meg az elmúlt időszakban az erdőkkel és a fakitermeléssel kapcsolatban. Nem érdemes ezeknek bedőlni – számolt be róla az M1 Híradója.

  • Sajnos lesznek olyan régiók hazánkban, ahol egyáltalán nem várható termény az aszály miatt
Dátum: 2022.08.19.
Forrás: Hír TV
Link: https://hirtv.hu/napi_aktualis/nagy-istvan-sajnos-lesznek-olyan-regiok-hazankban-ahol-egyaltalan-nem-varhato-termeny-az-aszaly-miatt-2552139
Tartalom:  A gabona, a napraforgó és a kukorica nagy része tönkrement. Ötszázmilliárd forint is lehet az aszálykár a mezőgazdaságban. Milyen segítségre számíthatnak a gazdák? A Napi aktuális vendége Nagy István agrárminiszter volt, akit a hétvégére meghirdetett traktoros tüntetésről is kérdezett Gerhardt Máté műsorvezető.

  • Két hitvallás Szárszón
Dátum: 2022.08.14.
Forrás: Magyarországi Református Egyház
Link: https://reformatus.hu/egyhazunk/hirek/ket-hitvallas-szarszon/?fbclid=IwAR3nCPJXvWbCyg73y8dHRGJdHSedDnB6nrJMyl1U0Bgh6Ff7HD-y3JQ-5wE
Tartalom: Trócsányi László, a KRE rektora a személyes hit és a közösségi feladatvállalás összefüggéseiről, míg Nagy István agrárminiszter a keresztyén ember magvetéséről, Isten eszközévé válásáról beszélt a Reformátusok Szárszói Konferenciáján. A konferencia programjában új elemként jelentkező esti rövid hitvallások igazán személyessé tették az esemény légkörét.

  • Nagy István: arra emberemlékezet óta nem volt példa, hogy egyáltalán ne legyen termés
Dátum: 2022.08.11.
Forrás: Pesti Srácok
Link: https://pestisracok.hu/nagy-istvan-arra-emberemlekezet-ota-nem-volt-pelda-hogy-egyaltalan-ne-legyen-termes/
Tartalom: “Az aszálykár nem ismeretlen a magyar gazdatársadalom számára sem, ugyanakkor arra emberemlékezet óta nem volt példa, hogy egyáltalán ne legyen termés” – fogalmazott portálunk érdeklődésére Nagy István, aki hozzátette: ez az a körülmény, “ami nagyon mellbevágó és meghökkentő a gazdatársaim számára és számomra is, mert én sem láttam ehhez hasonlót”. 

  • Beszélgetés az Aszály-veszélyhelyzeti Operatív Törsz döntéseiről
Dátum: 2022.08.10.
Forrás: TV2 Mokka
Link: https://www.facebook.com/nagyistvan.movar/videos/478629034268604/
Tartalom: Segítséget kell nyújtanunk a gazdáknak, hiszen, ha nem lesz vetés ősszel, nem lesz aratás sem. 👉 Ezért vezettük be a hitelmoratóriumot és a kamattámogatott hitel lehetőségét.

  • A meglévő vízzel gazdálkodnunk kell
Dátum: 2022.08.05.
Forrás: Új Mezőgazdasági Magazin
Link: https://www.facebook.com/nagyistvan.movar/videos/453914286376036/
Tartalom: Az aszály jelentette kihívásokról és a csapadékhiányra, illetve a szárazságra adható válaszokról beszéltem az Új Mezőgazdasági Magazinnak adott interjúban

  • A kormányra a történelmi léptékű aszály idején is számíthat a magyar gazdatársadalom
Dátum: 2022.08.02.
Forrás: Origo.hu
Link: https://www.origo.hu/itthon/20220801-nagy-istvan-interju.html
Tartalom: A magyar kormány minden lehetséges eszközzel igyekszik támogatni azokat a megoldásokat, amelyek a gazdákat ebben a nehéz helyzetben segítik. Nem véletlen, hogy a kormány megalakította az Aszály Veszélyhelyzeti Operatív Törzset, amely gyorsan és hatékonyan tud döntéseket hozni – mondta el az Origónak adott interjúban Nagy István agrárminiszter, aki szerint most olyan súlyos mértékű az aszály, hogy gyakorlatilag Magyarország délkeleti részein, az Alföld bizonyos területein egyáltalán nem lesz termés.

  • Súlyos döntést hozott Nagy István: óriási változásokra készülhetnek a vadászok
Dátum: 2022.08.01.
Forrás: Agrárszektor.hu
Link: https://www.agrarszektor.hu/allat/sulyos-dontest-hozott-nagy-istvan-oriasi-valtozasokra-keszulhetnek-a-vadaszok.39869.html
Tartalom: Megváltozott az európai hódok természetvédelmi státusza Magyarországon. Egy új agrárminiszteri rendelet értelmében ugyanis ezek az emlősök az év bizonyos szakában a mező- és erdőgazdálkodási termelés biztosítása, valamint a vízkárok megelőzése érdekéből vadászhatók lettek, így nemcsak elriasztásuk, de kilövésük, állományuk gyérítése, szabályozása is engedélyezhetővé vált.

Megosztom: