2022. Augusztus

  • Beszélgetés az Aszály-veszélyhelyzeti Operatív Törsz döntéseiről
Dátum: 2022.08.10.
Forrás: TV2 Mokka
Link: https://www.facebook.com/nagyistvan.movar/videos/478629034268604/
Tartalom: Segítséget kell nyújtanunk a gazdáknak, hiszen, ha nem lesz vetés ősszel, nem lesz aratás sem. 👉 Ezért vezettük be a hitelmoratóriumot és a kamattámogatott hitel lehetőségét.

  • A meglévő vízzel gazdálkodnunk kell
Dátum: 2022.08.05.
Forrás: Új Mezőgazdasági Magazin
Link: https://www.facebook.com/nagyistvan.movar/videos/453914286376036/
Tartalom: Az aszály jelentette kihívásokról és a csapadékhiányra, illetve a szárazságra adható válaszokról beszéltem az Új Mezőgazdasági Magazinnak adott interjúban

  • A kormányra a történelmi léptékű aszály idején is számíthat a magyar gazdatársadalom
Dátum: 2022.08.02.
Forrás: Origo.hu
Link: https://www.origo.hu/itthon/20220801-nagy-istvan-interju.html
Tartalom: A magyar kormány minden lehetséges eszközzel igyekszik támogatni azokat a megoldásokat, amelyek a gazdákat ebben a nehéz helyzetben segítik. Nem véletlen, hogy a kormány megalakította az Aszály Veszélyhelyzeti Operatív Törzset, amely gyorsan és hatékonyan tud döntéseket hozni – mondta el az Origónak adott interjúban Nagy István agrárminiszter, aki szerint most olyan súlyos mértékű az aszály, hogy gyakorlatilag Magyarország délkeleti részein, az Alföld bizonyos területein egyáltalán nem lesz termés.

  • Súlyos döntést hozott Nagy István: óriási változásokra készülhetnek a vadászok
Dátum: 2022.08.01.
Forrás: Agrárszektor.hu
Link: https://www.agrarszektor.hu/allat/sulyos-dontest-hozott-nagy-istvan-oriasi-valtozasokra-keszulhetnek-a-vadaszok.39869.html
Tartalom: Megváltozott az európai hódok természetvédelmi státusza Magyarországon. Egy új agrárminiszteri rendelet értelmében ugyanis ezek az emlősök az év bizonyos szakában a mező- és erdőgazdálkodási termelés biztosítása, valamint a vízkárok megelőzése érdekéből vadászhatók lettek, így nemcsak elriasztásuk, de kilövésük, állományuk gyérítése, szabályozása is engedélyezhetővé vált.

Megosztom: