2022. Július

 • Háború, aszály és élelmiszerellátás – mi várható itthon és az EU-ban
Dátum: 2022.07.27.
Forrás: InfoRádió Aréne
Link: https://www.youtube.com/watch?v=MAtXUbu8nQw
Tartalom: Videó

 • Hollandia, Dánia vagy Németország a kihívásokra megszorításokkal reagál az agrárium területén is, Magyarország teljesen más úton jár
Dátum: 2022.07.25.
Forrás: Pesti Srácok
Link: https://pestisracok.hu/nagy-istvan-hollandia-dania-vagy-nemetorszag-a-kihivasokra-megszoritasokkal-reagal-az-agrarium-teruleten-is-magyarorszag-teljesen-mas-uton-jar-ps-video/
Tartalom: Nagyon nagy különbség, hogy míg Hollandia, Dánia vagy Németország a kihívásokra megszorításokkal reagál az agrárium területén is, azaz az uniós forrásaikat a termelés abbahagyására fordítják, addig hazánk éppen az új technológiák ösztönzésével reagál a kihívásokra – fogalmazott portálunknak adott interjújában Nagy István.

 • Éppen most bizonyosodik be, mekkora igazság és mekkora erőfeszítés a rezsicsökkentés
Dátum: 2022.07.19.
Forrás: Magyar Nemzet
Link: https://magyarnemzet.hu/belfold/2022/07/nagy-istvan-eppen-most-bizonyosodik-be-mekkora-igazsag-es-mekkora-erofeszites-a-rezsicsokkentes
Tartalom: Többször is rezsihazugságnak nevezte a rezsicsökkentést napirend előtti felszólalásában Szabó Rebeka. Válaszában Nagy István a leghatározottabban visszautasította a rezsihazugság kifejezést.

 • Több évszázados probléma oldódhat meg a Homokhátságon
Dátum: 2022.07.19.
Forrás: Magyar Nemzet
Link: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/2022/07/tobb-evszazados-problema-oldodhat-meg-a-homokhatsagon
Tartalom: Kiemelt feladatként kezeli a kormány az öntözésfejlesztéshez kapcsolódó beruházások megvalósítását és támogatását. A fejlesztések minden olyan helyen megkezdődtek, ahol arra igény mutatkozik – mondta el az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén Nagy István.

 • Szögre akasztotta az öltönyét az agrárminiszter
Dátum: 2022.07.15.
Forrás: Index.hu
Link: https://index.hu/video/2022/07/15/szogre-akasztotta-az-oltonyet-az-agrarminiszter/
Tartalom: Az egyetemisták és főiskolások országos turisztikai találkozójára látogatott el az agrárminiszter. Nagy István az EFOTT-on az Indexnek elmondta, irigykedve figyeli a mai fiatalság számára megadatott fesztiválélményt, így az öltönyét a Parlament szögére akasztva, farmerben és ingben élvezte a pillanatot.

 • Minél előbb ki kell szabadítani az Ukrajnában rekedt gabonát és meg kell előzni az éhínséget
Dátum: 2022.07.15.
Forrás: Híradó.hu
Link: https://hirado.hu/kulfold/video/2022/07/15/minel-elobb-ki-kell-szabaditani-az-ukrajnaban-rekedt-gabonat-es-meg-kell-elozni-az-ehinseget
Tartalom: Videó

 • Segítséget kapnak a haltermelők
Dátum: 2022.07.13.
Forrás: Magyar Nemzet
Link: https://magyarnemzet.hu/gazdasag/2022/07/segitseget-kapnak-a-haltermelok
Tartalom: Megközelítőleg tízmilliárd forintra pályázhatnak az előttünk álló időszakban a hazai haltermelők. Nagy István szerint a Magyar halgazdálkodási operatív program plusz már elfogadás előtt áll, egyik legfontosabb célkitűzése pedig az, hogy a hazai akvakultúra az eddigieknél ellenállóbb legyen a külső hatásokkal szemben.

 • Az aszály ellenére is fedezi a búzatermés a belföldi szükségletet
Dátum: 2022.07.11.
Forrás: Hír TV
Link: https://hirtv.hu/video/266470#
Tartalom: videó

 • Nagy István szerint éhínség veszélyeztetheti a világot
Dátum: 2022.07.09.
Forrás: Index.hu
Link: https://index.hu/gazdasag/2022/07/09/nagy-istvan-agrar-gabona-buza-magyarok-kenyere/
Tartalom: A kormányra „mindig és mindenkor számíthatnak” a gazdák – jelentette ki az agrárminiszter a XIV. hajdúnánási hagyományőrző aratók találkozóján és a Magyarok kenyere programban gyűjtött búza ünnepélyes átadásán a helyi Nyakas farmon szombaton.

 • Lesz elég élelmiszer
Dátum: 2022.07.07.
Forrás: Demokrata
Link: https://demokrata.hu/demokrata-ajanlo/lesz-eleg-elelmiszer-553050/
Tartalom: Az előző ciklusban biztonságba helyeztük a termelési alapokat, a következő négy évben pedig az elmúlt két-három évtizedben jelentős versenyhátrányt okozó lemaradások gyors ledolgozása a cél. Komolyan vesszük a Brüsszel által a mezőgazdaság ellen folytatott ideológiai alapú hecckampányt is, az ukrajnai háború hatásaitól pedig megvédi a polgárokat a magyar kormány, ezért garantáltan lesz kenyér – mondta a Demokratának Nagy István agrárminiszter.

 • Már aratnak a földeken, az extrém meleg miatt korábban kezdődött a nyári betakarítás
Dátum: 2022.07.07.
Forrás: Híradó.hu
Link: https://hirado.hu/belfold/video/2022/07/04/mar-aratnak-a-foldeken-az-extrem-meleg-miatt-korabban-kezdodott-a-nyari-betakaritas
Tartalom: Várjuk az esőt, mert ha nem jön meg a csapadék, annak beláthatatlan következményei lesznek a napraforgó- és a kukoricatermés kapcsán. Hétfő reggel a közszolgálati televízió műsorában a betakarítási munkálatokról beszéltem. A termés mennyiségét alapjaiban befolyásolja az egész Európát és hazánkat is sújtó aszály. Fontos azonban azt is leszögezni, hogy hazánk több mint húszmillió ember ellátására képes.

 • Magyarországnak lesz elegendő gabonája, az ország kenyere biztosított.
Dátum: 2022.07.03.
Forrás: Hír TV
Link: https://hirtv.hu/video/266083
Tartalom: Bayer Show videó

 • Nagy István: Biztosított az ország kenyere
Dátum: 2022.07.03.
Forrás: Mandiner
Link: https://mandiner.hu/cikk/20220703_nagy_istvan_agrarminiszter_gabona_ukrajna_haboru_bayer_show_hir_tv
Tartalom: videó

Megosztom: