Agrárgazdaság

A magyar vidék most is készen áll!

A magyar gazdák a munkát mindig elvégezték és a magyar vidék most is készen áll, van elég erő és akarat ahhoz, hogy jövő tavasszal a Fidesz-KDNP megnyerje a választást – hangsúlyozta Nagy István agárminiszter a Fidesz 29., tisztújító kongresszusán vasárnap.

    A miniszter a magyar gazdáknak mondott köszönetet, amiért a járvány időszakában is helytálltak, így minden nap volt “friss kenyerünk, ételünk és italunk”.
    Kijelentette: a magyar gazdák a munkát mindig elvégezték és a magyar vidék most is készen áll.
    “Van elég erő, van kedv, van akarat és vannak jó célok ahhoz, hogy jövő tavasszal megnyerjük a választást” – hangsúlyozta.
    Értékelése szerint a magyar mezőgazdaságban egy évtizede olyan kedvező folyamatok történnek, amelyek érdemben járulnak hozzá az egész magyar nemzetgazdaság erősödéséhez.
    Szerinte az elmúlt kormányzati ciklusok során a mezőgazdaság látványosan fejlődött, ami a világjárvány ideje alatt is megmutatkozott, hiszen a hazai élelmiszer-termelés sikeresen vette az akadályokat, a megnövekedett igényeket is zökkenőmentesen ki tudták elégíteni. Ebből is látszik, hogy a magyar agrárium ütésálló, és az évről-évre növekvő teljesítményre stabilan támaszkodhatunk – hangoztatta.
    Kiemelte: a kormány a virágzó gazdaságok, kis- és középvállalkozások érdekében dolgozik, amelyek a motorját adhatják falvaknak és kisebb városoknak.
    Azt szeretnék, hogy jó legyen vidéken élni, lehessen ott boldogulni, pozitív jövőképpel rendelkező cégek, elégedett munkavállalók és mind több erős agrárgazdaság építse a jövőt – mondta.
    Jelezte: míg korábban 1500 milliárd forintos volt a vidékfejlesztési keret, addig az idei évtől 2027-ig tartó időszakban 4265 milliárd forintot fordíthatnak erre, háromszorosát a megelőző időszak lehetőségeinek.
    Szerinte ez olyan mozgásteret enged a magyar agrárpolitikának és a vidékfejlesztésnek, amelynek mértéke korábban elképzelhetetlen volt.

Forrás: MTIFotó: Pelsőczy Csaba
Megosztom: