Dr. Nagy István FM államtitkár Fidesz Magyarország Földművelésügyi Minisztérium magyar kormány magyar termőföld védelme Választás 2018

Agrárinfó: Választás 2018, Brexit, Vidékfejlesztés – Fehérvár TV interjúk

Sok embert foglalkoztató kérdésekre adtak választ a héten Székesfehérváron a mezőgazdaság vezető szakemberei – videóinterjúkon, fórumokon és előadásokon keresztül.

Legfőbb téma mindenhol a magyar termőföld védelme volt, de szó esett az eddig elért eredményekről és a megoldandó feladatokról, kihívásokról is. Az agráriumban részt vevők tájékoztatása az elsődleges célja annak az Országjáró Gazdafórumnak, mely március 6-i állomása Székesfehérváron került megrendezésre. Meghívott vendége Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára volt.

Bár szép eredményeket könyvelhet a mezőgazdaság, vannak előtte kihívások.

 mondta a szakpolitikus. A vele készült interjúban a vidékfejlesztési programról, a munkahely-teremtésekről és a tudás alapú mezőgazdaság feltételeiről is említést tesz:

 

A 21. században a 21. századi kihívásoknak meg kell felelni

mondta Jakab István, a MAGOSZ elnöke, az Országgyűlés alelnöke. A beszélgetésben szó esik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) munkájáról, a nemzetközi piacról, digitális technológiákról valamint mindarról az információs háttérről, amit közvetlenül a szakértőktől kaphatnak a gazdák.

Forrás: fehervarmediacentrum

Megosztom: