Kunsziget Nagy István agrárminiszter Országgyűlési képviselői körzetem

Általános Iskola épületenergetikai korszerűsítése Kunszigeten – képgaléria

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat támogatásával szeptembertől felújított épületben kezdődhet meg az új tanév a Kunszigeti Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában.

Az átadó ünnepségen dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: 

ha egy település számára fontos a jövője, akkor az iskolába fektet – így történt ez Kunszigeten is.

Németh Zoltán a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke beszédében elmondta, az iskola feladata, hogy magas szintű és korszerű általános műveltséget adjon, fejlessze a fiatalok gondolkodását, a jellemét, nyelvtudását. 

Hiszen csak a tudás ad jólétet és biztonságos megélhetést

 

Németh Zoltán kiemelte, a politikusok feladata, hogy mindehhez biztosítsák a keretfeltételeket: hogy szép legyen az iskola, jó érzés legyen ide bejönni tanulni és tanítani is. 

Örömmel szavaztam meg jómagam is az anyagi támogatást, hiszen egy erős, jó közösséget támogattunk vele

– mondta Németh Zoltán, aki szerint az épület jövőbe mutató megoldásokkal hívja fel a figyelmet arra, hogy a közeljövő legnagyobb problémájának, a klímaváltozás negatív hatásainak mérséklésére igenis van lehetőség.

Az iskola épületenergetikai korszerűsítése a TOP-3.2.1-15-GM1-2016-00029 azonosítószámú, Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósult meg. Kunsziget önkormányzata a pályázati 68,1 millió forint összeget a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat támogatásával nyerte el.

A beruházás keretében egy korszerű, levegő-levegő hőszivattyúrendszert építettek be, mely két kültéri és 46 beltéri egységgel a legtakarékosabb fűtési módszer. A pályázat tartalmazta a külső szigetelés kivitelezését, a lábazat nedvesség mentesítését, tetőtéri ablakok és bejárati ajtók cseréjét, valamint a födém hőszigetelését, teljes tetőcserét is.

forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

foto: kisalfold.hu

 

Megosztom: