Dr. Nagy István FM államtitkár Dr. Nagy István országgyűlési képviselő Mosonmagyaróvár

Életmesék fotósszemmel – köszöntő beszéd Kerekes István fotóművész kiállításán

„Legyünk büszkék arra a világbajnoki címmel felérő teljesítményre, mely nemcsak Mosonmagyaróvár, hanem az egész magyar közösség díszévé válik” – értékelte a mosonmagyaróvári Kerekes István munkásságát Horváth Imre, a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének elnöke az Életmesék című tárlatának megnyitóján.

 

A Mosonvármegyei Múzeum – Székely Zoltán igazgató szerint – először adott otthont fotóművészeti egyéni kiállításnak, és ez irányba is nyitni szeretne az intézmény. Nagy István parlamenti államtitkár köszöntőjében a mosonmagyaróvári képtár és művészeti alapítvány létrehozásának fontosságát is kiemelte. Megemlítette a fotográfus leghíresebb, a mosonmagyaróvári Flesch-központban is látható Yelena című alkotását, mely világviszonylatban is egyedi eredményt ért el: 6 kontinens 43 országában több mint 300 díjat nyert el.

Nagy István parlamenti államtitkár mond köszöntő beszédet Kerekes István fotóművész kiállításán

A múzeumban április 11-ig látogatható tárlaton a harminc portré- és szociofotó az alkotó elmúlt három évének munkásságából nyújt ízelítőt. Valamennyi kép hazai és nemzetközi fotópályázatokon díjazott vagy többszörösen díjazott. Köztük látható a 36. Magyar Sajtófotó Pályázat „Mindennapi élet” (egyedi) kategóriájának első, második és harmadik díjas alkotása is.

Forrás: Kisalföld – 2018. 03. 06. 

 

Megosztom: