Generációváltás az agráriumban

Folytatjuk a munkát, tovább visszük 1848 örökségét

Szabadságunk szeretetében és szuverenitásunk megvédése érdekében nem ismerünk alkut, belátást vagy érdeket – mondta Nagy István agrárminiszter, szerdán, Budapesten, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapjához kapcsolódó állami kitüntetések és elismerések átadásán.

A tárcavezető emlékeztetett, a szabadságunk ugyanúgy a kultúránk része, mint az anyanyelvünk, az imádságaink, a népdalaink vagy a hagyományaink. Éppen ezért úgy kell védelmeznünk, ahogyan azt 1848-49 hősei tették a forradalomban és a szabadságharcban. Egy olyan nemzet ugyanis a magyar, amely gerincét soha nem roppantották meg a történelmi csapások, mindvégig ugyanaz a szabadságvágyó nemzet maradt, amely békét, egyetértést és szabadságot akart. Pontosan úgy, ahogy 2024-ben.

Fotó: Vermes Tibor

Nagy István kiemelte, egyre kézzelfoghatóbb a brüsszeli bürokrácia lázadása a nemzetek szuverenitás ellen, és zsarnoksága az európai polgárok véleményével szemben. Elegendő csak arra a gazdatüntetés-sorozatra gondolnunk, amely a közelmúltban szinte végigsöpört Európán. Traktorral vonultak utcára az európai gazdák, hogy az unió döntései ellen tüntessenek, amelyek nemcsak az ő megélhetésüket, hanem a teljes régió élelmiszer-biztonságát is veszélybe sodorják – fejtette ki a miniszter.

Hangsúlyozta, míg Európa más államaiban a termelők megszorításokkal szembesülnek, itthon a magyar gazdák támogatásai 2024-ben is biztosítottak. A kormány komplex, a pénzügyi és a jövedelembiztonságot erősítő, a beruházásokat ösztönző agrárpolitikai intézkedésekkel járul hozzá az agrárgazdaság fejlődéséhez, a versenyképesség növeléséhez, az élelmiszerbiztonság megteremtéséhez. Hozzátette, készen állunk arra, hogy folytassuk munkánkat. Minden nap azon dolgozunk, hogy a támogatásokat fenntartsuk, a nehéz időkben minden forintra szüksége van a gazdálkodóknak.

Az elismerésben részesültek listája itt olvasható.

(AM Sajtóiroda)

Megosztom: