Dr. Nagy István FM államtitkár Mosonmagyaróvár

„Űzz sportot a szelektív hulladékgyűjtésből!” – Mosonmagyaróváron is

A természetvédelem és a környezetvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Mosonmagyaróváron, a Bolyai János Általános Iskolában megrendezett játékos szemléletformáló programon március 27-én.

„Űzz sportot a szelektív hulladékgyűjtésből!” – Mosonmagyaróváron is

A szaktárca által megrendezett rendezvény mottója az „Űzz sportot a szelektív hulladékgyűjtésből!” Az Ötkukás Játékok, amely 5 hulladékfajtára utal

  • papír,
  • műanyag,
  • fém,
  • színes üveg, f
  • ehér üveg

a szelektív hulladékgyűjtés témakörével ismerteti meg a gyerekeket, a legfontosabb célja pedig, hogy kialakuljon bennük a környezettudatos szemléletmód.

Ötkukás Játékok a mosonmagyaróvári Bolyai János Általános Iskolában

 

Nagy István a tanulóknak elmondta

a természetvédelem és a környezetvédelem is a Földművelésügyi Minisztérium feladatai közé tartozik. A tiszta levegő és föld elengedhetetlen része a jelenünknek és a jövőknek. Mindehhez pedig a szelektív hulladékgyűjtés is hozzátartozik. A környezet védelmét mindenkor, mindenhol, azaz otthon és az iskolában is szem előtt kell tartani.

Nagy István arról is szólt, hogy mindenkinek szüksége van olyan példaképekre, akiktől tanulni tudunk, ezért is nagyon fontos, hogy erre a rendezvényre ismert és sikeres sportolók,  Kovacsicz Mónika kézilabdázó és Várhidi Péter labdarúgó is eljött.

A rendezvényre ismert és sikeres sportolók,  Kovacsicz Mónika kézilabdázó és Várhidi Péter labdarúgó is eljött.

 

Megosztom: