Kunsziget Országgyűlési képviselői körzetem

150 millió forintos fejlesztés Kunszigeten

Október 3-án délután Kunszigeten közel 150 millió forintból megvalósuló külterületi útfelújítás átadójára került sor. Az eseményt dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője is megtisztelte jelenlétével. A tárcavezető köszöntőjében elmondta:

Folytonos változásban, átalakulásban vagyunk. Ha valami mutatja, hogy hol tartunk, az az utak állapota, mert mutatja az igénybevételt, a forgalmat, a fejlődés lehetőségét és azt is, hogy milyen gazdasági erő van éppen az adott területeken.

Sok száz éven keresztül szolgálták ki ezek az utak azt az igényt ami a mezőgazdasági területek elérését jelentette. A 21. században viszont sok minden változott. Ezeken az utakon ma ugyanúgy helyet kap a kerékpár, a roller, görkorcsolya, mert így változik a világunk. Így kell alkalmazkodni és így kell kiszolgálni azokat az igényeket, amelyek megjelennek ezekben a beruházásokban.

Ez az út összeköti az embert a természettel és olyan lehetőséget hordoz magába, amelyre a 21. századi embereknek szüksége van.

Lendvai Ivánné , Kunsziget polgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy

Ezen a vidéken évszázadok óta mezőgazdasági termelés folyt. Itt termesztették a világhírű petrezsiromot is, amely az 1930-as években jellemezte Kunsziget települését. A ma átadott külterületi útszakasz szorosan kapcsolódik a falu életéhez. A régi, poros, kátyús út a 2012.évi árvízvédelem idején is nagy szerepet játszott, de összekötő út Abdán keresztül Győr városába is.

A településvezető hangsúlyozta:

Az út nemcsak a vidékfejlesztés és a mezőgazdaság számára fontos és hasznos, hanem szervesen hozzátartozik a turisztikai célú beruházás lehetősége is – akár a kerékpáros, akár gyalogos forgalomra vagy a vízi közlekedésre gondolunk. A ma átadott út bekapcsolódik az EuroVelo6  úthálózatba is.

Az új út megépítéséhez Kunsziget 100 millió forint támogatási összeget nyert el, mely további 50 millió forint hozzáadásával nyerte el mai állapotát.

Németh Zoltán a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat nevében köszöntötte a résztvevőket.  A politikus a megye 2019.évi fejlesztéseiről adott rövid áttekintést. Mint mondta:

Intenzív fejlődési időszakot él át Györ-Moson-Sopron megye, hiszen nincs olyan település, ahol ne valósult volna meg a közelmúltban valamilyen fejlesztés. Kunszigeten az elmúlt egy évben is több beruházás valósult meg és a jövő is ugyanilyen biztatónak ígérkezik.

Mindez azt igazolja, hogy amelyik település együtt gondolkodik és dolgozik a megyével és a kormánnyal, ott igazán nagy sikereket érnek el.

Dr. Németh Andrea Győr-Moson-Sopron Megyei Győr Járási Hivatal vezetője és Széles Sándor, Győr-Moson-Sopron megyei kormánymegbízott is jelen volt az eseményen, melyet a helyi óvodások és iskolások műsora valamint a nyugdíjasok kórusa tovább színesített.

..

Forrás: AM Sajtó

Fotó: Bánhegyi István

..

Megosztom: