Agrárminiszter

1956 októbere nemzetünk legnagyobb pillanatai közé tartozik

A történelem már sokszor bizonyította, hogy a magyar agrárium különleges erővel és hittel bír. Ha kell helyt áll az elnyomás elleni harcban, ha kell leküzd világméretű krízishelyzetek okozta válságokat is – jelentette ki Nagy István agrárminiszter az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából átadott elismerések kapcsán, csütörtökön, Budapesten.

A tárcavezető arra emlékeztetett, hogy 1956 az emberi méltóság, az önbecsülés visszaállításának forradalma volt. Az összetartásból egység, az egységből pedig erő született. Olyan erő, ami elsöpörte az elnyomást. A miniszter szavai szerint ma is nagy a felelősség rajtunk: erősnek, egységesnek kell lennünk. Meg kell védenünk mindazt, amit közösen értünk el, az elmúlt tizenegy évben. A magyar nemzet visszaszerzett mindent, amit a kommunisták és a baloldali kormányok elvettek: visszaszereztük a nemzeti szuverenitásunkat, talpra állítottuk a gazdaságunkat, kimásztunk az adósrabszolgaságból, megerősítettük a nemzeti kultúránkat, nemzeti identitásunkat, gyarapítjuk a családokat, építjük az otthonainkat, a falvainkat, városainkat. Most megvan az igazi esélyünk arra is, hogy megnyerjük a szabadságharcot, amit 1956-ban és 2006-ban is vérben fojtottak – tette hozzá.

Kifejtette, a 65 évvel ezelőtti események bebizonyították az egész világ számára, hogy egyetlen, karhatalommal megtámogatott, az emberek jogain átgázoló, kívülről szervezett politikai rendszer sem maradhat fenn hosszú távon az emberek bizalma és támogatása nélkül. Nagy István elmondta, 1956 nem egy egyszeri háború volt, hanem egy nagy háború hősies pillanata. Egy nagy háborúé, ami ma is tart, és ami Magyarország szabadságáról szól. Hiszen mi magyarok ugyanaz a nemzet vagyunk ma is.

A tárcavezető arról is beszélt, hogy nem a gyászt, hanem az önbecsülést, a magyarnak lenni büszkeségét várják tőlünk hőseink. Azt, hogy hűek legyünk az általuk képviselt értékekhez és továbbvigyük azt a hitet, amellyel a magyar nép jövőjéért áldozták életüket. Nagy István arra hívta fel a figyelmet, hogy a tét ismét a magyar mezőgazdaság, a gazdatársadalom és a vidéki polgárság megmaradása és további erősödése, illetve, a szuverenitás, az önrendelkezés, az egészséges, biztonságos magyar élelmiszerek védelme. Ehhez olyan elkötelezett és lelkes emberekre van szükség, akik munkájukat hivatásnak élik meg, és feladataikat szenvedéllyel és szorgalommal látják el. Éppen ezért most azoknak kell köszönetet mondanunk, akik elkötelezetten dolgoznak a magyar agrárium gyarapodásáért, sikereiért, nemzetközi elismertségéért. Ne feledjük, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei azt üzenik nekünk: előre, ne hátra – hangsúlyozta a tárcavezető.

Forrás: AM SajtóirodaFotó: Pelsőczy Csaba
Megosztom: