Mosonmagyaróvár Országgyűlési képviselői körzetem

20 éve töretlen fejlődés a robottechnika iparában

20 éves fennállását ünnepelte szeptember 3-án Mosonmagyaróváron a Wittmann Robottechnikai Kft. A jeles eseményre meghívást kapott Nagy István miniszter, a térség országgyűlési  képviselője is.

A gyárlátogatással egybekötött rendezvényen mutatták be az egyetlen Magyarországon gyártott fröccsöntőgéptípust, a 25-400 To záróerőtartományban elérhető SmartPower szervohidraulikus fröccsöntőgépet és gyártását.

A megjelent vendégeket Nagy István is köszöntötte. Beszédében nem csak a cég jelen teljesítményeire tért ki, hanem a 20 évvel ezelőtti gazdasági együttműködést is felidézte:

A Wittmann cég 20 éve egy teljesen új iparágat honosított meg Mosonmagyaróváron, hiszen akkor a robottechnika, a precíziós eljárások mind újak voltak a városban. Ezzel együtt kiváló emberekkel, mérnökökkel, fejlesztési szakemberekkel is gyarapodott a város. A cégen túl ez egy rendkívül fontos hozzáadott értéke Mosonmagyaróvárnak.

Nagyon örülök, hogy a vállalat meglátta a lehetőséget a városban és megjelenésük pozitív hatással volt Mosonmagyaróvárra és a térségre egyaránt. Az elmúlt évek bizonyítják, hogy a merész nemzetközi szintű kezdeményezőkészség és a helyi erőforrások találkozása a stabil fejlődés mellett értékes innovációt hozhat létre.

Be kell látnunk, hogy a technikai fejlődés ma már nem egy lehetséges irány, hanem az egyetlen irány, amelyet követhetünk, mivel ez a fennmaradás alapja: legyen szó egy vállalat, vagy az egész magyar vidék sorsáról.

Csak az tud ma sikeres lenni, aki képes fejleszteni, modernizálni, képes a jövőbe invesztálni. Az agrárium is ugyanezt a pályát járja be, hiszen a precíziós technológia ma már társadalmi elvárás.

Gratulálok a Wittmann cég eddig elért sikereihez és sok sikert kívánok a következő fejlesztésekhez!

Dr. Werner Wittmann, a Wittmann Robottechnika Kft. tulajdonosa ünnepi beszámolójában külön hangsúlyozta köszönetét a város vezetőségének. Mint mondta:  

Fontos és sikeres döntés volt, hogy Mosonmagyaróvárra jöttek céget alapítani. A Wittmann csoportnak Magyarország az egyik legfontosabb telephelye, ahol nagyon jó gazdasági környezetben tudnak fejlődni.

A tulajdonos kitért arra is, hogy a 20 év alatt közel 20 millió eurós beruházást vittek véghez és a következő években további fejlődés várható. Ehhez már újabb telephelyet is vásároltak a városban.

dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár város polgármestere is a város gazdasági potenciálja és a Wittmann cég kapcsolatát erősítette megnyitó gondolataiban.

Mosonmagyaróvár gazdasága igen erős, éppen az ilyen cégeknek köszönhetően, mint a Wittman Robottechnikai Kft. A város vezetése azon dolgozik, hogy ez a gazdasági potenciál megmaradjon. Minden lehetőséget próbálunk megragadni, ahol a fejlesztés ilyen szempontból lehetővé válik.

Örülök annak is és külön köszönettel tartozom azért, hogy a cég komoly gondot vesz le a város válláról akkor, amikor jelentős szponzorációval, mecénási munkával segíti a városi sport és kulturális életet. Ez a fajta együttműködés az, ami sikerre visz céget és várost egyaránt.

..

Forrás: AM Sajtó

Fotó: Bánhegyi István

..

Megosztom: