Agrárminiszter Agrárminisztérium agrárpolitika

A külkereskedelmi többlet több mint felét az agrárium teszi ki

Nagy István Agrárminiszter a mezőgazdasági és környezetügyi szakdiplomaták találkozóján, hétfőn az Agrárminisztériumban
Kijelentette:

A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek külkereskedelme évről évre nagymértékben hozzájárul a nemzetgazdaság pozitív egyenlegéhez.

Az eseményen az agrárminiszter arra hívta fel a figyelmet, hogy az agrár-környezetvédelmi területen jelenleg 13 állomáshelyen lát el feladatot szakdiplomata a legfontosabb partnerországainkban. Nagy István emlékeztetett: az utóbbi három évben az élelmiszergazdasági export értéke folyamatosan évi 8 milliárd euró fölött alakult.

Nagy István az agrár attasék találkozóján

A tárcavezető szerint ahhoz, hogy az export tovább nőjön, megfelelő árualap, és ehhez kapcsolódó magas hozzáadott értékkel bíró beruházások is szükségesek. Hangsúlyozta: az agráriumban minden intézkedés meghozatalát a hatékonyság növelése is meghatározza.

Attasé találkozó az Agrárminisztériumban

Támogatjuk a feldolgozóipar beruházásait, és célunk az öntözött területek nagyságának kétszeresére történő növelése – emelte ki Nagy István.

A tárcavezető arról is beszélt, hogy minden olyan országban, ahol jelentős gazdasági többletet szeretnének elérni, jelen vannak az agrár-szakdiplomaták. Az agrárminiszter fontosnak nevezte, hogy a szakemberek a mai, Budapesten megrendezett találkozón megosszák egymással a tapasztalataikat, ezzel is segítve egymást és a szaktárca munkáját.

..

Forrás: AM Sajtóiroda

Fotó: Fekete István

..

Megosztom: