Agrárminiszter

A magyar nemzetet a múltja kötelezi

A kivívott szabadság nem csak, hogy nem ajándék, azért ma is küzdeni kell – jelentette ki Nagy István agrárminiszter az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Évfordulója alkalmából tartott állami kitüntetések átadásán, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtárban.

A tárcavezető beszédében arra hívta fel a figyelmet

az a nép, amelyik egy csöpp vért sem hullajtott a szabadságért, nehezen tudja azt megbecsülni.

Nagy István szerint 171 évvel ezelőtt megmozdult az ország, a magyar nép hitt benne, hogy újra saját sorsát veheti kezébe, és elkezdheti az ország építését.

Hozzátette: aki nem tett érte semmit, aki ajándékul kapta, s meg is unta, az soha nem fogja megtudni, mi a szabadság.

A miniszter kiemelte:

a nemzetek életében olyan fogalmaknak van értelme, mint bátorság, merészség, ideákhoz való ragaszkodás. Mi ezért ragaszkodunk a nemzetek Európájához. Tanultunk 1848 valódi jelentőségéből, nemzeti identitásunkat továbbra is meg kell őriznünk, ez pedig csak az értékőrző nemzetállamok Európájában lehetséges.

Nagy István arról is beszélt, hogy mi magyarok, ahogy 1848-ban, úgy ma is szép szóval állunk ki függetlenségükért és kérjük a Birodalmat, hogy változtasson, mert veszélyben van a biztonságunk, a szabadságunk, a keresztény kultúránk.

A tárcavezető aláhúzta, eljött a mi 48-unk, és szükség lesz mindenkire Magyarország és Európa védelmében, ugyanis a tavaszi hadjárat legfontosabb ütközete a májusi európai parlamenti választás lesz.


1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Évfordulója alkalmából tartott állami kitüntetések átadása

A miniszter a megemlékezésen túl örömteli kötelességnek nevezte, hogy elismerésünket fejezzük ki mindazoknak, akik kimagasló szakmai munkájukkal járultak hozzá nemzetünk gyarapodásához és a magyar agrárium megerősödéséhez.

Forrás: AM Sajtóiroda

Fotó: Pelsőczy Csaba

Megosztom: