Agrárminiszter Agrárminisztérium

A magyarságunkért harcolni mindig érdemes

Nagy István agrárminiszter a mohácsi csata 493. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésen, csütörtökön kijelentette:

Ma is fontos, hogy emlékezzünk a mohácsi csatára, és felidézzük, hogy a magyar történelem egyik legtragikusabb kimenetelű csatáját vívta a nemzet Mohácson.

Nagy István kifejtette, a Mohácsi Nemzeti Emlékhely, a szemünk elől rejtőzködő tömegsírok csendes gyásza ráébreszti a látogatókat, hogy becsüljük meg jobban a lehetőségeinket, így nyugodtan és békében építkezhetünk a harmadik évezred kezdetén. A tárcavezető szerint, a történelem arra tanított minket, hogy mi, magyarok nem engedhetjük meg magunknak a széthúzást. Véleményünket ma is sokszor egyedül képviseljük Európában, de, ha az ország biztonsága, a nemzet megmaradása a tét, akkor nem bízhatjuk másra a döntést – emlékeztetett Nagy István.

Jelenleg a környéken található természeti kincseink, történelmi emlékeink, régészeti örökségünk, a tájképi és kultúrtörténeti értékek, a védett gyepterületeken legelő őshonos állatfajták egytől-egyig a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság ökoturisztikai kínálatát gazdagítják. A tárcavezető emlékeztetett, a nemzeti park folyamatos fejlesztései, beruházásai a csata közeledő 500. évfordulójának méltó megünneplését is előkészítik.

Hangsúlyozta: az igazgatóság létesítményeinek száma dobogós helyre emeli a nemzeti parkot, ahol egy arborétum, három látogatóközpont, öt bemutatóhely, hat idegenforgalmi hasznosítású barlang és huszonhét tanösvény nyújt tartalmas felüdülést és élményekben gazdag ismeretszerzést a kiránduló családoknak, iskoláknak, turistáknak. Emellett az emlékhely látogatóinak száma évről-évre növekszik, csaknem egy évtized alatt 65 százalékkal emelkedett.

..

Forrás: AM Sajtóiroda

Fotó: Fekete István

..

Megosztom: