Agrárminiszter Agrárminisztérium Környezetügy Nemzeti parkok

Átadták Habsburg Frigyes megújult millenniumi pavilonját

Átadták az 1896-os Ezredéves Országos Kiállítás egyik ékét, Habsburg Frigyes főherceg felújított millenniumi pavilonját a Gemenc Zrt. ökoturisztikai központjában, a Tolna megyei Pörbölyben szerdán.

    Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az eseményen azt mondta, hogy a beruházás értékmentés, értékmegőrzés és értékfelmutatás, továbbá jól rávilágít a vadgazdálkodási, valamint a vadászati kultúra egységére, a természeti és kulturális értékek megőrzésének fontosságára.
    Nagy István agrárminiszter közölte: a vadászkastélyt mintázó pavilon az egyetlen, amely teljes egészében fennmaradt az ezredéves kiállítás több száz épülete közül, és mostantól a gímszarvasok életét bemutató Legenda és valóság: a gemenci gímszarvas elnevezésű kiállításnak ad otthont.
    Kovács Zoltán, a 2021-es Egy a természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos közölte, hogy az épület „maga az élő történelem”, és „számos megpróbáltatáson ment keresztül”, mire visszanyerte eredeti funkcióját.

Forrás: MTIFotó: Pelsőczy Csaba
Megosztom: