Dr. Nagy István FM államtitkár Földművelésügyi Minisztérium Választás 2018

Holnap hiányozni fog a ma elmaradó fejlesztés… – Nagy István rádióinterjúja a KARC FM műsorán

Gondban lesz, aki most nem fejleszt a mezőgazdaságban – így fogalmazott a Karc FM-en a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára. Nagy István azt mondta:

a magyarországi gépgyártók vagy a kutató-műhelyek ugyanabba az irányba tartanak, amit a gazdálkodók és a jelenlegi agrárkormányzat is ösztönöz.

A politikus szerint ma minden ágazati szereplő arra a kérdésre keresi a választ, hogy hogyan lehet minél korszerűbb technológiát kifejleszteni. A folyamat világszinten zajlik, amiben Magyarország sincs lemaradva, de erős versenyben van. Nagy István hangsúlyozta:

a modern, precíziós eszközök alkalmazásával költséghatékonyabbá, jövedelmezőbbé válik a gazdálkodás, noha a fejlesztés először befektetést igényel. A gazdálkodók új generációja számára már természetessé kell válnia a XXI. századi technológiák alkalmazásának.

Szerinte az ágazat szakképzésében ezért is kellett gyakorlatorientáltabbá tenni az ismeretanyag elsajátításának folyamatát.

Pelyach Gergely interjúja.

 
[mixcloud https://www.mixcloud.com/karcfm/holnap-fog-hiányozni-a-ma-elmaradó-fejlesztés-hangoló-2018-02-08-1/ width=100% height=400 [/mixcloud]

[mixcloud height=”120″ width=”600″]https://www.mixcloud.com/karcfm/holnap-fog-hiányozni-a-ma-elmaradó-fejlesztés-hangoló-2018-02-08-1/ width=100% height=120 hide_cover=1 light=1[/mixcloud]

Megosztom: