Mosonmagyaróvár Országgyűlési képviselői körzetem

Iparos Székház átadás Mosonmagyaróvár

Szeptember 20-án került sor a felújított székház ünnepélyes felavatására, amelyen jelen volt Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője is.

Az összefogás szép példájaként újult meg mára az iparos székház Mosonmagyaróváron. A Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület kitartó és következetes munkája eredményeként két éve kapta vissza székházát. Már akkor megfogalmazódott a cél: igazi családi otthont, valódi élettel teli intézményt szeretnének létrehozni.Egy becsületbeli ügy végére tettünk ma pontot – mondta köszöntőjében a miniszter.

A 111 éve alakult egyesület három évtizedig küzdött azért, hogy saját székháza legyen. 1939-ben aztán valóság lett a vágyból, de nem sokáig örülhettek tulajdonuknak, elvették tőlük. 1991-ben aztán a tulajdonjogot visszakapták, de nem vehették birtokba az épületet. A használati jogot csak két éve kapták meg.

Az egyesület tagjai példát adtak a munka közösséget kovácsoló voltából. Köveket raktak, egyiket a másikra, s építkeztek. Lelkiekben is. Megmutatták, hogy mit ér a munka becsülete. Példát adtak a fiataloknak.


A székházavatón több száz iparos, szakmát tanuló fiatal jelent meg, de
megtisztelték jelenlétükkel az eseményt a megye vezetői, az egyházak
képviselői, s jelen volt Mosonmagyaróvár polgármestere is.

..

Forrás: AM Sajtó

Fotó: Bánhegyi István

..

Megosztom: