M15 út átadás Országgyűlési képviselői körzetem Rajka

Iparterület felé vezető út átadása Rajkán – képgalériával

Több mint 150 millió forintból épített utat iparterületének fejlesztéséhez a rajkai önkormányzat. A beruházást szeptember 28-án adta át hivatalosan dr. Nagy István agrárminiszter, országgyűlési képviselő és Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke jelenlétében.  
A rajkai iparterület fejlesztéséhez szükséges út kiépítésére pályázott és nyert 181 millió forint támogatást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban Rajka önkormányzata. 
 
Nagy István beszédében elmondta:
 

Látnunk kell, hogy nemcsak egy utat jelent mindez, hanem ennél sokkal többet.

Ha a történelmet nézzük és a gazdaság fejlődését, akkor láthatjuk, hogy ahol vasút ment, ahol a vasúti megálló volt, ott városok nőttek ki. Majd a később, ahol autópálya építés történt, ott szárnyalni kezdett a gazdaság, s vonta maga után az egész térséget.

Egy településen belüli út is nagy jelentőséggel bír, de igazán akkor tudjuk élhetővé tenni a településeket és további gazdasági előnyhöz juttatni, ha annak  szélén is le tudjuk vezetni a gazdasági és ipari forgalmat. 

Jelen beruházás kapcsán elmondható és öröm is az itt lakók számára,hogy a Rajkai Önkormányzatnak van jövőképe. Ez az önkormányzat nem  hagyja magát megnyugtatni, hogy majd csak egyszer megvalósul valami, hanem valóban sorra meg is történnek a fejlesztések.

Így a jó hír, hogy az elkövetkező egy esztendőben többször is fogunk találkozni.egymással, sokkal nagyobb volumenű beruházásokkal kapcsolatban.

Az 1725 méteres út megépítésével szilárd burkolatú kapcsolat létesült a meglévő ipari terület és a falu között. 
 
 
A faluvezető szerint a részben önkormányzati tulajdonban lévő iparterületükön így további vállalkozások is megtelepedhetnek.
 
Kiss Vince rajkai polgármester elmondta:
 
gondot jelentett eddig, hogy az iparterületen működő autóipari vállalkozáshoz kavicsos, közvilágítás nélküli úton lehetett eljutni. Ezen a már említett TOP-os pályázat segített. Példaértékű, hogy az elnyert 181 millió forintnál kedvezőbb áron, mintegy 150 millió forintból sikerült elvégezni a munkát.
 
 
 
Németh Zoltán üdvözölte a beruházást, mely további munkahelyeket teremthet.
 
Ezúttal adták át a Víztorony utcát is, ahol a közvilágítás kiépítésére a Belügyminisztérium nyújtott közel 23 millió támogatást. Ezt a helyi önkormányzat 7 millióval egészítette ki.
 

 

 

 

 

Megosztom: