Agrárminisztérium budapesti Nemzeti Lovarda

Magyar díjugrató ezüstérem a Nemzetek Díján

A magyar csapat a második helyen végzett az eddigi legrangosabb hazai díjugrató viadal vasárnapi záró- egyúttal főszámában, a 200 ezer euró összdíjazású Nemzetek Díján.

Budapest, 2018. augusztus 12.
A késõbbi második helyezett magyar válogatott tagja, Krucsó Szabolcs versenyez Chacco Blue II nyergében a Nemzetek Díjáért az eddigi legrangosabb magyarországi díjugrató versenyen a budapesti Nemzeti Lovardában 2018. augusztus 12-én.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

 

A viadal oldala szerint a csapatversenyben minden nemzet négy-négy lovast indított a 160 centiméteres akadályokkal tűzdelt pályán, melyen kétszer kellett végigmenni. A versenyzőknek a kettes- és a hármasugrással együtt 15 erőkifejtést kellett lehetőség szerint hibátlanul megoldaniuk, és mindkét körben a három-három legjobb eredmény számított a csapat eredményébe.

 

Budapest, 2018. augusztus 12.
A késõbbi második helyezett magyar válogatott tagja, ifj. Kövy András versenyez Heuréka 22 nyergében a Nemzetek Díjáért az eddigi legrangosabb magyarországi díjugrató versenyen a budapesti Nemzeti Lovardában 2018. augusztus 12-én.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

    

Az osztrák lovasok kiemelkedtek ezen a napon, ugyanis verőhiba nélkül zártak. A Horváth Balázs, ifj. Szabó Gábor, Krucsó Szabolcs, ifj. Kövy András összeállítású magyar válogatott három akadályt vert (12 hibapont), csakúgy mint a norvég csapat, ám a rivális időtúllépés miatt is kapott egy hibapontot, így a magyarok mögé szorult.

 

Budapest, 2018. augusztus 12.
A késõbbi második helyezett magyar válogatott tagja, Horváth Balázs versenyez Zordon nyergében a Nemzetek Díjáért az eddigi legrangosabb magyarországi díjugrató versenyen a budapesti Nemzeti Lovardában 2018. augusztus 12-én.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

    A második hely – a magyar szövetség tájékoztatása szerint – egyúttal azt is jelenti, hogy a csapat kijutott a Nemzetek Díja sorozat döntőjére, amire korábban nem volt példa. A finálét Barcelonában rendezik október 5. és 7. között.
    A győztes csapat 64 312,5 eurót kapott, míg a hazai négyes 40 312,5 eurót.

Budapest, 2018. augusztus 12.
A késõbbi második helyezett magyar válogatott tagja, ifj. Szabó Gábor versenyez Timpex Bölcsész nyergében a Nemzetek Díjáért az eddigi legrangosabb magyarországi díjugrató versenyen a budapesti Nemzeti Lovardában 2018. augusztus 12-én.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

    A felújított Nemzeti Lovardában rendezett, 425 ezer euró (136 millió forint) összdíjazású négynapos, ötcsillagos viadalon a nyolccsapatos Nemzetek Díja volt a legfőbb esemény.

Forrás: mti

 

Megosztom: