környezet- és természetvédelem Nagy István agrárminiszter újfehértói meggy Zsindelyes Cottage

Megnyitott a Zsindelyes Cottage, Érpatakon – képgalériával

Családi beruházásban épült turisztikai komplexumot adtak át a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Érpatak határában június 29-én.

 A 600 millió forintból felépített, Zsindelyes Cottage-nak elnevezett épületegyüttes avatóünnepségén Nagy István agrárminiszter azt mondta:

a cottage-ra nincsen még olyan magyar szó, amely azt a vidéki életérzést fejezné ki, amelyre egy 21. századi stresszes és nyüzsgő városban élő embernek szüksége lehet. A cottage egy nyugodt, kikapcsolódást biztosító hely, amely egyszerűségével, békességével és alapvető értékeivel igyekszik bemutatni a táj gasztronómiáját

    fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária

A Zsindelyes Cottage látogatói megismerhetik egyebek között a környék egyik leghíresebb termékét, az újfehértói fürtös meggyet, valamint a belőle készült – földrajzi eredetvédettséget és európai uniós oltalmat egyaránt élvező – meggypálinkát.
    

Papp József, a beruházó Zsindelyes Tanya Kulturális Értékeinek Megóvásáért Alapítvány elnöke, az érpataki Zsindelyes Pálinkafőzdét és a Zsindelyes Kóstolóházat üzemeltető cég tulajdonosa elmondta, 2008-ban adták át a pálinkafőzde közelében megépült kóstolóházat, majd – az angol vidéki gazdaság, a cottage mintájára – létrehozták a helyben megtermelt alapanyagokat felhasználó gasztronómiára, a nyugodt környezetre és a közvetlen vendéglátásra épülő turisztikai komplexumot.
   

Zsindelyes Cottage, Érpatak

 

A hét egységből álló cottage-ban a kóstolóház mellett kisebb és nagyobb rendezvényeket megtartására alkalmas fogadó, kápolna, négy faház és egy apartman, a pálinkafőzést bemutató terem, egy száztíz fás meggyliget, valamint egy mesterséges tó kapott helyet.
    

Az eseményen Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) elnöke, az Országgyűlés alelnöke köszöntőjében a beruházó Papp és Kecskés családot méltatva azt hangsúlyozta, hatalmas erő és kreativitás kell ahhoz, hogy egy vállalkozó vagy gazdálkodó helyben fellelhető értékekre támaszkodva találja meg a lehetőségeket és a boldogulást, és ezen keresztül segítse egy térség felemelkedését.
    

Seszták Miklós, a Kárpát-medencei gazdaságélénkítő programok és összehangolt fejlesztési feladatok, valamint turisztikai fejlesztések koordinációjáért felelős kormánybiztos beszédében leszögezte: igenis lehet a „három aranykoronás” nyírségi homokon minőségi turisztikai kínálatot létrehozni.
    A tizenegy alkalmazottat foglalkoztató komplexumban a tervek szerint esküvőket, családi rendezvényeket, céges összejöveteleket egyaránt tartanak majd.

forrás: mti

Turisztikai komplexumot átadása Érpatakon – hivatalos szalagátvágás

 

Megosztom: