Agrárminisztérium Nagy István agrárminiszter

Szorosabb agrárdiplomácia Magyarország és Vietnam között – videóval

Az Agrárminisztérium szombati közleménye az MTI-vel, Nagy István miniszter vietnami látogatásáról beszámolva.

Dinamikusan bővült a külkereskedelmi forgalom a mezőgazdasági termékek területén Ázsiában az elmúlt években

Szorosabb agrárdiplomáciai és gazdasági kapcsolatokat épít hazánk Vietnammal

A tárca közleménye szerint Nagy István erről egy magyar-vietnami baromfitenyésztési üzem ünnepélyes alapkőletételén beszélt, azt hangsúlyozva, hogy

Magyarország számára az ázsiai piac komoly erőforrást jelent, ezért alakítanak ki szoros agrárdiplomáciai kapcsolatokat Vietnammal. 
    A tenyésztési és keltetési létesítmény a magyar Mastergood Kft. és helyi partnere befektetésével épülhet meg. A komplexum várható bekerülési értéke 12,5 millió euró lesz. Ennek több mint felét – 60 százalékát – a magyar gép és technológiagyártók fogják biztosítani – írták a közleményben.

 

 

Nagy István hivatalos vietnami útja során egyeztetést folytatott Nguyen Xuan Cuong mezőgazdasági miniszterrel, akivel többek között agrárgazdasági, állat- és növényegészségügyi, erdészeti, valamint élelmiszerbiztonsági kérdésekről tárgyaltak. 
    A két miniszter megállapodott abban, hogy további lehetőségek nyílhatnak a magyar cégek számára Vietnamban az erdészet és a sertésszektor területén.

Nagy István agrárminiszter a magyar-vietnami baromfitenyésztési üzem ünnepélyes alapkőletételén Vietnamban

   

 A csaknem 100 millió lakosú ázsiai országban a korábbi évtizedekben sikeres együttműködés volt a baromfiágazatban. A mostani látogatással a magyar hivatalos és vállalati szféra számára is új lehetőségek nyílnak meg az ASEAN országok piaca felé.

forrás: kormany.hu

Séta a vietnami piacon

 

Megosztom: