Agrárminiszter Dr. Nagy István országgyűlési képviselő Mosonmagyaróvár Országgyűlési képviselői körzetem

Multifunkcionális Ovi-Sport pálya átadó Mosonmagyaróváron

2018. október 25-én került átadásra Mosonmagyaróváron, a város második multifunkcionális ovi sportpályája, ezúttal az Ostermayer Óvodában. A létesítmény az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány kivitelezésében a helyi önkormányzat önrész vállalásával és társasági adó felajánlásával valósult meg. 

A hivatalos átadó ünnepségen dr. Nagy István országgyűlési képviselő, agrárminiszter is tiszteletét tette. Köszöntő beszédében kiemelte:

Minden olyan dolog, amely az életünkben meghatározó lesz, az gyermekkorban történik velünk. Amit akkor elfogadunk, megtanulunk és természetesnek tartunk, az egész életünkre hatással lesz..

Jelenleg 315 Ovi-Sport pálya készült már el az országban. Büszkék lehetünk Mosonmagyaróvárra, hogy itt már a második létesítményt adhatjuk át. Köszönjük az Ovi-Sport Közhasznú Alapítványnak, hogy lehetővé tette, hogy pályázhassunk és köszönet a támogatónak, a Junkerwerk Linder GmbH + Co. KG részére, hogy anyagilag is biztosította azt a lehetőséget, hogy ez megvalósuljon. 

Kevés olyan befektetés van, ami ennél jobban megtérül, hiszen a gyermekekben van az a lehetőség, ami a jövő városát fogja majd építeni. 

Minden olyan dolog, amely az életünkben meghatározó lesz, az gyermekkorban történik velünk.

 

Az Ovi-sport Közhasznú Alapítvány a pályázat alapján nem csak eszközöket, hanem az óvodapedagógusok képzését is vállalta. A gyerekek számára így lehetőség nyílik új sportágakkal, új eszközökkel és módszerekkel játékos formában megismerkedni.

dr. Árvay István polgármester beszédében így fogalmazott:

Minden oktatási intézményt úgy kell megvalósítanunk, hogy az a városlakók legnagyobb épülésére szolgáljon. A mosoni városrész egyik legkiemelkedőbb óvodája az Ostermayer Óvoda, hiszen itt legjobb az infrastruktúra, itt kapják a gyermekek a legjobb tanítást és innen indulhatnak majd iskolába a legnagyobb hozzáadott értékkel az óvodások.

Kevés olyan befektetés van, ami ennél jobban megtérül, hiszen a gyermekekben van az a lehetőség, ami a jövő városát fogja majd építeni.

 

Ezt követően dr. Molnár Andrea, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke mutatta be az alapítvány tevékenységét. 

Az Alapítvány elsődleges és tartós közérdekű célja, hogy működésével támogatást tudjon nyújtani az óvodás korú gyermekek mozgásához, képességeinek fejlesztéséhez, sportolásához, utánpótlás neveléshez.

 

KÉPGALÉRIA:

 

Fotó: Bánhegyi István

 

Megosztom: