Földművelésügyi Minisztérium

Nagy István, felkért agrár- és vidékfejlesztési miniszter – nyilatkozat

Mindenekelőtt szeretném megköszönni Orbán Viktor miniszterelnök úr bizalmát. Óriási megtiszteltetés számomra, hogy miniszterként részt vehetek a negyedik Orbán-kormány működésében. 

Az agrárium nem „csupán” munka számomra, hanem az életem. Egy nyírségi tanyára születtem  és ez az egész életemre jelentősen kihat.

Állategészségőrként érettségiztem Debrecen-Pallagon. Dolgoztam fejőtehenészként majd Mosonmagyaróváron az Agrártudományi Egyetemen szereztem  az agrármérnöki diplomámat, később a PhD doktori  fokozatomat is. Egyetemi oktatói pályafutásomat megszakítva lettem polgármester majd országgyűlési képviselő.

Dolgoztam az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának tagjaként, mostanáig a Földművelésügyi Minisztérium miniszterhelyetteseként.

Méhész vagyok, a családi méhészetemben dolgozom.

Az idei tavasz az agrártárcánál is megújulást hoz.

Munkámat „Az aratni való sok, de a munkás kevés. Kérjétek hát az aratás urát, küldjön munkásokat az aratásra„ bibliai iránymutatás szerint kívánom végezni.

A magyar mezőgazdaság a természet és környezetvédelem óriási kihívások elé néz. Mindannyiunk tudására, munkájára szükség lesz, hogy elvégezzük az előttünk álló feladatokat.

 

Megosztom: