Agrárminiszter Agrárminisztérium

Sokkal tudatosabban kell együtt élnünk a környezetünkkel

Nagy István agrárminiszter, hétfőn az ausztriai Illmicben az Európai Zöld Öv Program keretében megrendezett konferencián kijelentette:

Jó látni azt a csodát, ahogyan a természet nem tűri a határokat, hanem azokon átívelve összeköt minket.

A rendezvényen a miniszter arról emlékeztetett, hogy minőségi élethez hozzátartozik a zöld környezet. A tárcavezető szerint hiába élünk egyre inkább városokban, mégis csak visszavágyunk a természetbe. Nagy István kiemelte: jó látni azt, hogy a környezet hogyan találja meg azokat az elhivatott szakembereket, akik a határ két oldalán át képesek együtt dolgozni és elhivatott szakmai munkájukkal egy olyan életteret teremteni, amire Magyarország és Ausztria is büszke lehet. Az együttműködésre jó példa a Fertő-tónál, a határ két oldalán lévő nemzeti park közötti kapcsolat, amit tovább kell erősíteni.

Nagy István Illmicben

Hangsúlyozta: előremutató lenne egy olyan átfogó nemzetközi együttműködés is, ami a Duna-Dráva-Mura ökoszisztémája által érintett öt országon alapulna. A miniszter elmondta, az éghajlatváltozás okozta kihívásokra együtt kell megoldásokat találnunk. Kifejtette: közös feladatunk az emberekkel megismertetni, hogy változatlan formában nem lehet az eddigi életformánkat fenntartani. Hozzátette: a megoldást a természet adhatja meg, az erdők telepítésével ugyanis mérsékelni lehet a növekvő hőmérsékletet.

forrá: AM Sajtóiroda

Fotó: Fekete István

Megosztom: