Agrárminiszter külgazdasági kapcsolatok

Szélesedő nemzetközi agrárkapcsolatok

A mezőgazdasági kapcsolatok fejlesztéséről tárgyalt Kolumbia és Argentina nagykövetével Nagy István agrárminiszter Budapesten.

Nagy István a Carmenza Jaramillo Gutiérrez kolumbiai nagykövettel folytatott tárgyaláson üdvözölte Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ és Kolumbia együttműködését a kutatás-fejlesztés és az innovációs tevékenységre vonatkozóan. 

A miniszter a legfontosabb feladatnak hazánk és Kolumbia közötti kereskedelmi kapcsolatok fellendítését nevezte.

Nagy István és Maximiliano Gabriel Gregorio Cernadas argentin nagykövet egyetértett abban, hogy hazánk és Agrentina közötti agrárkapcsolatokat szorosabbra fűzik.

Az agrárminiszter a nagyköveteknek jelezte, hogy szeptemberben rendezik meg Budapesten az Országos Mezőgazdasági Élelmiszeripari Kiállítást és Vásárt, amely kiváló alkalmat teremt az agrárkapcsolatok élénkítésére, valamint a további együttműködési lehetőségek feltárására.

Nagy István azt is elmondta, hogy szintén Budapesten tartják október 15-17. között a Víz Világtalálkozót, valamint október 17-18. között kerül megrendezésre a 4. Magyarország-Latin-Amerika Fórum, melynek középpontjában a mezőgazdaság áll.

..

Forrás: AM Sajtóiroda

Fotó: Fekete István

Megosztom: