agrárkonferencia Agrárminiszter Agrárminisztérium agrárpolitika

Szlovéniában tárgyalt Nagy István agrárminiszter

Nagy István agrárminiszter a szlovéniai Ptuj városában tartott nemzetközi konferencián a tudástranszfer és innováció mezőgazdaságban betöltött szerepéről, valamint az AKIS rendszer jövőjéről elmondta:

Az európai mezőgazdaság csak az innovatív gyakorlatok és új technológiák elsajátításával képes versenyezni más régiókkal. Magyarország ezért is fogadta el Európában elsőként nemzeti Digitális Agrár Stratégiáját.

A miniszter kifejtette, meg kell találni azokat az eszközöket, amelyekkel motiválni lehet a gazdálkodókat. Ebben elsősorban a Kutatási,fejlesztési és az innovációt elősegítő környezet kialakítása lehet a megoldás.

Nagy István nemzetközi konferencián vett részt Szlovéniában

A miniszteri konferencia margóján Nagy István kétoldalú megbeszélést folytatott Dr. Aleksandra Pivec szlovén miniszterrel. A tárgyaláson a két miniszter megállapodott a magyar és szlovén méztermelők közös európai érdekképviselete melletti fellépésben. Nagy István szorgalmazta a szakmai kapcsolatok erősítését az erdészet területén, és jelezte, a multilaterális együttműködések mellett idén ősszel a kétoldalú munkacsoportot is összehívja Budapesten.

Nagy István Dr. Aleksandra Pivec szlovén miniszterrel tárgyal

A tárcavezetők röviden egyeztettek Magyarország és Szlovénia mezőgazdasági kapcsolatainak egyéb kérdéseiről, így a magyar és szlovén agrárcégek kölcsönös lehetőségeiről, az afrikai sertéspestis európai aktualitásairól, valamint a nagytestű ragadozók ügyében.


..

Forrás: AM Sajtóiroda

Fotó: Pelsőczy Csaba

..

Megosztom: