Bezenye Országgyűlési képviselői körzetem

Több mint 273 millió forint értékű fejlesztés valósult meg Bezenyén

Október 2-án adták át a bezenyei Ipari Park területét, melyre a település 220 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott. Az átadón dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője is jelen volt.

Nagy István köszöntőjében a térség gazdasági jelentőségéről beszélt. Mint mondta:

A vidékfejlesztésért is felelős tárca minisztereként és a térség országgyűlési képviselőjeként is örömmel tölt el, hogy a több mint 273 millió forint értékű fejlesztés hozzájárul:

  • a térség tőkevonzó képességének erősítéséhez, a helyi gazdaság élénkítéséhez,
  • a helyi munkahelyek bővüléséhez,
  • ezáltal segíti a vidék népességmegtartó képességét, hogy több generáció találjon megélhetést és boldogulást a szülőhelyén. Összességében lehetővé teszi a vidéki életszínvonal emelését.
  • A meglévő vállalkozásokat a betelepülésre, korszerűbb és versenyképes költségű telephely választására sarkallja, ezáltal motiválja további fejlesztésekre.

Az ipari park kialakítása tehát számos pozitív hatást generál: a vállalatok betelepülésével nő a foglalkoztatás, a technológiai fejlődés, az innováció iránti nyitottság erősödik és innovációs teljesítmény javul, az ipari kibocsátás fokozódásával növekvő adóbevételekhez juthat a település. Ezek a multiplikátor hatások érvényesülnek a mostani projekt esetében is.

A beruházás sikerét az is előrevetítette, hogy a terület:

  • kedvező geopolitikai adottságokkal rendelkezik,
  • kiváló a közlekedési infrastruktúra,
  • közel vannak a transz-európai közlekedési folyosók.

Itt az ideje, hogy folytassuk a fejlesztéseket a térségben, új lehetőségeket keressünk. Egy olyan úton haladunk, amely közelebb visz minket egy tudásalapú, innovációra építő, versenyképes és sikeres magyar vidéki gazdaság és társadalom felé. Kívánom, hogy együtt haladva tapossuk ki ezt az ösvényt.

Kammerhofer Róbert  Bezenye polgármestere az átadón arról beszélt, hogy

több éves lobbitevékenység előzte meg a siker létrejöttét. Ez az Ipari Park a község jelenét és jövőjét is jelenti. Az itt élő lakosok számára munkalehetőséget és a fejlődést segíti elő.

Továbbá megköszönte a kormány támogatását, mely nemcsak a jelen projektre, hanem az elmúlt 5 év beruházásaira vonatkozóan adtak segítséget, támogatást a térség felzárkóztatására, fejlődésére.

Az alapkövet egy évvel ezelőtt tették le. Az Ipari Park célja az, hogy nagyobb cégek is termelési tevékenységet tudjanak folytatni Bezenyén. Ehhez ma már rendelkezésre áll a teljes infrastuktúrális hálózat, mely 300 méter hosszú, 6 és fél méter széles, kétrétegű aszfalttal ellátott út, kétoldalt durvás padkával, teljes közmű infrastuktúrával.

..

Forrás: AM Sajtó

Fotó: Bánhegyi István

..

Megosztom: