Magyar Állattenyésztők Szövetsége (MÁSZ) Nagy István agrárminiszter Új állattenyésztési törvény

Új állattenyésztési törvényt alkotunk

A Magyar Állattenyésztők Szövetsége (MÁSZ) küldött közgyűlésén, Herceghalmon  Nagy István agrárminiszter elmondta, hogy az új állattenyésztési törvény megalkotását az őszi törvényhozási időszakra tervezik. A jogszabály keretet fog adni a magyar tenyésztés-szervezés értékeinek megvédéséhez, valamint megteremti a lehetőségét annak, hogy e szervezetek a határokon túlra is kiterjesszék tevékenységüket.

Huszonöt év után megalkotunk egy új állattenyésztési törvényt. Ez olyan lehetőséget ad a szakmának, amellyel élnie kell!

Magyar Állattenyésztők Szövetsége (MÁSZ) küldött közgyűlése Herceghalmon – 2018. május 30.
 
 

Az agrárminiszter hangsúlyozta: 

erős magyar mezőgazdaság nincs erős, szuverén magyar állattenyésztés és fejlett tenyészállat-előállítás nélkül

A tárcavezető elmondta, hogy 2018-ban is elérhetővé tesznek a fajtaegyesületeknek és a szakmai szövetségeknek 1,3 milliárd forintnyi támogatást.

Nagy István beszélt arról, hogy nem halogatható tovább az agrár-felsőoktatás és szakoktatás felülvizsgálata sem és újjászervezésük után igazodniuk kell a XXI. század kihívásaihoz. Hozzátette, hogy 2020 után több szempontból is új időszak kezdődik, s nem csak új uniós költségvetési ciklus kezdődik, hanem megváltoznak a prioritások és az ezekre épülő támogatások is változni fognak.

 

Az agrárminiszter azt mondta, hogy fontos és hangsúlyozniuk kell az állati termékek piaci értékesítésében a GMO-mentességet.

Farkas Sándor parlamenti államtitkár, a MÁSZ elnöke köszöntőjében arról beszélt, hogy sikeres, minőségi takarmány előállítás nélkül nincs sikeres állattenyésztés. Hozzátette, hogy meg kell felelni a piac kihívásainak és nagyobb feldolgozási szintet kell elérni. Ne csak eredményesek legyünk, hanem sikeresek is – fűzte hozzá az államtitkár.

(MTI)

Fotó: Kovács Zoltán/AM

Megosztom: