AGÓRA kereskedelmi konferencia Hazai Termék védjegy Kiváló Termék védjegy Magyar Termék védjegy Nagy István agrárminiszter

Nagy István: az agrárminisztérium minden segítséget megad a gazdatársadalom erősödéséhez

2018. május 31-én az AGÓRA kereskedelmi konferencián Nagy István agrárminiszter köszöntötte a résztvevőket:

Az agrárminisztérium feladata, hogy minden segítséget megadjon a magyar mezőgazdaság, a gazdatársadalom és a vidéki polgárság megerősödéséhez 

    A miniszter megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy stratégiai kérdés a magyar mezőgazdaság versenyhátrányának leküzdése. A területhasznosítás, a termelési színvonal az elkövetkező 10-15 év alatt el kell hogy érje az Európai Unió fejlett országainak szintjét, ezzel Magyarország agrárgazdasága 20 millió ember ellátására lesz képessé tehető.

Nagy István agrárminiszter az AGÓRA kereskedelmi konferencián 2018. május 31.

   

 A tárcavezető a Magyar Termék és a Hazai Termék Védjegyről szólva kiemelte:  

amellett, hogy ezek a tanúsítványok útbaigazítanak, megbízhatóságot is jelentenek a magyar emberek számára. A védjegy feladata a beazonosításon túl a termékek kiemelése is, hiszen ezzel a megkülönböztetéssel hívható fel a figyelem a magyar minőségre. 

 

A védjegyes termékek megvásárlásával

  • az emberek támogatják a helyi gazdaságokat,
  • erősítik a város-vidék kapcsolatát,
  • emelik az élelmiszerellátás színvonalát,
  • ugyanakkor környezetbarát döntést hoznak
  • és értékes munka végtermékét veszik meg

– tette hozzá Nagy István.     

Nagy István agrárminiszter az AGÓRA kereskedelmi konferencián – kiemelt téma: a Magyar Termék védjegyek

A miniszter hangsúlyozta

az élelmiszergazdaságnak a jövőben meg kell felelnie az indokolt környezetvédelmi elvárásoknak, felelősen kell gazdálkodnia a természeti erőforrásokkal, törődnie kell a vidék értékeivel, de nem tévesztheti szem elől a jövedelmező termelést és a globális versenyhelyzetet.     

Benedek Eszter, a Magyar Termék Nonprofit Kft. ügyvezetője ismertette, hogy a kft. 2006-ban azért alakult meg, hogy eredettanúsító védjegyével segítse a magyar áruk könnyű és egyértelmű azonosíthatóságát, növelje a magyar termékek iránti keresletet.     

A társaság jelenleg 164 védjegyhasználó partnerrel rendelkezik, csaknem 4000 védjegyes termékük van, a védjegyhasználó cégek pedig 1300 milliárd forint bevételt realizáltak tavaly és 32 ezer munkavállalót foglalkoztattak.     

Nagy István agrárminiszter a védjegyes termékek vásárlására hívja fel a figyelmet.

Kitért arra is, hogy a Magyar Termék idén továbbfejleszti védjegyrendszerét, a tanúsítórendszer elismertségére támaszkodva  létrehozza a Kiváló Termék védjegyet.

forrás: mti

foto: Pelsőczy Csaba

 

Megosztom: