1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja Agrárminiszter

A szabadság soha nem öncélú

Nagy István agrárminiszter az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja alkalmából rendezett ünnepségen Budapesten.

1956 azt tanítja számunkra, hogy a szabadság akkor nyer értelmet, ha céljainkon túllépve, félelmeinket meghaladva képesek vagyunk cselekedni hazánk jövőjének formálásában.

A mai világ, időnként nemzetellenesnek tűnő kihívásainak, csak akkor tudunk megfelelni, ha megvédjük szuverenitásunkat, nemzeti méltóságunkat és egyetemes keresztény értékeinket.

Ünnepi beszédében az agrárminiszter kiemelte, a forradalmunk és szabadságharcunk öröksége arra kötelez bennünket, hogy mi is a jövő felé forduljunk, formáljuk és tovább gyarapítsuk szellemi, lelki és nemzeti hagyományainkat.  Nagy István szavai szerint 1956 hősei példát mutattak a hitért folytatott harcban, alázatosak voltak a hatalom gyakorlásában és könyörületet tanúsítottak minden egyes emberrel szemben. 

Magyarország egy olyan ezeréves keresztény állam, amely soha nem tűrte az elnyomást, a diktatúrát, a zsarnokságot, az igazságtalanságot. Hozzátette: büszkén vállaljuk politikánk keresztény gyökerei és hagyományai között ezeket a gondolatokat.

Egy egészséges nemzet csak úgy lehet egy nemzeti közösség szerves része, ha soha nem adja fel szuverenitását, soha nem veszíti el nemzeti méltóságát.

Nagy István arra is emlékeztetett, hogy a forradalmat követő megtorlás visszahelyezte ugyan a régi hatalmat, de nem volt képes kiirtani a nép lelkéből a szabadság szellemét.

 
 

A tárcavezető összesen 66 személynek adományozott állami elismerést az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja alkalmából.

  • Kovács Béla Díjban hárman,
  • Pro Aquacultura Hungariae Díjban ketten részesültek.
  • Horgászatért Érdemérem kitüntetést szintén ketten vehettek át. 
  • Életfa Emlékplakett Arany fokozatot öten,
  • Ezüst fokozatot nyolcan,
  • Bronz fokozatot pedig tízen kaptak. 
  • Miniszteri Elismerő Oklevelet harminchat személy részére nyújtott át Nagy István.

Forrás: AM Sajtóiroda

Fotó: Kovács Zoltán

 

Megosztom: