Agrárminiszter tematikus nap az Agrárminisztériumban

A versenyképesség fokozásában nagy a GMO-mentesség szerepe

.

Nagy István agrárminiszter az Agrárminisztériumban (AM) tartott GMO-tematikus napon (május 6.) jelentette ki.

A magyar mezőgazdaság versenyképességének fokozása érdekében a genetikailag módosított szervezetektől (GMO) mentesség óriási lehetőséget jelent

   A tárcavezető hangsúlyozta:

Magyarország kiváló ökológiai adottságokkal rendelkezik a korszerű mezőgazdasági termelés kialakításához, a megfelelő minőségű és mennyiségű élelmiszer előállításához.


    Hozzátette, a magyar kormány által képviselt GMO-mentes politika eredményeként soha, egyetlen génmódosított növény sem került köztermesztésbe az országban, az jelenleg is teljeskörűen tiltott.


    Nagy István kiemelte,

a magyar GMO-mentes stratégia nem változik, Magyarország továbbra is kiáll az Alaptörvényben meghatározott célért, azaz a magyar mezőgazdaság GMO-mentességéért. 


    A tematikus napon több mint 50 szakértő képviselte a magyar, géntechnológiai tevékenységeket végző kutatóintézeteket, vállalkozásokat, egyetemeket, növénynemesítőket, valamint az engedélyező és ellenőrző hatóságokat. A vitában részt vettek többek között környezet- és természetvédő civil szervezetek, méhészeti szakemberek, valamint az élelmiszer-és takarmányiparban dolgozó szakértők is.

..

Forrás: AM

Fotó: Fekete István

Megosztom: