Agrárminiszter élelmiszergazdaság Fülöp-szigeteki agrárkapcsolatok külgazdasági kapcsolatok

Agrármodernizációs programok a Fülöp-szigeteken

Nagy István miniszter március 27-én a Fülöp-szigeteki Rizskutató Intézet (PhilRice) központjába kapott hivatalos meghívást.

Ez a világ egyik legnagyobb rizskutatással foglalkozó intézeteinek egyike. Azért hozták létre, hogy fejlesszék a gabonafeldolgozó ágazatot az országban – többek között gépesítési technológiákkal.

A Fülöp-szigeteki Gépesítési Intézet (PhilMech) agrármodernizációs programjának keretein belül lehetőség nyílt a mezőgazdasági gépesítés, biológiai folyamatok tervezése, élelmiszerek védelme, valamint a laboratóriumi szolgáltatások bemutatására, átbeszélésére. A filippin Agrárminisztérium Állattenyésztési és Biotechnológiai Központjában betekintést nyerhettem a vízibivaly tenyésztés megőrzéséről, ösztönzéséről és népszerűsítéséről szóló programról.

Bízom benne, hogy az aláírt együttműködés kiterjed majd a két ország Agrárminisztériumai között a klímaváltozás negatív hatásainak mérséklését célzó kutatások, az öntözésfejlesztés, a rizsnemesítés és a precíziós gazdálkodás fejlesztésére, valamint a szakemberek csereprogramjában történő részvételének megerősítésére is.

Forrás: Nagy István miniszter FB
Fotó : Belánszky – Demkó Zsolt

Megosztom: