Agrárminiszter Fejlesztések a térségben - GYMS megye és Szigetköz Országgyűlési képviselői körzetem

Ipari parkot alakítanak ki Bezenyén

Ipari parkot alakítanak ki a Győr-Moson-Sopron megyei Bezenyén 5,7 hektáron a Terület- és településfejlesztési operatív programból nyert 274 millió forintos támogatással – közölte az agrárminiszter a pénteki alapkőletételt követően az MTI-vel.

Nagy István elmondta:

a fejlesztés közvetlen célja, hogy olyan üzleti környezet jöjjön létre, amely a meglévő vállalkozásokat a betelepülésre, korszerűbb és versenyképes költségű telephely választására sarkallja.
A térség nagy gazdasági potenciállal rendelkezik, az M1-es autópálya, az M15-ös autóút, a nemzetközi vasútvonal, valamint a bécsi és a pozsonyi repülőterek közelsége miatt.
Ezzel a beruházással az a fejlesztési koncepció érvényesül, hogy ne egy gazdasági központ működjön a térségben.

Reményei szerint a bezenyei önkormányzat olyan kondíciókat teremt a leendő vállalkozások számára, amelyek révén a település folyamatosan fejlődhet – mondta Nagy István.

 

5,7 hektáron épül ipari park Bezenyén


Az ipari park létrehozása a helyi, környékbeli mikro- és kisvállalkozások, illetve a közepes- és nagyvállalatoknak is lehetőséget teremt a fejlődésre. A kiváló közlekedési infrastruktúra előrevetíti a logisztikai, szállítmányozási iparágak megtelepedését, elsődlegesen a jármű- és gépipar tekintve. A környezetipari, az élelmiszeripari és a bioipari cégek a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar jelenléte miatt is tartozhatnak a célcsoporthoz.

 

Az ipari park létrehozása a helyi vállalkozások számára is lehetőséget teremt a fejlődésre.

 

Az agrárminiszter beszélt arról is, hogy a magyar adózási körülmények és a cégek működéséhez szükséges gazdasági feltételek kedvezőbbek, mint a szomszédos országokban.
Elmondta, a beruházás közvetett gazdasági hatásai közé tartozik, hogy a helyi foglalkoztatás eredményeként nő a település népesség-megtartó és népesség-növelő képessége. A változás pedig további befektetőket vonz a településre a munkaerő rendelkezésre állása révén, ami további gazdasági fejlődést generál – vélekedett.

Fotó : Pelsőczy Csaba

 

Megosztom: