Agrárminiszter Generációváltás az agráriumban

IV. Szántóverseny Fertőszentmiklóson

Szeptember 21-én került megrendezésre Fertőszentmiklóson a IV. Szántóverseny a helyi gazdakör szervezésében. Az eseményt Dr. Nagy István agrárminiszter nyitotta meg.

A miniszter köszöntőjében elmondta:

Az új barázda megnyitása, a föld megszegése különleges pillanat, mert mindig a reményt hordozza magában: Vajon hogy sikerül majd a vetés, az aratás, a termés? Egy tervezési időszak is, számvetés, hogy ki mit szeretne elérni a következő időszakban.

A rendezvény legfontosabb kulcsa azonban az, hogy itt vannak a fiatalok, akik majd tovább vihetik ezt a hagyomány. Látni az idősebbeket, a tapasztaltabbakat, felülni és kipróbálni a gépeket, érezni ezt az erőt –  egy életre szóló élmény számukra.

Nagyon fontos, hogy ez a generációváltás megtörténjen, hogy a fiatalok akarjanak az agráriumban dolgozni.

Hiszem, hogy az ilyen kezdeményezések viszik a siker, a bizakodás jó hírét, amely az új generáció reménységét hordozza magában!

A rendezvényen részt vett Németh Zoltán, a Megyei Közgyűlés elnöke, Barcza Attila, a térség országgyűlési képviselője, Horváth Tibor, Fertőszentmiklós polgármestere és Németh Gergely. a MAGOSZ megyei elnöke is.

Horváth Tibor Fertőszentmiklós polgármestere is a generációváltás jelentőségére hívta fel beszédében a figyelmet.

Ez a rendezvény arról szól, hogy egy közösséget alkotunk. A sorok között a földeken ma is megtalálható a lovaskocsi, ám előttünk áll az a nemzedék, akik számára a digitalizáció, a technikai fejlődés fogja meghatározni az agráriumot.

..

Forrás: AM Sajtó

Fotó: Bánhegyi István

..

Megosztom: