Agrárminiszter Hédervár Országgyűlési képviselői körzetem

Megújult az Egészségház Héderváron

A Magyar Falu Program keretében Magyarország Kormánya 58 milliárd forintos közszolgáltatási csomagot indított el 2018-ban. Célja, hogy korszerűsítse a közszolgáltatási intézményeket, javítsa a vidéken élők életszínvonalát. Ennek egyik megvalósult projektje Héderváron a község orvosi rendelőjének felújítása, melyhez a magyar kormány közel 11 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított.

A felújított Egészségházat október 11-én adták át. Az eseményen részt vett Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője is.

A képviselő beszédében kiemelte:

Minden generációnak megvan a maga feladata, felelőssége. Ez az épület 1968-ban készült el, melyet 12 évvel ezelőtt újítottak fel utoljára.

A mostani korszerűsítés folytán megoldódott a hőszigetelés és a
fűtéskorszerűsítés. Felújították a vizes helyiségeket, a fűtésnél
kondenzációs kazánt építettek be, új burkolatot kaptak a helyiségek. S a korszerűtlen linóleum padlózatot is kicserélték. A fogorvosi szolgáltatás egy körpanorámás röntgen helyiséggel bővült. Akadálymentes mellékhelyiséget is kialakítottak.

A mai egészségügyi ellátási színvonal így már nemcsak a XXI. századi követelményekhez mérten lett megfelelő, hanem egyben biztonságot is ad az itt élők számára.

Juhász József, Hédervár polgármestere azt hangsúlyozta, hogy

Szigetközben Héderváron volt az első bejegyzett ispotály, itt gyógyítottak először betegeket a térségben. A kis község társadalmi összefogással, közös célokkal és akaraterővel valósította meg a beruházást, melyhez közel 3 millió forintos önerőt is felhasználtak a kivitelező Eco-Domov Projekt Kft.-vel együtt.

Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat elnöke arról beszélt az ünnepségen, hogy

a magyar kormány segítségével soha nem látott mértékű fejlődés valósul meg a megyében. Ennek egyik ékköve a hédervári egészségház felújítása is.

Széles Sándor kormánymegbízott a helyi fogorvosi ellátás kiemelkedő híréről és az itt tapasztalt közösség erejére hívta fel a figyelmet, egyben gratulált a beruházás megvalósításához.

..

Forrás: AM Sajtó

Fotó: Bánhegyi István

..

Megosztom: