Agrárminiszter Kínai Nemzetközi Import Kiállítás Sanghaj

Prémiumkategóriás élelmiszerekkel mutatkozott be a magyar agrárium Sanghajban

Nagy István agrárminiszter megnyitotta a magyar standot a Kínai Nemzetközi Import Kiállítás agrárpavilonjában, majd magyar termékek piaci megjelnésésről egyeztetett helyi kereskedelmi vállalatok vezetőivel.

A modern, innovatív magyar mezőgazdaság tiszta forrásból merítkezik, erre nemes példával szolgálnak kiállítóink, akik a standok mellett az udvarban, mintagazdasági környezetbe illeszkedve várják vendégeiket 

jelentette ki a magyar agrártárca vezetője az első ízben megrendezett, 130 ország részvételével zajló kiállítás magyar agrárstandjának megnyitója után.

A 24 milliós kínai metropoliszban megrendezett kiállításon már az első nap komoly érdeklődés mutatkozott az ásványvizek, borok, sajtok, toll- és pehely ágyneműk iránt.

Az importtermékek engedélyeztetéséért is felelős Kínai Vámhivatal miniszterhelyettesével, Wang Lingjunnel folytatott tárgyalásán Nagy István kijelentette, hogy a viziszárnyasok kivitelének újraindítása után kezdeményezzük a többi szárnyasféle export engedélyezését is. A tárcavezető a sertéshús export újraindításának lehetőségét is indítványozta.

Sanghaj importtermékeket forgalmazó élelmiszerlánchálózatának, a Cityshop alapítójával a tárcavezető magyar termékek online áruházakban történő megjelenéséről egyeztetett.

Nagy István a világ 500 legnagyobb vállalata között nyilvántartott Greenland csoport elnök-vezérigazgatójával, Zhang Yulianggal a magyar élelmiszeripari termékek kínai nagyvárosokban megvalósítandó népszerűsítéséről egyezett meg.

Az agrárminiszter Kína második legnagyobb élelmiszeripari nagyvállalata, a Bright Food csoport vezetőjével is tárgyalást folytatott; egy olyan együttműködésről egyeztek meg, mely a magyar vállalatok által előállított termékek kínai fogyasztói igényekhez való igazítását célozza. A cég, mely elsősorban tej és tejtermékek kis és nagykereskedelmi forgalmazásában érdekelt, kiváló partere lehet a kínai piacokon megjelenni kívánó magyar vállalatoknak.

KÉPGALÉRIA

 

Fotó : Belánszky- Demkó Zsolt

 

Megosztom: