Agrárminiszter nemzeti termékvédjegy

Reál Alfa szupermarket átadás: A magyar termék egyre inkább garantálja a minőséget

Nagy István agrárminiszter november 29-én, a Reál Alfa szupermarket átadásán, Budapesten.

Egyre inkább garantálja a magyar termék a minőséget, ehhez a Reál üzlethálózat kínálatával nemcsak az arcát, hanem az infrastruktúrát is biztosítja

A miniszter szerint szükséges a vásárlói tudatosság erősítése annak érdekében, hogy egyre többen keressék az üzlet kínálatában is megjelenő, magyar termelőktől származó termékeket, amelyek frissek és biztonságosak.

Nagy István elmondta

a minisztérium azt szeretné, hogy minél többen vásároljanak jó minőségű magyar terméket. Ennek elősegítésére hoztuk létre a nemzeti termékvédjegyet.

A miniszter reméli: az üzlet példája és sikere ösztönzi, hogy több hasonló nyíljon, és még több vásárló legyen elkötelezett a magyar termékek iránt.

Kujbus Tibor, a Reál Hungária Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta

a 11. kerületben található ingatlanjuk átalakítására, korszerűsítésére egymilliárd forintot fordítottak. A szupermarkettel 50 munkahelyet teremtettek, mintegy 150 millió forintos árukészlettel indulnak.

Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy a Reál 2001-ben alakult, az üzletlánc az ország keleti régiójában a legerősebb. A cégcsoport összefogással jött létre és az ország több régiójában csatlakoztak hozzá cégek.

Az átadott szupermarketről elmondta, hogy eredetileg 1994-ben nyitott mintegy 6500 négyzetméteren. A Reál Kft. 2011-ben vásárolta meg az ingatlant, amelyben logisztikai központot hozott létre. A logisztikai központ Biatorbágyra költözött, így a létesítményt a modern igényeknek megfelelő szupermarketté alakították. A szupermarketben mintegy 15 ezer terméket kínálnak, ezen belül több mint 500 féle bort.

Simicskó István, a 11. kerület fideszes országgyűlési képviselője hangsúlyozta,

a 21. században zajló globalizációban a magyar kereskedelem is átalakult, egyre fontosabbá vált az értékek megőrzése. A Reálnak köszönhetően pedig lehetőséget kapnak a magyar termelők arra, hogy kínálatukkal javítsák az ellátás színvonalát.

FOTÓGALÉRIA

 

Forrás: AM Sajtóiroda

Fotó: Pelsőczy Csaba

Megosztom: