agrár Agrárminiszter Agrárminisztérium sertéságazat

Szükségünk van a hagyományokra

Az agrárminiszter a 3. Nyírségi Disznótoros Fesztiválon és 19. Nemzetközi Böllérversenyen a nyíregyházi Sóstói Múzeumfaluban szombaton kijelentette:

Szükségünk van a hagyományokra, ez tesz minket nyírségivé, illetve magyarrá szerte a világban.

Nagy István Nyíregyházán

Nagy István arról beszélt, a hagyományaink egyre fontosabbak, nagy szerepet kapnak az identitás keresésében és megtartásában, valamint összehozzák a vidéket a várossal. Nem engedik, hogy elszakadjunk egymástól és segítenek megőrizni kultúránkat – fogalmazott a tárcavezető.

Az ízekben, a táncban, a zenében és a viseletben megnyilvánuló hagyományok tesznek magyarrá és kötik össze a magyar embereket – tette hozzá a miniszter.

Disznótoros fesztivál Nyíregyházán

Kovács Ferenc, Nyíregyháza Fidesz-KDNP-s polgármestere a múzeumfalu nemrég befejeződött, közel 900 millió forint értékű felújítását említve elmondta, a fejlesztés egyrészt a régi épített örökség és hagyományok megőrzését és bemutatását, másrészt az ehhez hasonló nagy gasztronómiai rendezvények színvonalas megrendezését szolgálja.

A kétnapos fesztivál első napján a hagyományos falusi disznótort, a böllérkedést és menüsort mutatják be a versenyre benevezett csapatok, vasárnap pedig a télűző szatmári farsangi mulatságot nézhetik meg a Sóstógyógyfürdőre kilátogatók.

Forrás: MTIFotó: Pelsőczy Csaba
Megosztom: