agrár

XII. Kyokushinkaikan Karate Európa Bajnokság Megnyitó, Győr

2019. május 24-26. között rendezték meg a XII. Kyokushinkaikan Karate Európa Bajnokságot Győr városában. A rangos tornának az Egyetemi Csarnok adott helyet. Európa számos országából érkező sportolókat Nagy István miniszter, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte:

A sportnak mindig helyet kell biztosítanunk az életünkben, hiszen megszámlálhatatlanul sok mindent ad nekünk:

– kitartást és önuralmat tanulunk belőle,

– fejleszti készségeinket, jellemünket, önbizalmat ad és inspirál minket,

– erős a közösségépítő ereje,

– nem utolsó sorban testünk és lelkünk is fejlődik tőle.

Azt mondják az igazi karate a test, szellem és a lélek művészete. Éppen ezért kiemelkedően fontos sportág.

Védés és védekezés, szorítás, rúgás, visszarántás – azt gondolnánk, többé-kevésbé ez minden, ami a tatamin megtörténhet. Mégis rá kell jönnünk, hogy ennél sokkal többről van szó. Itt közös történetek, barátságok születnek, miközben tehetségek bontakoznak ki, akik előtt új lehetőségek nyílnak meg.

Kívánom mindenkinek, hogy érje el azt a célt, amit kitűzött magának és érezzék magukat nagyon jól Győr városában!

Győr városa mellett Győrladamér is részt vett a verseny kiemelt szervezésében. Kettinger János Győrladamér polgármestere a nyitó rendezvényen a sportszerű és balesetmentes küzdelmekre hívta fel a figyelmet. E mellett külön köszönetet mondott a szponzoroknak, támogatóknak, a résztvevő versenyzőknek, edzőknek valamint az önkéntes segítőknek.

Shihan Josikazu Koi, a verseny elnöke elmondta:

A verseny célja az IKOKU Európa Bajnoki címek eldöntése, a Kyokushin Karate népszerűsítése, a barátság, az összetartozás erősítése.

A rangos torna hivatalos megkezdése előtt került sor az ajándék emléktárgyak átadására a résztvevő hivatalos személyek számára. Az eredményhirdetés az est folyamán várható.

..

Fotó: Bánhegyi István

Megosztom: